قربانعلی فرخزاد، عجیب ترین متخلف ارزی است. او را بیشتر بشناسید.
عجیبترین متخلف ارزی در ایران، پنج کلاس بیشتر سواد ندارد؛ با این همه ۴۴۶ میلیون دلار ارز با نرخ دولتی دریافته کرده که با احتساب دلار ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومانی، ارزش آن بیش از ۴.۷ هزار میلیارد تومان است. وی همین امسال ماشینسازی تبریز را خریداری کرده و طبق کیفرخواست صادره، با همکاری صرافی عامری که متعلق به تیمور عامری، یکی از مدیران بازنشسته حراست بانک مرکزی است، با پیش فاکتورهای جعلی، صدها میلیون دلار ارز دولتی دریافت کرده، هیچ وارداتی انجام نداده و ارزها را در بازار آزاد با نرخهای بسیار بالا فروخته است. این «اعجوبه» که مدعی است تازه چندسالی است که فارسی یاد گرفته، قربانعلی فرخزاد است. این گزارش را تا انتها بخوانید تا با او و شیوه عجیب دستیابیاش به پولهای انبوه بادآورده بیشتر آشنا شوید...
به گزارش
مردم سالاری آنلاین، دیروز دادگاه
قربانعلی فرخزاد، مالک شرکت ماشینسازی تبریز، و
تیمور عامری، مدیر اسبق حراست بانک مرکزی، برگزار شد. محتوای کیفرخواست صادره نشان میدهد که چگونه ظرف یک سال اخیر، حجم قابل توجهی از ثروت کشور در بحران ارزی پیشآمده به تاراج رفته است.
پرونده عجیبترین تخلف ارزی، شش متهم دارد که دو متهم آن (یعنی قربانعلی فرخزاد و تیمور عامری) در بازداشت به سر میبرند و چهار متهم دیگر متواری هستند. علیرضا و حمیدرضا عامری، فرزندان مدیر متهم بازنشته بانک مرکزی، دو متهم از چهار متهم فراری هستند که به ترکیه گریختهاند. دو متهم فراری دیگر نیز مکی سلطانی و محمد وکیلی نام دارند.
قاضی موحد در مورد
قربانعلی فرخزاد، متهم ردیف اول پرونده، می گوید: «بر اساس گزارشات، متهم ردیف اول در مراحل مختلف جهت واردات ورق استیل و اقلام دیگر از چند بانک مبلغ ۴۴۶ میلیون و ۵ هزار و ۳۳۲ دلار دریافت کرده است... متهم ردیف اول با همکاری سایر متهمان از طریق جعل و به طور صوری در سال جاری و در یک مرحله ۳۲۰ میلیون و ۶۶۲ هزار و ۲۰۱ دلار اخذ کرده و در بازار به قیمت بسیار بالا به فروش رسانده است و ثروت اندوزی ناسالم و غیر قانونی انجام داده و هیچ کالایی وارد نکرده است!»
فرخزاد در جلسه دادگاه گفت که
ماشینسازی تبریز را اردیبهشت ماه امسال با قیمت حدود 700 میلیارد خریده است و پیش از عید نیز میلگردسازی در تبریز را خریده و کارخانه ریختهگری هم جزئی از ماشین سازی است. وی پیش از این که بازداشت شود، گفته بود: طبق توافقی که در معامله با سازمان خصوصیسازی داشتیم کل مبلغ کارخانه ماشینسازی تبریز همراه ریختهگری و زمین ایلگلی تبریز معامله ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده و الباقی طی پنج سال به صورت سالانه ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت خواهد شد.
قربانعلی فرخزاد تنها تا پنجم ابتدایی سواد دارد. با این حال، مفاد کیفرخواست صادره نشان میدهد که که وی در بانک مرکزی نفوذ داشته است و در سال 94 با وساطت یکی از مدیران بانک مرکزی به نام صمد کریمی با تیمور عامری آشنا شده است.
فرخزاد تنها در بانک ملی ۲۵ حساب داشته و چیزی بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان گردش حساباش بوده است. تنها در 25 بهمن سال گذشته، 14500 میلیارد تومان وارد حساب وی شده و در همان روز نیز از حساباش خارج شده است. عمده فعالیت فرخزاد در بازه زمانی یک سال اخیر و در اوج بحران ارزی صورت گرفته است. در تمام تخلفات ارزی فرخزاد، رد پای صرافی عامری دیده میشود.
