۰
جمعه ۸ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۲۳:۰۱

موفقیت یک زن در انتخابات ایتالیا و آینده اتحادیه اروپا

سیف‌الرضا شهابی
موفقیت یک زن در انتخابات ایتالیا و آینده اتحادیه اروپا
در انتخابات زود هنگام پارلمانی ایتالیا که روز یکشنبه سوم مهر و بعد از استعفای «ماریو دراگی» نخست وزیر این کشور در سراسر ایتالیا برگزار شد خانم «جورجیا ملونی» بنیانگذار حزب راستگرای «فراتلی د ایتالیا» (برادران ایتالیا) در ائتلاف با دو حزب راستگرای دیگر به اسامی حزب راست افراطی «لیگ شمال» به رهبری ماتیو سالوینی و حزب راست میانه «فورزا» به رهبری سیلویو برلوسکونی نخست وزیر اسبق ایتالیا موفق شد با ۴۴ درصد آرا، کنترل پارلمان را در اختیار بگیرد و رقیبش «انریکه لتا» از حزب چپ میانه رو را شکست بدهد و به این ترتیب برای نخستین بار بعد از جنگ دوم جهانی یک راستگرای افراطی با‌ شعار بر جای مانده از «بنیتو موسولینی» رهبر ایتالیا در زمان جنگ‌ دوم جهانی، مبنی بر «خدا، وطن و خانواده» به عنوان شصت و هشتمین نخست وزیر ایتالیا (‌از سال ۱۹۴۸) برگزیده شود. در عین حال اولین خانمی است که نخست وزیر ایتالیا می‌شود و از اکنون به بعد، مطابق قانون اساسی ایتالیا بر عهده آقای «سر جیو ماتارلا» رئیس جمهور است تا بر اساس نتیجه انتخابات، نخست وزیر را معرفی کند.
ایتالیا کشوری است که در چند دهه اخیر از ثبات سیاسی و اقتصادی خوبی برخوردار نبود و عمر بعضی دولت‌ها در این کشور بسیار کوتاه بود.انتخاب نخست وزیر راستگرا در ایتالیا علاوه بر این که ناشی از اوضاع داخلی این کشور به خاطر تورم شدید و خشکسالی و نامشخص بودن وضعیت است؛ به نظر بسیاری از صاحبنظران اروپایی موفقیت ملونی متاثر از شرایطی است که اتحادیه اروپا با آن مواجه می‌باشد.
با خروج انگلستان از اتحادیه اروپا تحت عنوان «برگزیت» اولین آسیب به این اتحادیه در چند سال اخیر وارد شد و در پی آن با ورود ارتش روسیه به اکراین بر تلاطمات و بی ثباتی و عدم اطمینان به آینده بر اتحادیه اروپا مستولی شد و اکنون با انتخاب نخست وزیری راستگرا در ایتالیا که بعد از دو کشور آلمان و فرانسه از کشورهای مهم اتحادیه اروپا است و سومین قدرت اقتصادی منطقه یورو به حساب می‌آيد بر نگرانی‌ها می‌افزاید. قطعا این اتحادیه به دردسر جدید مبتلا خواهد شد، خانم ملونی با تفکرات راستگرایانه‌اش موافق جدی اتحاديه اروپا نیست و نسبت به آن دیدگاه مثبت و جانبدارانه ندارد، اگر چه در دوران انتخابات سعی کرده چهره‌ای متعادل‌تر از خودش بروز بدهد. همچنین وی به همراه ماتیو سالوینی از مخالفان جدی ورود مهاجران به ایتالیا است؛ در حالیکه موضع برلوسکونی متعادل‌تر از خانم ملونی است. پیروزی یک خانم راستگرا در کشوری نظیر ایتالیا که در زمانی احزاب چپ میانه و سوسیالیست‌ها و کمونیست‌ها از جایگاه ویژه برخوردار بودند نشاندهنده تغییرات در آرای رای دهندگان ایتالیایی است بطوریکه حزب برادران ایتالیا در انتخابات سال ۲۰۱۸ فقط چهار و نیم درصد آرا را به دست آورد، در انتخابات ۲۰۲۲ بطور چشمگیری آرایش افزایش پیدا کرد. ناگفته نماند فقط ۶۴ درصد از جمعیت واجد شرایط رای دادن در این انتخابات شرکت کردند که این امر از نظر کاهش رای دهندگان در چند دهه اخیر بی سابقه بود. آنچه در این یادداشت می‌توان به آن اشاره و تاکید کرد، گذشته از این که، بخشی از علل موفقیت خانم ملونی متاثر از ناتوانی اتحادیه اروپا و اوضاع نابسامان داخلی ایتالیا است ولی بخشی مهم‌تر مربوط به واقعه اکراین و تحریم‌هایی است که اروپا علیه روسیه تحمیل کرده. تحریم‌هایی که به کشورهای اروپایی کمانه زده و اگر تحریم‌های اروپا علیه روسیه ادامه پیدا کند بعید نیست در آینده اروپا با مشکلات جدی‌تری روبرو شود و راستگرایان در سایر کشورهایی اروپایی هم به پیروزی در انتخابات دست پیدا کنند.
پیروزی خانم ملونی می‌تواند امید به پیروزی را در خانم «مارین لوپن» از راستگرایان فرانسه برای انتخابات ۲۰۲۷ ریاست جمهوری افزایش دهد و اگر چنین شود اتحادیه اروپا با مرگ فاصله چندانی نخواهد داشت. خانم ملونی و حزب متبوعش از مخالفان شدید سقط جنین و همجنسگرایان و از موافقان خانواده و افزایش جمعیت در ایتالیا هستند.
 
کد مطلب: 175899
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *