۰
پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۰۹:۱۷
گزارش «مردم سالاری» از حاشیه دولت

از تلاش برای تغییر ساعت کشور تا معرفی وزیر اقتصاد

اعضای کابینه چهاردهم با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات اصحاب رسانه در حاشیه دولت پاسخ دادند.
از تلاش برای تغییر ساعت کشور تا معرفی وزیر اقتصاد
گروه سیاسی- فخری سادات مسچی: اعضای کابینه چهاردهم با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات اصحاب رسانه در حاشیه دولت پاسخ دادند.
زمان معرفی وزیر اقتصاد ارتباطی با روند مذاکرات ندارد
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره معرفی وزیر اقتصاد به مجلس و احتمال ارتباط این موضوع با روند مذاکرات، تصریح کرد: اصولاً ما هیچ کدام از موضوعات کشور را به مذاکرات گره نزدیم و نمی‌زنیم. همانطور که هم رئیس‌جمهوری گفت و هم دیروز مقام معظم رهبری راجع به آن تذکر دادند، ما هیچکدام از موضوعات داخل کشور را به مذاکرات گره نمی‌زنیم. امور جاری کشور در حال انجام است.
مهاجرانی ادامه داد: مذاکرات به عنوان یکی از موضوعاتی که وزارت خارجه دنبال می‌کند، پیگیری خواهد شد.
وی افزود: در مورد معرفی وزیر اقتصاد قانوناً دولت سه ماه فرصت دارد و طبیعتاً از سه ماه فرصت خود می‌تواند استفاده کند. در عین‌حال با واژه «بی‌صاحب بودن وزارت اقتصاد» که در پرسش مطرح شد، موافق نیستم. دکتر اکرمی به‌عنوان سرپرست که قبلاً هم این تجربه را داشتند خیلی خوب امور را پیش می‌برند و هیچکدام از امور این وزارتخانه معطل نمانده است و همه زیرمجموعه‌ها در حال کار هستند.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران و بازگشایی سفارت آمریکا در تهران، تاکید کرد: بازگشایی سفارت موضوعی است که تالی بر موضوعات دیگر است؛ در حال حاضر بازگشایی سفارت آمریکا موضوعیت ندارد، موضوع هنوز بسیار خام است و پاسخ به این سوال معنایی ندارد.
وی افزود: موضوع سرمایه‌گذاری خارجی نیز روال مشخصی دارد و برای همه کشورها یکسان است. اقدام به هرگونه سرمایه‌گذاری، صرف نظر از ملیت، باید در چارچوب قوانین و خطوط قرمز کشور انجام شود.
سخنگوی دولت گفت: به منظور ارتقای کیفیت نیروی انسانی آموزش و پرورش به عنوان محور تحول در تعلیم و تربیت، آیین‌نامه نحوه جذب دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد واجد شرایط عمومی و تخصصی سایر دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی یا حوزه‌های علمیه مصوب شد.
مهاجرانی افزود: آموزش و پرورش با همکاری سازمان امور استخدامی مجوز جذب ۷۰ هزار نیروی انسانی را در سطوح مختلف دریافت کرده که اتفاق مهمی است. یکی از افرادی که حضور و فعالیتش در مدرسه بسیار مهم و ضروری است خدمتگزار مدرسه یا مدرسه‌یار است که جذب این افراد در همین ۷۰ هزار نیرو دیده شده است.
درآمدهای مالیاتی صددرصد تحقق یافت
سید حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اعلام اینکه درآمد مالیاتی سال ۱۴۰۳ تقریبا صددرصد تحقق یافت، افزود: درآمد مالیاتی سال ۱۴۰۳ تقریبا صددرصد تحقق یافت، اما درآمد نفتی کم شد چون مصرف داخلی فرآورده‌های نفتی افزایش و مثلا مصرف روزانه بنزین حتی به ۱۶۵ میلیون لیتر افزایش یافت و این یعنی مصرف از تولید پیشی گرفت به همین دلیل ناگزیر شدیم درآمدهای نفت را با فرآورده‌های نفتی تهاتر کنیم.
وی از عموم مردم خواست با نگاه به میزان مصرف بنزین و سایر فرآورده‌های نفتی، مصرف‌شان را کاهش دهند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تاکید بر تداوم اجرای طرح کالابرگ گفت: اراده نظام تداوم کالابرگ برای هفت دهک است. منابع آن مرحله به مرحله در حالی تامین است و ان‌شاءالله بقیه آن نیز تامین می‌شود.
