یک واردکننده برای دریافت ارز با توجه به تصمیم بانک مرکزی برای ورود صرافی ها به عملیات معاملات رسمی، باید 16 گام را پشت سر بگذارد.
به گزارش ایرنا، با اجرای نظام ارزی شناور مدیریت شده از شامگاه بیستم فروردین ماه، فعالیت صرافی ها محدود و مبادلات ارزی به سامانه نیما منتقل شد که در آن بانک ها حضور داشتند.
کانون صرافان ایران در جلساتی با مسئولان ارزی کشور تلاش کردند نقش و جایگاه صرافی ها در نظام ارزی جدید روشن شود و دست اندرکاران بانک مرکزی نیز قول دادند به تدریج نقاط ضعف را برطرف و دامنه فعالیت صرافی های مجاز را روشن کنند.
با اعمال تغییر در برخی موارد بخشنامه ارزی بانک مرکزی از دوم خردادماه امکان خرید ارز از صرافیها نیز فراهم شد. البته این خرید در سامانه یکپارچه ارزی (نیما) انجام میشود و به هیچ عنوان به معنی ورود صرافیها به خرید و فروش ارز در بازار آزاد نیست.
براساس اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران پس از بخشنامه بانک مرکزی، واردکنندگان برای دریافت ارز از صرافی باید اقدام هایی انجام دهند؛ نخستین گام در این راه ثبت سفارش توسط واردکننده و سپس مراجعه به بانک عامل و درخواست تامین ارز ثبت سفارش است.
سپس واردکنندگان باید درخواست گواهی ثبت آماری توسط بانک عامل را ارائه کنند و در مرحله چهارم بانک عامل، تعهدات و وثایق لازم را از بازرگان می گیرند و در مرحله بعد درخواست خرید ارز توسط واردکننده ثبت می شود.
بعد از آنکه واردکننده درخواست خود را ثبت کرد پیشنهاد فروش ارز توسط صرافی ها ارائه می شود و واردکنندگان باید یکی از پیشنهادهای فروش صرافیها را انتخاب و وجه ریالی را به حساب صرافی واریز کنند.
در مرحله بعد صرافی ها ارز لازم را به حساب فروشنده خارجی واریز می کنند.
هنگامی که واردکننده و صرافی اقدام های لازم را انجام دادند ابزار پرداخت توسط بانک عامل ثبت و اسناد حمل به بانک عامل ارائه می شود.
در گام بعدی اسناد حمل توسط همان بانک عامل ثبت می شود.
در مراحل پایانی منشا ارز توسط واردکنندگان ثبت می شود و بانک عامل نیز اعلامیه تامین ارز به وسیله بانک عامل را صادر می کند.
بعد از آن، نوبت ترخیص کالا توسط واردکنندگان از گمرک است و تضامین و تعهدات توسط واردکنندگان رفع می شود.