به نقل از امریکن تینکر، در واقع این سیاست آنقدر ناکارآمد است که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و داعش با نادیده گرفتن یکدیگر، هر دو به جنگ بازمانده های نیروهای مخالف غیرمسلمان رفته اند.
ضمن اینکه حملات هوایی آمریکا به داعش که خود را دولت اسلامی خوانده، به اسد کمک می کند که مخالفان را شکست دهد.
واشنگتن اگزماینر در اینباره نوشت: مقامات دولت اوباما در مقابل این انتقادات مقاومت کرده و می گویند استراتژی استفاده از حملات هوایی برای تضعیف توانمندی های داعش در سوریه و در عین حال آموزش و تجهیز نیروهای مخالف برای به نتیجه رسیدن، نیازمند زمان است.
باراک اوباما در مقابل فشارهای بین المللی از سوی ترکیه و بسیاری از متحدان عربی خود مانند عربستان مبنی بر اتخاذ سیاستی سختگیرانه تر علیه اسد یا ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه برای حمایت از مخالفان، مقاومت کرده است.
شاید فرصت زیادی باقی نباشد. پنتاگون ایجاد تسلیحات در عربستان و ترکیه برای فرآیند سالانه آموزش گروه نخست سوری ها متشکل از پنج هزار نفر را آغاز کرده است. جان آلن، ژنرال بازنشسته نیروی دریایی آمریکا و نماینده اوباما در ائتلاف علیه داعش در اینباره گفت: «این یک چالش برای ما است.»
در عین حال، شرایط برای نیروهای مخالف میانه رو، به خصوص و در شمال سوریه رو به وخامت است چراکه نیروهای رژیم اسد و داعش که به طور گسترده یکدیگر را نادیده گرفته اند، از مواضع مختلف به آنها نزدیک می شوند.
IHS Jane (مرکز تحلیل و اطلاعات امنیتی و دفاعی) در تحلیل هفته گذشته خود دریافت که شش درصد از ۹۸۲ عملیات ضدتروریستی رژیم سوریه داعش را هدف قرار داده و تنها ۱۳ درصد از ۹۲۳ حمله داعش در سوریه نیروهای امنیتی سوریه را هدف قرار داده است.
متیو هنمن، رئیس مرکز تروریسم و شورش IHS Jane گفت: «این ارقام نشان می دهند که داعش و نیروهای امنیتی اسد استراتژی هوشمندانه نادیده گرفتن یکدیگر و تمرکز بر حمله به گروه های مخالف میانه رو را در پیش گرفته اند.»
وی در ادامه افزود: «اسد سعی می کند روایت انقلاب سوریه را تعدیل کند و به جای آن، یک شورش اسلامی علیه دولتش را به تصویر بکشد. در این صورت او می تواند با حمایت غیرمستقیم غرب به کار خود ادامه دهد. داعش به دنبال شکل دادن به سناریویی است که طی آن تنها داعش در مقابل اسد قرار می گیرد. به همین دلیل در حال حاضر این گروه بر به حاشیه کشاندن گروه های میانه رو تا به جایی است که از نیروهای آن خواسته می شود به داعش بپیوندند.»
در واقع، شکست های فعلی در کنار آنچه به زعم فرماندهان نیروهای مخالف ناشی از قطع جریان کمک های آمریکا است، منجر به پیوستن گروه های رادیکال به داعش و کاهش تعداد کارآموزان در زمان آغاز این برنامه می شود. ضمن اینکه نیروهای مخالف، کمپین بمباران از سوی آمریکا را در جهت کمک به اسد می دانند.
برخی کارشناسان معتقدند انتخاب اهداف بمباران قابل درک نیست و معنایی ندارد. به نظر می رسد بی معنا بودن استراتژی آمریکا در قبال سوریه، اتفاقی عادی است. آمریکا پیش از این یک سیاست شکست خورده را در سوریه رها کرده و به نظر می رسد استراتژی فعلی نیز محکوم به همین سرنوشت است.