به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان «مراسم گرامیداشت 5 5000 شهید بمباران شیمیایی حلبچه» و «نمایشگاه عکس ویژه شهیدان شیمیایی شهر حلبچه» با همکاری کانونهای کُردی نالی، تاوژین، شعر و ادب و اهورا در دانشگاه کردستان برگزار شد.
به گزارش ایسنا، فردین اخلاقیانطاب در شامگاه یکشنبه (13 اسفند) در آیین گرامیداشت 30مین سالگرد بمباران شیمیایی حلبچه که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه کانون علم و نقش پیونددهنده جامعه و فرهنگ را عهدهدار است.
وی با اشاره به اینکه در زمان بروز جنگ و آشوب، انسان از آب و خاک، فرزند و ناموس خود در برابر دشمن متجاوز دفاع میکند، افزود: امید است بشر در تمامی نقاط جهان با صلح، صفا و آرامش زندگی کند .
رئیس دانشگاه کردستان، گفت: هدف از برگزاری یاد و خاطره شهدای حلبچه «زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهیدان بمباران حلبچه و ملت کرد، بیدفاع و مظلوم» است.
گفتنی است، در این مراسم که با یک دقیقه قیام و سکوت اساتید، دانشجویان و مدعوین به احترام شهدای بمباران شیمیایی حلبچه آغاز شد، ارکستر فیلارمونیک کردستان به اجرای قطعه حلبچه پرداختند و در ادامه تئاتری نیز با همین مضمون به روی صحنه رفت، همچنین دکتر اسعد اردلان و دکتر سیدبختیار سجادی به بررسی ابعاد فاجعه بار این بمباران پرداختند.
از دیگر نکات شایان توجه این مراسم قرائت بیانیه محکومیت این رخداد تلخ توسط ادیب کریمپور به نمایندگی از انجمن های کردی دانشگاه بود؛ این مراسم با تجلیل از فعالان کانونهای کُردی دانشگاه کردستان به پایان رسید.
لازم به ذکر است؛ شهر حلبچه در شمال شرق عراق واقع شده است که در ۲۵ اسفند ۱۳۶۶ توسط حکومت بعث عراق بمباران شیمیایی شد. این بمباران بخشی از عملیات گستردهای بهنام عملیات انفال بود که بر ضد ساکنان مناطق کردنشین عراق انجام گرفت که در پی این حمله حدود پنج هزار تن از مردم غیرنظامی حلبچه کشته شدند و نزدیک به هفت هزار تا 10هزار نفر را زخمی کرد که اکثراً از غیرنظامیان بودند؛ صدها تن دیگر نیز بر اثر عواقب، بیماریها و نقص جسم در هنگام تولد در سالها پس از حمله کشته شدند.
حمله شیمیایی به حلبچه که به کشتار حلبچه یا جمعه خونین نیز شناخته میشود، یک نسلکشی مردم کُرد بود که در ۱۶ مارس ۱۹۸۸ به وسیله بمباران شیمایی توسط نیروهای دولتی عراقی در شهر حلبچه کردستان عراق در طی روزهای پایانی جنگ ایران و عراق روی داد .
انتهای پیام