به نقل از ایسنا يكي از سياستهاي چند وقت اخير بانك مركزي ساماندهي موسسات مالي و اعتباري بوده كه در همين راستا به گفته رييس كل بانك مركزي ۱۷۰۰ تعاوني اعتباري را در قالب ۱۴ موسسه ادغام شد.
محمود بهمني حتي صراحتا در اين مورد گفته است: تا چند سال پيش كسي به موسسات اعتباري كاري نداشت و ما در اين دو سه، سال اينها را بههم ريختيم و خيلي سخت است. البته ما نميگوييم اينها درست شدهاند اما پس از ادغام اين موسسات حتما اينها فشار ميآورند و اصلا منكر آن نيستيم.
با وجود اين، رييس كل بانك مركزي هفته گذشته با حضور در مجلس اظهار كرد كه اصراري بر ادغام هيچ كدام از موسسات مالي و بانكهاي فعال در سطح كشور ندارند.
بنا به گفته يك مقام مسؤول، «تاكيد بانك مركزي در مورد بانكها و همه موسسات مالي و اعتباري اين است كه بتوانند امنيت سپردههاي مردم را حفظ كنند. بنابراين بانك مركزي تلاش ميكند در اين زمينه تنظيمهاي لازم را ايجاد كند اما هيچ اجباري از ناحيه بانك مركزي براي ادغام موسسات پولي ـ مالي و بانكها وجود ندارد».
البته مسؤولان مربوط تاييد ميكنند كه در مقاطعي مساله شراكت بين بانكها و موسسات مالي و اعتباري مطرح شده، اما اجباري بر ادغام يا شراكت وجود نداشته است.
اين سخنان در حالي است كه بانك مركزي از اواخر سال ۸۹ عزم خود را جزم کرده بود تا سریعا تکلیف ۱۴ موسسهای را که آن زمان با عنوان " در شرف تاسیس " وارد بازار پولی کشور شده بودند، مشخص کند. حتي اخباري نيز منتشر شد كه نشان ميداد بانک مرکزی در جلسهای در هفته سوم فروردینماه امسال فرصتی دو ماهه برای ادغام با بانکها یا تطبیق جدی با قوانین به آن موسسات و بانكها داد اما با وجود اتمام اين مهلت هنوز تكليف همه آن موسسات مشخص نشده است.
تاكنون بانك مركزي تكليف بانك تات و موسسه صالحين و آتي را مشخص كرده كه رسما اعلام شده آنها بايد با هم ادغام و بانك آينده را تشكيل دهند.
از سوي ديگر معاون نظارتی بانک مرکزی نيز دهم تيرماه امسال از منحل شدن موسسه در شرف تاسيس اعتماد ايرانيان و سپرده شدن مشتريان آن به موسسه مالي و اعتباري قوامين خبر داده بود.
از جمله موسسات مالي كه تاكنون اسامي آنها منتشر شده كه آنها هم در شرف تاسيس هستند موسسه مالی و اعتباری فرشتگان، موسسه كارسازان آينده، ثامنالحجج، ثامنالائمه، عسکریه و ریحانهگستر مشیز و ... است كه تاكنون بانك مركزي در مورد تكليف آنها موضوعي را اعلام نكرده است.