۰
يکشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۱۴

دستگاه‌های هوشمند افسرده می‌شوند؟

پیشرفت‌های اخیر هوش مصنوعی پرسش‌های جدیدی را در محافل علمی مطرح کرده است.
دستگاه‌های هوشمند افسرده می‌شوند؟
پیشرفت‌های اخیر هوش مصنوعی پرسش‌های جدیدی را در محافل علمی مطرح کرده است.
اگر چه هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) نوعی فناوری است که ماشین‌ها با استفاده از آن می‌توانند رفتارهای انسان‌گونه از خود بروز دهند، ولی سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا دستگاه‌های مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند احساسات را درک کنند؟
آیا این احتمال وجود دارد که دستگاه‌های هوشمند «افسرده» شوند؟
 
به عبارت دیگر آیا ممکن است این ماشین‌ها نیز همانند انسان‌ها به اختلالات روانی مبتلا شوند و شرایطی همچون افسردگی یا توهم را تجربه کنند؟
 
چندی پیش دانشگاه نیویورک میزبان همایشی با عنوان «محاسبات کانونیکال در مغز و ماشین» بود که در آن، متخصصان علم اعصاب و کارشناسان هوش مصنوعی در خصوص شیوه‌های مشترک تفکر در انسان و ماشین با یکدیگر به بحث و گفتگو پرداختند.

به گزارش سرویس اخبار تکنولوژی ، یک عصب‌شناس به نام زکری مین (Zachary Mainen) در گفت‌وگو با سایت Science Magazine، گفت بر این باور است که یک ماشین هوشمند می‌تواند به برخی از مشکلات روانی انسان‌ها دچار شود.
 وی اظهار داشت: ماشین هوشمند و مجهز به هوش مصنوعی نیز مانند انسان‌ها ممکن است به اختلالات روانی مبتلا شود.
 
وی با اشاره به این که به نظر می‌رسد افسردگی و توهم به یک ماده شیمیایی در مغز به نام سروتونین (Serotonin) بستگی دارد، گفت: اگر سروتونین بتواند به حل مشکلات عمومی در سیستم‌های هوشمند کمک کند، به دنبال آن احتمال این که ماشین‌ها عملکردی مشابه انسان‌ها از خود نشان دهند وجود دارد.
 
مطابق گزارش ایتنا وی در پاسخ به این سوال که سروتونین چگونه به ما کمک می‌کند که فکر کنیم گفت: سروتونین یک نوع تعدیل‌کننده است که پیام خود را به سرعت به بخش بزرگی از مغز ارسال می‌کند. در رویکردهای محاسباتی به علوم عصب‌شناسی ما تعدیل‌کننده‌های دیگری را به عنوان کنترل‌کننده داریم که مشابه آن را در هوش مصنوعی شاهد هستیم.
 
گفتنی است سروتونین نوعی انتقال دهنده عصبی است که عامه مردم آن را مسئول به وجود آورنده «حس خوب» می‌دانند.
کد مطلب: 84868
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *