رییس شورای هماهنگی بانکهای استان یزد از رشد بیش از 52 درصدی مطالبات معوق شبکه بانکی استان در مهرماه خبر داد و پیشبینی کرد که این میزان تا پایان سال به بیش از 90 درصد برسد.
به گزارش ایسنا، محمد رضایی در جمع خبرنگاران با بیان این که بانکهای عضو شورای هماهنگی بانکهای استان ترکیبی از بانکهای دولتی و نیمه خصوصی هستند، اظهار کرد: شبکه بانکی استان یزد مشتمل بر 17 بانک است. میزان تسهیلات اعطایی در شورای هماهنگی بانکها تا پایان آبان ماه سال جاری معادل 134 هزار میلیارد ریال بوده است.
سرپرست امور شعب بانک ملی استان جمع کل مانده سپردهها در شبکه بانکی استان را در حال حاضر 185 هزار میلیارد ریال خواند و اعلام کرد: در حال حاضر میزان مطالبات معوق در شبکه بانکی استان 13 هزار میلیارد ریال است.
رضایی با بیان این که در بانک داری حرفهای، اعطای تسهیلات منجر به فشار بر پایهی پولی کشور و باعث افزایش نقدینگی میشود، اظهار کرد: بانکها باعث گسترش چرخه مالی در کشور میشوند.
این مسئول با بیان این که پول همانند خون در شریان های اقتصادی جامعه است، بیان کرد: با توجه به این که 75 درصد بار اقتصادی کشور بر دوش بانک هاست، بانکها وظیفه سنگینی در قبال حمایت از این نظام پولی دارند.
رضایی با بیان این که بانک ملی یزد در زمینه اعطای تسهیلات به کارگاه های کوچک و متوسط در کشور دارای رتبه برتر است، گفت: بانک ملی حمایت از اکثر طرح های مربوط به کارگروه اشتغال را متقبل شده و تنها از طرح هایی که توجیه اقتصادی و مالی نداشتند، حمایت نکرده است.
وی با اشاره به تاثیرگذاری شبکه بانکی 11 استان بر اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد: با توجه به این که در سیستم بانکی بخشی به عنوان توسعه پایدار وجود دارد، ضروری است که فعالان اقتصادی و بانکها مشارکت صحیحی در این رابطه داشته باشند چرا که عدم پرداخت بدهیها از سوی فعالان اقتصادی منجر به بلوکه شدن پول میشود.
وی با بیان این که 65 درصد منابع استان مربوط به شورای هماهنگی بانکها و 35 درصد نیز به بانکهای خصوصی فعال استان اختصاص دارد، اظهار کرد: شورای هماهنگی بانکها تمام توان تسهیلاتی خود را در استان بکار گرفته است.
این مسئول در پایان گفت: شورای هماهنگی بانکهای استان بیش از 89 درصد منابع خود را در داخل استان مصرف کرده است.