۰
شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۰۲

پیشنهاد مدیرعامل بهینه سازی به وزیر نفت

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: تشکیل سازمان بهینه ساز ی مصرف انرژی و مدیریت یکپارچه انرژی امکان برنامه ریزی دقیق و متناسب برای رسیدن به کاهش شدت انرژی در کشور را ایجاد خواهد کرد.
پیشنهاد مدیرعامل بهینه سازی به وزیر نفت
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: تشکیل سازمان بهینه ساز ی مصرف انرژی و مدیریت یکپارچه انرژی امکان برنامه ریزی دقیق و متناسب برای رسیدن به  کاهش شدت انرژی در کشور را ایجاد خواهد کرد.
محسن دلاویز درجلسه شورای مدیران شرکت بهینه سازی از ارایه پیشنهاد تشکیل سازمان بهینه سازی مصرف انرژی طی مکاتبه ای با وزیر نفت خبر داد و اظهار داشت: اعمال مدیریت متمرکز جهت بهینه سازی مصرف انرژی اعم از برق، آب و سوخت های فسیلی و یکپارچه شدن فعالیت های حاکمیتی از دلایل تشکیل این سازمان می باشد.
وی  با اشاره به اینکه  حدود 95 درصد انرژی اولیه و نزدیک به 80 درصد عرضه انرژی کشور توسط وزارت نفت و مابقی توسط وزارت نیرو تأمین می شودکه از این مقادیر بیش از 90 درصد انرژی برق کشور از نیروگاههای حرارتی و کمتر از 10 درصد آن از نیروگاه های برق آبی تامین میگردد، تاکیدکرد: تفکیک مدیریت منابع آب، برق و سایر حامل های انرزی غیر ممکن بوده واین امر تاکنون کشور را دچار چالش های مدیریتی در حوزه مدیریت کلان انرژی کرده است.
 وی به نگاه جزیره ای به منافع سازمان های مختلف و نتایج متعاقب آن اشاره کرد و گفت: تخصیص بهینه منابع گازی کشور، نوع سوخت مصرفی نیروگاه ها و قیمت گذاری گاز و فرآورده های مصرفی این بخش از جمله مواردی است که همواره مورد اختلاف نظر بسیار بوده است.
دلاویز در ادامه خاطر نشان کرد: براساس سند چشم انداز سیاست های اصلاح الگوی مصرف ابلاغی مقام معظم رهبری باید تا سال 1400 به 50 درصد کاهش شدت انرژی دست یابیم، در حالی که مهمترین تعاریف و داده ها برای دستیابی به روند تغییرات شدن انرژی در کشور اساسا غیر قابل رهگیری می باشد و  یقینا ناشی از عدم وجود استراتژی  و راهبرد یکسان در نهادهای متولی امر می باشد و کارشناسان و ارگان های ذینفع را به شدت از مسیر درست و پیگیری انحرافات از مسیر دور میسازد.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به مطالعات صورت گرفته در این شرکت اشاره کرد و گفت: نزدیک به 36 درصد از پتانسیل صرفه جویی مصرف سوخت گاز طبیعی در بخش نیروگاه ها قرار دارد و سهم عمده بعدی پتانسیل صرفه جویی گاز طبیعی کشو.ر در بخش ساختمان نهفته است.
وی در پایان با تاکید بر این که موارد متعددی وجود دارد که  نشانگر میزان آسیب وارده به نظام واحد مدیریت صرفه جویی انرژی در اثر سیاست های جزیره ای و عدم وجود استراتژی کلان در این حوزه می باشد  اظهار داشت: این مهم در مقوله مدیرت منابع آب شدت و قوت بیشتری میگیرد از آنجا که بیش از 90 درصد مصرف آب کشور به حوزه کشاورزی اختصاص دارد سیاست گذاری مصرف بهینه آب در حوزه کشاورزی و صنایع انرژی بر مانند صنعت پتروشیمی نیاز به تدوین سند بالا دستی حاکمیتی دارد  که تکنو لوژی هایی مانند ZLD را به عنوان یک سیستم حاکمیتی در صنایع انرژی بر جاری نموده و طرح مصارف آب کشاورزی را با اقتباس از تکنولوژی های رو دنیا در آبیاری، بازنگری اساسی نماید. 
کد مطلب: 92474
برچسب ها: وزیر نفت
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *