محمد باقر نوبخت در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران مصوبات آخرین جلسه شورای اقتصاد را مورد توجه قرار داد و گفت: در راستای توسعه کشور و افزایش تولید و رفع محرومیت از برخی از شهرها و روستاها مصوب شد که وزارت نفت با ۴.۷ دهم میلیارد دلار تمامی روستاها وشهرهای کشور را که به آنها گاز رسانی انجام نشده است گاز رسانی کند.
وی افزود: کلیه روستاهایی که حداقل ۲۰ خانوار و یا صدنفر جمعیت داشته باشند، مشمول این مصوبه قرار میگیرند و در این مصوبه تصریح شده که به روش لوله گذرای . سی ان جی و سایر روشها این خانوارها که دو میلیون و ۳۶۳ هزار خانوار خواهند بود از نعمت گاز برخوردار شوند.
وی در ادامه سرمایه گذاری بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار برای ایجاد ظرفیت تولید و فراورش بیش از ۵۵۰ هزار بشکه در روز در میادین آزادگان شمالی و جنوبی و یاران جنوبی و خط انتقال آنها به پایانههای صادراتی را از دیگر مصوبههای شورای اقتصاد عنوان کرد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی دربارهی نگاه دولت به موضوع تحریمهای جدید آمریکا نسبت به برخی از شرکتها و شخصیتها با تاکید بر این که ما این تحریمها را مردود میدانیم گفت: حتی اگر توجیه شود که این تحریمها تحریم جدیدی نیست، ولی علامت جدید و منفی که آمریکاییها میدهند قلمداد میشود و ما این تحریمهای جدید را غیر عادلانه، غیر قانونی و نادرست میدانیم و آن را رد می کنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا سخنگوی دولت با توجه به مسئولیت جدیدیش در این سمت باقی خواهد ماندگفت: با توجه به مسئولیت من در معاونتهای دیگر عنوان ابوالمشاغل را مطرح کردند، اما به هر ترتیب ما امانتدار جمعی هستیم و ممکن است کلمهای ناسنجیده گفته شود که اختلاف برانگیز باشد، اما سخنگویی از من زمان بر نیست این ساعات، ساعات سختی است که ما شفاف گویی و امانت داری میکنیم.
تعامل با صدا وسیما
خبرنگاری درمورد تعامل دولت با رئیس سازمان صدا و سیما از نوبخت پرسید که وی در این باره گفت: ما باید با صدا و سیما متعامل باشیم و مطالب آنها را بشنویم و توقعات و انتظارات دولت را برای آنها اعلام کنیم. در برخی از موارد صدا و سیما این فرصت را فراهم میکند تا دولت بتواند نظرات خود را بیان کند. ولی در برخی موارد من فکر میکنم جناب آقای دکتر سرافراز باید تجدید نظر کند؛ چرا که کاملا به صورت محسوس احساس میشود که در جایگاه و رویکرد ملی در رسانهی ملی صحبت نمیشود.
وی گفت: برخی رسانهها عنوان خبرگزاری را برای خود انتخاب کردهاند باید بدانند که با یک سایت معمولی فرق میکند و لازم است تا رعایت اخلاق و امور حرفهای را داشته باشند و خود را در حد یک سایت اپوزیسیون مخالف دولت محدود نکنند. حال به ویژه این انتظار از رسانهی ملی هم میرود. به همین جهت آقای دکتر سرافراز که از شخصیتهای محترم و ارزشمند نظام هستند باید فرصت کنند و این دست از مسائلی که در برخی از بخش ها اتفاق می افتد را مورد توجه قرار دهند. به هر ترتیب در صدا و سیما نیروهای بسیار فهیم و باشخصیت و علاقمند به کشور وجود دارد ولی این که برخی بخشهای تولیدی و خبری بخواهند مطالب غیر واقعی و غیر اخلاقی نشان دهند درست نیست.
نوبخت تاکید کرد: اخلاق فقط بخشهای منکراتی که در ذهن برخی است، نیست. دروغ گفتن، و تحریف کردن و ذهن جامعه را با یک کلمه و جمله مشوش کردن درست نیست به همین جهت ما انتظار داریم جناب آقای دکتر سرافراز بتواند به نحو شایستهای نسبت به افزایش و ارتقاء جایگاه رسانه ملی اقدام کند.
بودجه نظامی
خبرنگاری هم در مورد توصیه رئیس قوه مقننه نسبت به افزایش بودجه نظامی از نوبخت پرسید که وی در این باره گفت: واقعیت این است که یک کشور با موقعیت جمهوری اسلامی ایران در همه ابعاد باید توسعه یافته و قوی شود و در بخش نیروهای مسلح نیز نیاز به تقویت است، اما به هر ترتیب منابع ما محدود است و ما باید تخصیص بهینه منابع داشته باشیم.
وی گفت: با همه تلاش و علاقهای که دولت برای تقویت بنیه دفاعی دارد آن مقدار که شایسته نیروهای مسلح است را توان نداریم.
نوبخت با بیان این که من ارقامی را که سایتهای بیگانه نسبت به تقویت نیروهای مسلح بیان کردند، نادرست میدانم گفت: همه چیز در بودجه منعکس است و اگر مجلس محترم و رئیس قوه مقننه بخواهد مقداری به این مبلغ اضافه کند و از جایی داشته باشد، ما هم از آن استقبال میکنیم.
خبرنگاری به نوبخت گفت که آقای رئیس جمهور در اظهاراتی گفتند که موضوع موشکی برای ما اقتدار ایجاد نمیکند، نظر شما در این باره چیست؟ که سخنگوی دولت پاسخ داد: به یک قسمتی از موضوع توجه شده و به یک قسمتی توجه نشده است و ایشان تاکید داشتند که ما به اقتدار موشکی نیازمندیم، اما همه چیز کشور نباید موضوع نظامی باشد. حال اگر این موضوع گفته شده به منزله نفی اقتدار موشکی نیست. هم اکنون هم شاهد هستیم که آقای رئیس جمهور در جمع نیروهای مسلح هستند و حضور ایشان گویای اهمیت این موضوع است.
انتقاد از برخی رسانه ها
نوبخت در ادامهی این نشست جلسهی مشترک بین وزیر اقتصاد و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس صندوق توسعه ملی، با حضور خودش و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و همچنین دادستان دیوان محاسبات را مورد توجه قرار داد و گفت: این جلسه بار دیگر نشان داد که به جای طرح مسائل حقوقی و کارشناسی در سطح عمومی اگر جلساتی را مد نظر قرار داد که طرفین حرفهای همدیگر را مستقیما از همدیگر بشنوند این موضوع در روشن شدن اذهان موثر خواهد بود تا این که بخواهیم موضوعی را به رسانهها که هر کدام به سلیقه سیاسی خود تفسیر خاص ارائه میدهند واسپاری کنیم.
وی افزود: وقتی هیچ کار خلاف قانون و یا خلاف رویه و تخطی صورت نگرفته است بهتر است که طرفین بنشینند و اگر انتقاد، تردید، و یاسوالی دارند با هم صحبت کنند.
نوبخت با بیان اینکه محصول این جلسه منتج به صدور یک بیانیه شد، اما متاسفانه برخی از رسانهها از افراد غیر مسئول پیگیریهایی را انجام دادند گفت: از طرف کمیسیون برنامه و بودجه آقایان توکلی، مصباحی مقدم، تاج گردون و همچنین آقای نادران حضور داشتند و از سوی دولت نیز آقای طیب نیا و آقای سیف حاضر بودند و من هم در جلسه حضور داشتم. بیانیهی مشترک منتشر شده یک بیانیهی صریح و شفاف با دقت در مضامین حقوقی است و برخی از رسانهها دقت نکردند و با افرادی مصاحبه کردند که به عنوان نماینده مستقیم در این جلسه حضور نداشتند.
سخنگوی دولت همچنین با انتقاد از این که برخی از رسانهها به انتشار این بیانیه نپرداختند و یکی از رسانهها نیز در این بیانیه دست برده بود گفت: من فکر میکنم که این قبیل موارد به صلاح کشور نیست.
این نمایندگان دور هم نشستند تا این که تشویش اذهان عمومی انجام نشود و ما از رسانهها انتظار نداریم که نسبت به تحریک طرفین تلاش کنند.
نوبخت افزود: برخی از رسانهها واژهی برداشت را در موضوع و بند اول بیانیه اضافه کرده بودند که این اقدام درستی نیست.
وی در ادامه اظهار کرد:من جناب آقای دکتر توکلی را فردی متدین و دلسوز میدانم که آنچه تشخیص میدهند بر اساس اصول و مبانی بیان میکنند. ما به آقای دکتر توکلی و هر نمایندهی دیگری که در چارچوب قانون باشند احترام میگذاریم. ضمن این که از آقای تاج گردون و نادران و همچنین حجتالاسلام والمسلمین مصباحی مقدم که در جهت تنویر اذهان و رفع کدورتها این جلسه را مد نظر قرار دادند تشکر میکنیم و همچنین از سخنگو و اعضای محترم کمیسیون برنامه و بودجه نیز تشکر میکنیم.
وی همچنین اظهار کرد:بیانیهی مشترک ما نافی پیگیری دیوان محاسبات نیست، بنابراین تصریح شد که رسیدگی در دیوان محاسبات کماکان ادامه داشته باشد و من خودم به رییس دیوان محاسبات زنگ زدم که حتما این پرونده به مستشاری برود.
توضیح درباره وضعیت آلودگی هوا
نوبخت در ادامه ضمن رد استعفای وزیر صنعت و معدن که مورد سوال یکی از خبرنگاران بود، در پاسخ به سوالی دربارهی پیشنهادات دولت دربارهی هدر رفت سوبسید در انرژی در بودجه گفت: ما فعلا یک مجوز کلی که چارچوب دریافتها و پرداختها را در لایحه ی بودجه سال ۹۴ نشان دهد فراهم کردهایم. این که به چه ترتیب در جزییات اعلام شود بعد از تصویب مجلس تابع یک آییننامهی اجرایی است که دولت این کار را انجام خواهد داد.
موضوع آلودگی هواو علت اعلام نکردن تعطیلی در روز جاری مورد سوال یکی دیگر از خبرنگاران بود که سخنگوی دولت در این باره گفت: دولت در هر مورد تصمیم نمی گیرد این موضوع به ستاد ویژهای که در این ارتباط تشکیل شده واگذاری شده و آنها برای اینکه روزی را تعطیل اعلام کنند نیاز به اجازهی موردی از هیات وزیر ندارند. و قطعا آن جمع به این نتیجه نرسیدند که امروز تعطیل شود.
خبرنگار دیگری موضوع آلودگی هوا را مورد توجه قرار داد و نوبخت اظهار کرد: تردید نکنید که این موضوع یک موضوع حیثیتی و انسانی برای دولت به شمار میرود؛ چرا که موضوع سلامت مردم مورد توجه است و ما نمیتوانیم نسبت به آن بی توجه باشیم.
تکذیب شایعات درباره علی یونسی
خبرنگاری به نوبخت گفت که گفته شده آقای یونسی به نمایندگی از حزب اعتدال و توسعه در حال انجام سفرهای انتخاباتی هستند آیا این موضوع صحت دارد که سخنگوی دولت پاسخ داد: جناب آقای یونسی شخصیت بسیار محترمی هستند، اموری به ایشان واسپاری شده که مربوط به اقلیتها و اقوام است و حزب اعتدال و توسعه این سعادت و توفیق را ندارد که از عضویت جناب آقای یونسی برخوردار شود و ماموریتهای آقای یونسی با برنامههای حزب اعتدال و توسعه ارتباطی ندارد.
خبرنگار دیگری سوال کرد آیا درست است که بودجه دفتر آقای جهانگیری به ۱۰ میلیارد افزایش پیدا کرده است که نوبخت در این باره گفت: ما هم اکنون به صورت بودجه ریزی عملیاتی لایحه را تنظیم کردهایم و در این راستا به یک دستگاه بر مبنای کاری که در یک سال انجام دهد، اعتبار داده میشود و او باید اثبات کند که بر اساس میزان فعالیتش چه مقدار لازم دارد. این که یک دستگاه در سال قبل از اعتبارات خاصی دارا بوده و امسال هم حتما باید به آن چیزی اضافه شود این طور نیست و این اعتبار میتواند کمتر هم شود.
وی افزود: در معاونت اول ریاست جمهوری ماموریتهای جدیدی به ویژه در بحثهای نظارتی فراهم شد که باید متناسب با آن بودجه داده میشد. سازمان مدیریت و برنامه ریزی هم تمام این موارد را بررسی کرد. یکی از معاونتهای موجود حوزهی معاونت اول در خود معاونت نظارت راهبردی متمرکز شده بود و دوباره با این شرایط جدید آن معاونت باید فعالیتش را زیر نظر معاونت اول انجام دهد.
نوبخت تاکید کرد: ما خودمان در سازمان مدیریت سخت گیر هستیم و دانه-دانه مدارک بررسی میشود.