رابطه «اعجوبه» با مدیر سابق حراست بانک مرکزی
تیمور عامری
مدیر بازنشسته بانک مرکزی است که در سال 1389 صرافی عامری را در بلوار میرداماد تهران تأسیس میکند. قربانعلی فرخزاد با همکاری صرافی عامری نسبت به تهیه پیشفاکتورهای صوری اقدام میکند و با همین پیشفاکتورها، در یک سال گذشته، صدها میلیون دلار ارز دولتی دریافت میکند.
فرخزاد بعد از بهمن 96 حضوری مستمر در صرافی عامری داشته و سه تا چهار روز در هفته را در این صرافی میگذرانده است. پیشفاکتورها از امارت میآمده، در صرافی عامری پر میشده و سپس با ارائه اسناد به بانک ملی شعبه خیابان حافظ، ارز با نرخ دولتی به دست تیم فرخزاد میرسیده است.
به گفته نماینده دادستان: قربانعلی فرخزاد از تاریخ 5 بهمن 96 تا 5 تیر 97 با تهیه پیشفاکتورهای جعلی 320 میلیون و 662 هزار و 201 دلار از بانک ملی با همکاری تیمور عامری دریافت کرده است. در سال 96 قربانعلی فرخزاد برای استفاده از ارز دولتی به تیمور عامری مراجعه میکند. تیمور عامری برای تامین مبلغ ریالی، وی را به علیرضا عامری (فرزندش) و مکی سلطانی معرفی میکند و به این نحو با توجه به ارتباط کاری بین
صرافی عامری و
صرافی وکیلی وی را مجاب میکند تا پیشفاکتور شرکتهای کاغذی را در اختیار علیرضا عامری قرار بدهد.
ارز دریافتی عمدتاً به امارات حواله میشده و در اختیار یکی دیگر از متهمان یعنی، محمد وکیلی قرار میگرفته است. محمد وکیلی نیز طبق توافق در خارج ازکشور اقدام به فروش ارز دولتی میکرده و پس از دریافت سهم خود، سهم قربانعلی فرخزاد را به حساب او واریز میکرده است!
رابطه با مدیرعامل جنجالی شرکت نیشکر هفت تپه
مورد عجیب دیگر در پرونده مالک ماشینسازی تبریز، رابطه با مدیرعامل جنجالی
شرکت نیشکر هفت تپه است. گفته میشود که نام امید اسدبیگی، مدیرعامل شرکت هفت تپه، نیز در میان متخلفان ارزی قرار دارد. حتی در برخیها خبرها مطرح شده که اسدبیگی متواری است. با این حال، حسینی پویا، دادستان اهواز، امروز خبر منتشره در برخی خبرگزاریها مبنی بر اینکه مدیر عامل شرکت هفت تپه متواری است را تکذیب و عنوان کرد: نامبرده متواری نیست و در جلسات کارگروه زیر مجموعه شورای تامین که به منظور بررسی و مشکلات هفت تپه تشکیل میشود، در دادستانی مرکز استان خوزستان حضور مستمر دارد!
به گفته نماینده دادستان، «قربانعلی فرخزاد در سال 94 بدون اینکه یک ریال برای خرید ارز دولتی پرداخت کند، با همکاری امید اسدبیگی از بانک اقتصاد نوین ارز دولتی به مبلغ 98 میلیون و 122 هزار و 267 دلار، دریافت میگفت». سال 94 همان سالی است که شرکت نیشکر هفت تپه خصوصی شده و به اسدبیگی واگذار شده است!
امید اسدبیگی که به گفته نماینده دادستان «از متهمین تحت تعقیب دادسرا است»، با تهیه پیشفاکتورهای جعلی به نام
قربانعلی فرخزاد اقدام به ثبت سفارش برای خط تولید نوشابههای گازدار و ورق خام MDF میکرده و طبق وکالتی که از وی داشته، ارز از بانک اقتصاد نوین دریافت میکرده، در بازار آزاد میفروخته و سهم قربانعلی فرخزاد را پرداخت میکرده است.
متاسفانه بارها نظرات بنده را سانسور کرده اید. اگر لیاقت چاپ نظرات را ندارید، پس این بخش را حذف کنید