به نقل از ايسنا، پيكر استاد گنجي كه مراسم تشييع وي از ساعت ۷ صبح با وداع بستگان نزدیک و اهالی خانه جغرافیا در محل «خانه جغرافیا» و سپس مركز دايرهالمعارف بزرگ اسلامي آغاز شده بود، جهت ادامه مراسم به دانشكده جغرافياي دانشگاه تهران منتقل شد.
در مراسم تشييع استاد از مقابل دانشكده جغرافياي دانشگاه تهران نيز جمع بسيار انبوهي از دانشگاهيان و شاگردان استاد، اهالي خانه جغرافياي ايران، جمعي از مسوولان لشكري و كشوري از جمله سردار رحيم صفوي، دستيار عالي فرماندهي كل قوا، دكتر قاليباف شهردار تهران، امير سرتيب نامي، رييس سازمان جغرافيايي نيروهاي مسلح، حجتالاسلاموالمسلمين دعايي، مديرمسؤول روزنامه اطلاعات و ... حضور يافتند.
تشييع استاد گنجي
پيكر پدر هواشناسي ايران سپس از مقابل دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران به سمت مسجد دانشگاه تشييع و پس از اقامه نماز ميت به امامت حجتالاسلاموالمسلمين دعايي، جهت تدفين به زادگاه ايشان در بیرجند منتقل شد.
مراسم تشييع و تدفين استاد در بیرجند نيز روز دوشنبه برگزار مي شود.
همچنين مراسم ختم استاد روز سهشنبه ساعت ۱۱ با مشارکت خانه جغرافیا، دانشکده جغرافیا و کانون دانش آموختگان جغرافياي دانشگاه تهران در مسجد دانشگاه برگزار مي شود.
عصر سه شنبه نيز مجلس ختمي نيز در بیرجند برگزار خواهد شد.
به گزارش ايسنا همچنين عصر روز پنج شنبه مسجد نور تهران، پذيراي خيل شاگردان و علاقهمندان استاد خواهد بود كه بار ديگر ياد و خاطره تلاش ها و خدمات بي دريغ او به توسعه دانش در كشور را گرامي خواهند داشت.
مراسم تشييع پيكر استاد محمد حسن گنجي
استاد محمد حسن گنجی، جغرافيدان نامآور ايراني و از چهره هاي ماندگار علمي كشور شامگاه پنجشنبه بيست و نهم مرداد ماه در سن ۱۰۰ سالگي در بیمارستان پیامبران تهران درگذشت.
دكتر گنجي در ۲۱ خرداد سال ۱۲۹۱ هجري شمسي (۱۹۱۲ ميلادي) در شهر بيرجند متولد شد و تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در آن شهر گذراند. وي تحصيلات عالي را در دارالمعلمين عالي (۱۳۱۲ – ۱۳۰۹)، كارشناسي ارشد را در انگلستان (۱۳۱۷-۱۳۱۲) و آمريكا (۱۳۳۳ – ۱۳۳۱) در رشته جغرافيا با تاكيد بر اقليمشناسي انجام داده و پاياننامه او درباره آب و هواي ايران به زبان انگليسي به چاپ رسيده است.
استاد گنجي از ۱۳۱۷ تا ۱۳۵۴ در دانشگاه تهران تدريس كرده و اولين استادي است كه جغرافياي نوين را وارد برنامههاي دانشگاهي كشور كرده است. وي كه مدتها مدير گروه جغرافياي دانشگاه تهران بود در سال ۱۳۵۴ به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران انتخاب شد.
وي همچنين از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۴۷ مديريت اداره كل هواشناسي را عهدهدار بود و در واقع بنيانگذار سازمان هواشناسي ايران بوده است. در همين سالها براي مدت چهار سال رياست منطقه آسيا را در سازمان هواشناسي عهدهدار بود.
دكتر گنجي داراي چندين كتاب و بيش از يكصد مقاله به زبانهاي فارسي و انگليسي بود.
مراسم تشييع پيكر استاد محمد حسن گنجي
استاد در بيست و نهمين كنگره اتحاديه بينالمللي جغرافيايي در كره جنوبي در سال ۲۰۰۰ به عنوان يكي از ۱۵ جغرافيدان برجسته جهان و در سال ۲۰۰۱ به عنوان مرد علمي جهان در حوزه هواشناسي برگزيده شد.
زنده ياد استاد گنجي همچنين حدود ۱۵ سال با دايرهالمعارف اسلامي همكاري كرده است. وي عضومادام العمر انجمن جغرافياي انگلستان و عضو سابق انجمن سلطنتي مردم شناسي انگلستان و ايرلند، عضو هيات تحريريه دايرهالمعارف بريتانيا، عضو افتخاري انجمن آمريكايي پيشرفت علوم، عضو انجمن جغرافيايي آسيا و آفريقا، عضو كميته ملي آبشناسي (يونسكو)، عضو كميسيون همكاري فرهنگي ايران وفرانسه (دانشگاهي)، عضو كميته جغرافياي فرهنگستان ايران، عضو شوراي عالي جغرافيايي وابسته به سازمان جغرافيايي كشور، رييس اولين كنگره جغرافيدانان ايران در سال ۱۳۵۲ و ريس اولين انجمن جغرافيدانان ايران (طي سالهاي۱۳۵۷-۱۳۵۳) بود.