پورمحمدی شایعات کاهش دهکهای مشمول کالابرگ را رد و گفت: هیچ تصمیم جدیدی در این زمینه اتخاذ نشده و مشمول این طرح همان هفت دهک اعلام شده قبلی هستند.
از بودجه ساخت «پایتخت» اطلاع دقیق ندارم
پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما نیز اظهار کرد: بودجه ساخت سریال پایتخت در کمیته برآوردی که معمولا در سیما فیلم برای تهیه سریال‌ها تشکیل می‌شود و متناسب با اجزای هر سریال همچون دکور، بازیگران و مواردی دیگر است، تصویب و پرداخت می‌شود که از میزان آن اطلاع دقیق ندارم.
وی افزود: تلاش کردیم از فرصت همزمانی ماه رمضان با تعطیلات سال جدید به خوبی استفاده کنیم و ارزیابی از مخاطبان نیز نشان می‌دهد نتیجه در مجموع رضایت‌بخش بوده است.جبلی تأکید کرد: عزم صداوسیما این است برای ساخت آثار جذاب، فاخر و مخاطب‌پسند، از هنرمندانی که علاقه به استفاده از ظرفیت صداوسیما داشته باشند، بهره‌برداری کند. سریال پایتخت نشان داد صداوسیما این ظرفیت را دارد که مخاطبان را از اقصی نقاط کشور پای تلویزیون بنشاند.
تابستان بهتری پیش رو داریم
عباس علی آبادی وزیر نیرو با بیان اینکه فکر می‌کنم تابستان بهتری پیش رو خواهیم داشت،‌افزود: باتوجه به اینکه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حال ورود به مدار هستند. تاکنون حدود ۵ هزار ۸۰۰ مگاوات واحد جدید هم رفع محدودیت شده و هم به مدار تولید اضافه شده است. خوشبختانه دیشب نیروگاه رودبار نیز به مدار تولید پیوست که خبر خوبی است. می‌توان از ظرفیت آبی که ما در حوزه رودخانه کارون داریم، استفاده کنیم.
مهمترین برنامه وزارت بهداشت در سال جاری
محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: برنامه مهم وزارت بهداشت در سال جاری این است که نظام پزشکی خانواده و ارجاع که در قانون برنامه هفتم توسعه آمده و مورد تاکید رئیس جمهور است را اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا جلسات متعددی در وزارت بهداشت و با رئیس جمهور داشته ایم. این برنامه را از سطوح روستایی و محروم تر به سطوح بالاتر اجرا می‌کنیم.

مجلس همراهی کند تا اختیار جابه‌جایی ساعت رسمی کشور به دولت برگردد
علاءالدین رفیع‌زاده رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به درخواست دوفوریتی دولت از مجلس برای بررسی جابه‌جایی ساعت رسمی کشور، گفت: این امر به صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک می‌کند. مطالعات داخلی و خارجی نشان می‌دهد جابه‌جایی ساعت رسمی بین هزار تا هزاروپانصد مگاوات صرفه‌جویی برق را به همراه دارد.
وی افزود: امیدواریم مجلس همراهی کند تا اختیار جابه‌جایی ساعت رسمی کشور در شش‌ماهه اول و دوم سال به دولت برگردد.
رفیع‌زاده درباره ساماندهی وضعیت نیروهای شرکتی نیز اظهار کرد: در این زمینه چهار جلسه برگزار شده است و یک جلسه نیز هفته آینده برگزار می‌شود تا در نهایت پیشنهاد مشخص ما به دولت ارائه شود تا تصمیم‌گیری کنند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اعلام خبر استخدام جدید در نظام اداری، گفت: تعداد زیادی استخدام در وزارت بهداشت و آموزش و پرورش داریم که در وزارت بهداشت حدود ۲۷ هزار نفر است و نهایی شده و در وزارت آموزش و پرورش نیز هنوز قطعی نیست، اما حدود ۷۰ هزار نفر پیش‌بینی شده که در حال طی مراحل نهایی است.
وی خاطرنشان کرد: با تامین منابع مالی برای استخدام در وزارت آموزش و پرورش، تلاش می‌کنیم حداکثر خردادماه سال جاری آزمون استخدامی برگزار شود.
دولت چهاردهم حتما محدودیت دسترسی به سکوهای خارجی را بر می‌دارد
سیدستار‌هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران، گفت: همانطور که رئیس‌جمهور و دولت، قبل‌تر در بحث دسترسی به سکوهای بین‌المللی وعده داده بود امسال گام‌های دیگری برداشته می‌شود.
وی ادامه داد: دولت چهاردهم طبق فرآیند تعریف شده از طریق اجماع و همگرایی بین نگاه‌های مختلف همچنان به مذاکراتش برای رفع محدودیت‌ها ادامه می‌دهد و حتما به وعده‌هایش عمل می‌کند.
هاشمی با اشاره به قصد وزارت تحت امرش برای ارائه خدمات هوشمند، گفت: کدپستی برای همه پلاک‌ها در شهرها و روستاها با تحقق دولت هوشمند و مدیریت مصرف به خصوص در حوزه مدیریت مصرف انرژی کمک کرده تا مصرف به صورت دقیق‌تری مدیریت شود. این مسئله به خصوص در حوزه مدیریت مصرف انرژی به صورت دقیق‌تر تاثیرگذار خواهد بود و می‌تواند شفافیت بیشتری در جامعه ایجاد کند. با این روش، می‌توان در امور مختلف بهبود قابل توجهی ایجاد کرد.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم در مدیریت منابع کشور، شکل‌گیری دولت هوشمند و ارائه خدمات غیرحضوری است. دو رکن اساسی در این مسیر وجود دارد؛ یکی کد ملی که در کشور جا افتاده و خدمات بسیاری از طریق آن ارائه می‌شود، و دیگری کدپستی که هنوز به جایگاه خود نرسیده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در حال حاضر، همبستگی و یکپارچگی میان کدپستی و خدمات دولتی به درستی اتفاق نیفتاده و این یکی از مواردی است که باید در اولویت قرار گیرد. آقای رئیس‌جمهور در ابتدای دولت چهاردهم به بحث یکپارچگی کدپستی با خدمات اشاره کرده‌اند. در این راستا، گزارشی از اقدامات انجام شده در دولت چهاردهم در خصوص یکپارچه‌سازی کدپستی با خدمات دولتی به وزارت ارتباطات ارائه شد و پیشرفت‌های خوبی در این زمینه مشاهده شده است.
هاشمی خاطرنشان کرد: امیدواریم که امسال شاهد عملیاتی شدن این طرح در دستگاه‌های اجرایی کشور باشیم و این فرآیند رفته رفته تکمیل شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم توجه به امنیت سایبری تاکید کرد و گفت: بحث امنیت سایبری در حوزه‌های مختلف قابل توجه است و طبق سند مصوب، حداقل چهار دستگاه متولی ارائه خدمات امنیت سایبری هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تایید اصلاح تعرفه‌های اینترنت در سال جاری گفت: تعرفه‌ها به گونه‌ای اصلاح می‌شود که زندگی مردم را مستقیما تحت تاثیر قرار ندهد.
اساسنامه سند راهبردی هوش مصنوعی به‌زودی در صحن دولت مطرح می‌شود
حسین افشین معاون علمی رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که تهیه اساسنامه سند راهبردی هوش مصنوعی در چه مرحله ای قرار دارد؟ گفت: این اساسنامه در کمیسیون تخصصی دولت در حال بررسی است و به زودی در صحن دولت مطرح خواهد شد. پس از تصویب در کمیسیون، در صحن علنی دولت بررسی خواهد شد.

پیگیر دستور رئیس‌جمهور برای ممنوعیت واردات پارچه هستیم
سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اجرای دستور رئیس جمهور برای ممنوعیت واردات پارچه به کجا رسید؟ بیان کرد: اکنون ما با انجمن پارچه و مسئولان تولید کننده نشستیم و یک ارزیابی انجام دادیم تا ببینیم چه چیزهایی را می‌توانیم در کشور تولید کنیم تا بازار دچار مضیقه نشود. آن میزانی که می‌توانیم تولید کنیم جدا خواهیم کرد و سعی می‌کنیم واردات بیشتر برای پارچه‌هایی باشد که بیشتر به عنوان مواد در کارخانه‌های نساجی استفاده می‌شود.
کد مطلب: 235645
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *