; ?>; ?> دعوت مصطفی کواکبیان از محسن رضایی برای مناظره در سه موضوع - مردم سالاری آنلاين
۰
يکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۸:۲۱

دعوت مصطفی کواکبیان از محسن رضایی برای مناظره در سه موضوع

ورود نظامیان به انتخابات و احزاب و جناح‌های سیاسی، اجازه به آمریکا برای تمدید تحریم تا یک سال دیگر و نحوه حکم‌رانی و اداره اقتصاد جامعه سه موضوعی هستند که از سوی دبیرکل حزب مردم‌سالاری برای مناظره با دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شده است.
دعوت مصطفی کواکبیان از محسن رضایی برای مناظره در سه موضوع
ورود نظامیان به انتخابات و احزاب و جناح‌های سیاسی، اجازه به آمریکا برای تمدید تحریم تا یک سال دیگر و نحوه حکم‌رانی و اداره اقتصاد جامعه سه موضوعی هستند که از سوی دبیرکل حزب مردم‌سالاری برای مناظره با دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شده است.
مصطفی کواکبیان، نماینده سابق مجلس، فراتر از بحث‌های اخیر درباره مصاحبه محسن رضایی، وی را به مناظره دعوت کرد و گفت: «گفته‌های آقای سردار محسن رضایی را دیدم؛ گاهی برخی سخنان چنان بدون مبنا و ضابطه است که نمی‌توان درباره آن موضعی نداشت؛ لذا من به عنوان یک فعال سیاسی، ایشان را در سه موضوع به مناظره دعوت می‌کنم».
به گزارش ایرناپلاس، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز لندن مصاحبه‌ای داشت که با واکنش‌های زیادی همراه شده است.
این رسانه انگلیسی به نقل از وی نوشته، «آن‌ها(آمریکا) باید به ما اطمینان خاطر دهند که همه تحریم‌هایی که پس از اجرای برجام اعمال شد در کمتر از یک سال رفع می‌شود. در این شرایط، مذاکرات می‌تواند آغاز شود؛ در طول مذاکرات تحریم‌ها هر ماه باید برداشته شود؛ به عنوان مثال تحریم‌های مالی و محدودیت‌هایی که بانک‌های اروپایی اعمال کرده‌اند باید همان ماه اول رفع شود. رفع تحریم‌ها علیه صادرات نفت نیز در اولویت‌های نخست ما قرار دارد.»
دبیرکل حزب مردم‌سالاری مجلس در گفت‌وگو با ایرناپلاس به محورهای پیشنهادی خود برای مناظره با محسن رضایی در سه محور اشاره کرد و گفت: «نخستین موضوع درباره اینکه وی بسیار مشتاقانه از ورود نظامیان به سیاست و انتخابات ریاست جمهوری سخن گفته‌اند که برخلاف نص صریح بند «ل» وصیت‌نامه سیاسی- الهی امام خمینی(ره) است و نباید نظامیان وارد رقابت‌های سیاسی و حزبی شوند؛ همچنین این موضوع برخلاف نظر رهبر معظم انقلاب است که فرمودند همان دیدگاه حضرت امام(ره) را دنبال می‌کنند.»
«البته معتقدم نظامی‌ها می‌توانند از این لباس خارج شوند و وارد عرصه سیاست شوند اما دیگر نباید به نیروهای مسلح برگردند؛ اینکه کسی بگوید می‌خواهم امیرکبیر دوران باشم جالب نیست و من می‌توانم اگر افتخار مناظره دهند موارد متعدد تاریخی و مصداقی را خلاف دیدگاه ایشان یادآور شوم».
استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، موضوع دوم مورد تقاضا برای مناظره را درباره موضع اخیر وی در گفت‌وگو با نشریه انگلیسی و ذیل محور کلی روابط بین‌الملل و عرصه دیپلماسی بیان کرد و افزود: «اگر قبول کنند می‌توانیم بحث کنیم که آیا اساسا می‌شود به صورت غیرکارشناسی و باری به هر جهت، وارد مباحث تخصصی این عرصه شد و گفت که شما تا یک سال دیگر تحریم‌ها را بردارید و ما وارد مذاکره می‌شویم؟ به نظر می‌رسد نوع سیستم فکری و نگاه و رویکردی که سردار رضایی به مقولات سیاست بین‌الملل دارند، نه تنها در مصاحبه اخیرشان، بلکه در موارد مختلفی مطرح شده که نیازمند یک بررسی و بحث مفصل است».
رئیس فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی مجلس دهم ادامه داد: «ظاهرا اگر فرد دیگری غیر از اصولگرایان مانند آقای ظریف برود و با کسی مذاکره کند بد است اما اصولگرایان هیچ قبح و منعی برای هیچگونه مذاکره‌ای با هیچ شخصیت خارجی برای خود قائل نیستند؛ چنانچه پیش از این نیز مواردی وجود داشت، رفتند مذاکره کردند و هیچ بحثی نشد، اما اگر اصلاح‌طلبی برود مذاکره کند بد است؛ لذا بر همین مبنا، برخی می‌گویند بگذارید اصولگراها بیایند بروند مذاکره کنند و انشاءالله کشور را منتفع کنند!»
کواکبیان افزود: «بحث ما این است که هر مذاکره‌ای نیاز به تدوین برنامه و مراحل کارشناسی دارد نه اینکه همینطور هر فردی وارد فرآیند پیچیده آن شود؛ ما نمونه‌های ناموفق زیادی در این مورد داشتیم؛ به‌تازگی آقای قالیباف بر یک اشتباه پای فشرد و اصرار داشت که حتما با آقای پوتین دیدار کند! این نشان می‌دهد آقایان با پروتکل‌های بین‌المللی خیلی آشنا نیستند؛ در حالی‌که سیاست ریاست جمهوری روسیه همیشه همین بوده و از قضا دیدار آقای لاریجانی با ایشان در حاشیه یک جلسه دیگری بوده نه به عنوان دیدار رسمی در کاخ کرملین».
وی ادامه داد: «آقایان باید این مسائل ساده را بدانند اما متاسفانه دوستان عزیز ما که داعیه اصولگرایی دارند نشان دادند در عرصه دیپلماتیک رفتارهایی دارند که منافع ملی را خدشه‌دار می‌کند.»
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین درباره گفت‌وگوی مطبوعاتی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نیز گفت: «باید مشخص شود که آیا آقای رضایی از جایگاه دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام این مصاحبه را انجام داده‌اند یا از منصب کاندیدای بالقوه انتخابات یا یک فعال سیاسی و یا حتی یک مقام نظامی؛ باید مشخص شود که ایشان از چه موقعیتی اظهارنظر کرده‌اند.»
مدیر مسئول روزنامه مردم‌سالاری ضمن مقایسه «شیوه مواجهه با اصلاح‌طلبانی که با یک رسانه خارجی مصاحبه می‌کنند و چگونگی برخورد اصولگرایان» درباره نگرانی‌ها از مخابره پیام دوگانه به خارج از کشور معتقد است: «این نگرانی به‌جاست؛ در ماجرای هسته‌ای نیز که مجلس یازدهم قانونی تصویب کرد و بلافاصله ماجرا را به قوه قضائیه ارجاع داد، فرمایش رهبری را به دنبال داشت که فرمودند نباید از کشور صدای دوگانه مخابره شود و خارجی‌ها پالس‌های گوناگونی دریافت کنند؛ لذا معتقدم برداشت طرف‌های خارجی از صحبت آقای رضایی، به طور قطع به ضرر منافع ملی است و باید تکلیف این موضوع هم مشخص شود».
این استاد علوم سیاسی، موضوع سوم مورد تقاضا برای مناظره با دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام را شیوه اداره کشور و مسائل اقتصادی اعلام کرد و گفت: «به خاطر داریم که آقای رضایی از سیستم فدرالی صحبت و مباحث اقتصادی را به گونه‌ای مطرح کردند که اگر کسی نداند فکر می‌کند در مورد کشور دیگری غیر از ایران است! لذا در مسائل اقتصاد داخلی نیز آمادگی دارم با ایشان در هر جایی که مناسب می‌دانند مناظره و گفت‌وگو کنیم و ایشان بنده را راهنمایی کنند».
کد مطلب: 146091
برچسب ها: مصطفی کواکبیان
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *