۰
چهارشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۰۱

تاثیر ۱۱سپتامبر بر روابط عربستان و آمریکا

۱۷ سال پیش حملات ۱۱ سپتامبر نیویورک سیتی و واشنگتن دی سی آمریکا را لرزاند. این تراژدی روابط عربستان - آمریکا را دچار تنش کرد.
۱۷ سال پیش حملات ۱۱ سپتامبر نیویورک سیتی و واشنگتن دی سی آمریکا را لرزاند. این تراژدی روابط عربستان - آمریکا را دچار تنش کرد.
به گزارش ایسنا به نوشته نیوزویک ، بعد از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ و حملات در نیویورک سیتی و واشنگتن دی سی، آمریکا با عربستان، متحد دیرینه این کشور دچار تنش بی‌سابقه‌ای شد. پانزده تن از ۱۹ مظنونی که چهار هواپیما را ربوده و  حملاتی را به پنتاگون، مرکز تجارت جهانی و پنسیلوانیا انجام داده بودند، شهروند سعودی بودند. آمریکا پس از وقوع این حادثه فشارهایی را بر روی این کشور برای تعطیلی خیریه‌ها و سازمان‌هایی که ممکن بود کمک‌های مالی به گروه‌های تروریستی خارج از پادشاهی از جمله القاعده انجام دهند، وارد کرد.
در سال ۲۰۱۶ نیز کنگره آمریکا قانونی را مبنی بر اجرای عدالت علیه حامیان تروریست تسریع کرد که بر اساس این قانون شهروندان می توانستند از دولت‌های خارجی به خاطر تخریب ها ، مرگ و میر و جراحات‌های وارده از سوی تروریسم شکایت کنند. اگر چه در این قانون از عربستان سعودی نام برده نشده، اما به صورت تئوریک این قانون ، این اجازه را به خانواده‌های قربانیان ۱۱ سپتامبر می داد که از پادشاهی عربستان شکایت کنند. باراک اوباما، رییس جمهور وقت آمریکا تلاش کرد که کنگره را قانع کند که این قانون تصویب نشود.
به هر حال این طرح به قانون تبدیل شد و این مساله باعث بروز تنش‌هایی میان رهبران سعودی و دولت اوباما شد. اکنون در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، سعودی‌ها امیدوارند که بتوانند این تنش‌ها را از بین ببرند.
سباستین سانز یکی از پژوهشگران برنامه شمال آفریقا و خاورمیانه در شورای روابط خارجی آلمان اعلام کرد: سعودی‌ها نمی‌خواهند که جامعه جهانی بر قانون اجرای عدالت علیه حامیان تروریسم متمرکز شوند. آنها تلاش می کنند که دولت ترامپ را قانع کنند که این مساله قانونی نیست و این تجارت می‌تواند به صورت معمول انجام شود. در حال حاضر روابط میان آمریکا و عربستان سعودی در بهترین حالت نسبت به گذشته قرار دارد. ترامپ در سفر ولیعهد عربستان در کاخ سفید در ماه مارس بر این مساله تاکید کرد. اکنون آمریکا وعده داده است که عربستان سعودی می تواند فروش نظامی بیشتری داشته و در عین حال رقبای این کشور از جمله ایران و قطر تحت فشار قرار گیرند.
اما فاکتورهای اقتصادی و اجتماعی از جمله بیکاری جوانان و تورم به یک مساله بزرگ در جوامعی مانند عربستان سعودی تبدیل شده است. سانز اعلام کرد: دولت ها نمی توانند دیگر مردم شان را ساکت نگه دارند. میزان بالای بیکاری و ناامیدی در عربستان سعودی به جذب نیروهای جدید در گروه‌های تروریستی کمک می‌کند. مردم از فساد میان نخبگان خسته شده‌اند و این مساله دستان داعش و القاعده را برای جذب نیرو باز کرده است.
وی ادامه داد: گروه‌های افراط گرا به جوانان ناامید و بیکار در کشورهایی مانند عربستان سعودی راهی را پیشنهاد می دهند که آنها بتوانند به این شکل پول به دست آورده و در زندگی هدفی داشته باشند. همین ناامیدی و سرخوردگی باعث ایجاد رادیکالیسم می‌شود.
کد مطلب: 93857
برچسب ها: 11سپتامبر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *