; ?>; ?> سال‌هاست دنبال ایجاد آکادمی هستم ولی کمک نمی‌کنند - مردم سالاری آنلاين
۰
سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۹
انتقادات مهدوی‌کیا از اتفاقات فوتبال پایه:

سال‌هاست دنبال ایجاد آکادمی هستم ولی کمک نمی‌کنند

بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران و مدیر فنی تیم جوانان با انتقاد از اتفاقاتی که در فوتبال پایه رخ می‌دهد، روند فعلی را به رشد گلخانه‌ای تشبیه کرد و گفت: خود من سال‌هاست دنبال ایجاد یک آکادمی بزرگ فوتبال پایه در ایران هستم ولی به ما کمک نمی‌شود. هر جا برای گرفتن زمین اقدام کردیم، حمایت نشدیم.
سال‌هاست دنبال ایجاد آکادمی هستم ولی کمک نمی‌کنند
مهدی مهدوی کیا که این روزها همراه تیم جوانان در جزیره کیش به سر می‌برد، درباره دلایل ناکامی تیم فوتبال امید ایران و همچنین تیم نوجوانان در مسابقات آسیایی اظهار کرد: من قبلا درباره فوتبال پایه هشدار داده بودم. اگر این روند ادامه داشته باشد، اتفاقات بدتر از این را در سال‌های بعد شاهد خواهیم بود. در بخش فوتبال پایه فقط فدراسیون فوتبال کار کرده است. این یک کار گلخانه‌ای است در حالی که باشگاه‌ها در فوتبال پایه کار علمی انجام نمی‌دهند.

وی افزود: فدراسیون فوتبال نمی‌تواند به تنهایی این بار را به دوش بکشد. این اتفاق بر عکس شده است. سال‌های قبل باشگاه‌ها بازیکن سازی می‌کردند و در اختیار تیم ملی قرار می‌دادند اما این روند الان بر عکس شده است. خود من در این یکی، دو سال به عینه این موضوع را لمس کرده‌ام.

سفیر فوتبال پایه آسیا تاکید کرد: حذف تیم نوجوانان یک زنگ خطر بود. هرچند مصطفی قنبرپور با این تیم خوب کار کرده بود ولی کره شمالی هم تیم خوبی بود و حتی موفق شد سوریه را پر گل شکست بدهد.

مهدوی کیا در ادامه خاطرنشان کرد: نتیجه تیم امید هم یکی از نتایج عجیب تاریخ فوتبال ایران است. تیم المپیک ما سال‌هاست که این مشکل را دارد. هنوز معلوم نیست تیم امید زیر نظر فدراسیون فوتبال است یا کمیته ملی المپیک. از سال ۱۹۹۲ و المپیک بارسلون، این مشکل همیشه همراه تیم امید بوده است. همیشه بعد از حذف تیم امید، یک هفته مصاحبه می‌شود و بعد از آن تیم را رها می‌کنیم تا چند ماه قبل از مسابقات بعدی، دوباره یک تیم را دور هم جمع می‌کنیم.

وی که میهمان برنامه نود بود و از طریق صدا و سیمای کیش با این برنامه ارتباط گرفته بود، در ادامه گفت: من گل‌های بازی با ویتنام را دیدم. این گل‌ها نشان داد که تیم‌های دیگر دارند کار می‌کنند ولی فوتبال ما در جا می‌زند. خود من به عنوان سفیر فوتبال پایه آسیا یک سفر به ویتنام داشتم و دیدم یک گروه نروژی سرمایه گذاری عظیمی در فوتبال پایه این کشور انجام داده‌اند. اینها اتفاق نیست. دیگر کشورها دارند کار می‌کنند و اگر این روند در فوتبال ما ادامه داشته باشد، اتفاقات بدتری برایمان رقم خواهد خورد.

مهدوی کیا با بر شمردن دلایل روند رو به افت فوتبال ایران، ابتدا به فوتبال خیابانی و حذف آن اشاره کرد و سپس به ورزش مدارس پرداخت. وی گفت: خودم می‌خواستم در فوتبال مدارس کار کنم ولی دیدم خیلی از مدارس حتی معلم ورزش هم ندارند. سال گذشته به دعوت منطقه ۱۴ تهران برای تماشای دیدار فینال به این منطقه رفتم ولی دیدم زمین بازی از زمین بزرگ چمن طبیعی به یک زمین چمن مصنوعی کوچک تبدیل شده بود.

وی تاکید کرد: ورزش مدارس کاری نکرده است. جایی که می‌شود خیلی از استعدادها را بیرون کشید. البته باید گفت خیلی‌ها هم به این زمینه علاقه دارند ولی بودجه نیست.

مدیر فنی تیم جوانان ایران افزود: بعد از آن به باشگاه‌های خودمان می‌رسیم. چرا باشگاه‌های سازنده‌ای مثل بانک ملی که یک قطب فوتبال بود باید بسته شود؟ من از برنامه نود هم باید انتقاد کنم که بیشتر به حاشیه‌ها می‌پردازد. شما یکبار دوربین برنامه را نبردید تا بپرسید چرا بانک ملی بسته شد؟ تیم راه آهن چه کار می‌کند. پاس و شاهین کجا هستند؟

مهدوی کیا یاداور شد: اگر بخواهم به نسل خودم اشاره کنم باید بگویم، زمان ما برای فوتبال نوجوانان و جوانان در تیم بانک ملی هر زمانی که بازی داشتیم ورزشگاه مالامال از جمعیت بود. اما الان این شور و حال را نمی‌بینیم چون باشگاه‌ها اهمیتی به فوتبال پایه نمی‌دهند.مشکل اصلی این است که به مربیان پایه اهمیت نمی‌دهند. ما مربیان عاشق زیادی در فوتبال پایه داریم ولی وقتی به آنها اهمیت داده نمی‌شود، کاملا دلسرد می‌شوند.

وی با اشاره به عملکردش در تیم جوانان و تلاش برای استعدادیابی تاکید کرد: من به همراه علی دوستی مهر برای استعدادیابی کل ایران را گشتیم ولی به جرات می‌گویم حتی نتوانستیم یک بازیکن را به تیم جوانان اضافه کنیم چون بازیکنانی نبودند که در سطح تیم ملی باشند.

سفیر فوتبال پایه آسیا با انتقاد از سیاست باشگاه‌های ایرانی گفت: سهم تیم‌های پایه از باشگاه‌هایی که در لیگ برتر ۱۵ یا ۲۰ میلیارد تومان هزینه می‌کنند، چیست؟ من شنیده‌ام خیلی از باشگاه‌ها تیم‌های رده پایه خود را اجاره می‌دهند به یک فرد دیگر. آن فرد هم مجبور است ۱۰ فوتبالیست برای تیمش انتخاب کند ولی سایر بازیکنان را از افرادی انتخاب کند که پدرش پولدار است. این بازیکنان دیگر معنای عشق به پیراهن را نمی‌فهمند.

مهدوی کیا به نتیجه گرا شدن فوتبال ایران هم اشاره کرد و افزود: در بخش باشگاهی و ملی همه چیز فوتبال ما نتیجه گرا شده است. ژاپنی‌ها چند دوره از مسابقات پایه حذف شدند ولی از روز بعد از حذف شدن، تمرینشان را با همان مربی ادامه دادند. در فوتبال ما چنین چیزی نیست. مربیان جرات نمی‌کنند به بازیکنان جوان میدان بدهند. الان چند بازیکن ۱۷ یا ۱۸ ساله در لیگ برتر بازی می‌کنند؟ این آرامش خاطر نزد مربیان ما هم نیست. بخصوص در رده پایه که استرس آن بالاست.

وی اظهار کرد: هیچ وقت راه حلی برای تشویق تیم‌های پایه و یا مربیان این تیم‌ها نداشتیم. ما نشنیدیم که وقتی یک تیم جوانان قهرمان می‌شود آنرا به یک تورنمنت خارجی بفرستند. ما باید فوتبال پایه را به سمت و سویی ببریم که در دنیا و اروپا رخ می‌دهد. چه خوب بود که تیم‌های پایه همزمان با بازی تیمهای لیگ برتری با هم بازی می‌کردند. با این اقدامات باشگاه‌ها مجاب می‌شوند تا در فوتبال پایه کار کنند.

مهدوی کیا در پاسخ به سئوالی مبنی بر اختلافش با هادی آیت اللهی نایب رئیس فدراسیون فوتبال بر سر امکانات تیم جوانان هم گفت: هیچ اختلافی نبود. ما دنبال پیاده کردن برنامه‌های خودمان بودیم. وقتی به من پیشنهاد شد که کنار علی دوستی مهر در تیم جوانان باشم، دوست داشتم موثر کار کنم. سال گذشته توانستم به تیم جوانان کمک کنم تا یک اردوی خوب در آلمان داشته باشیم. ما همکاری خوبی با فدراسیون داشتیم. البته نمی‌گویم شرایط تیم جوانان ایده آل بوده است ولی برگزاری اردو در کشورهای آلمان و اتریش را مد نظر داشتیم که جور نشد.

وی ادامه داد: ما اختلافی نداشتیم. فقط می‌خواستیم اردوهای بیشتری داشته باشیم که نشد. البته فدراسیون هم به خاطر تحریم‌ها مشکلات مالی دارد. امیدوارم یکی از نمایندگان آسیا در مسابقات جام جهانی جوانان باشیم. من خوشبینم که به این هدف برسیم.

"آیا با وجود افرادی مثل فرشاد ماجدی، دانشجو و هوشمند در تیم‌های پایه، شایسته سالاری در این بخش حاکم است"؟ مهدوی کیا در پاسخ به این سئوال، تصریح کرد: من در مورد انتخاب افراد هیج نقشی ندارم. دوستانی که کنار ما هستند با تمام توان کار می‌کنند. اینکه چه کسی سرپرست جوانان باشد در حیطه مسئولیت من نیست.

وی مجددا با انتقاد از برنامه نود، گفت: شما در برنامه خودتان هم به فوتبال پایه نپرداختید. آنقدر که به حاشیه‌ها پرداختید، به فوتبال پایه نپرداختید. تلویزیون هم که دوست ندارد بازی تیم‌های پایه را پخش کند. مدیران باشگاه‌ها هم که علاقه‌ای به این بخش ندارند. ولی من خودم دوست دارم اتفاقات خوبی در تیم‌های پایه رقم بخورد.

مهدوی کیا ادامه داد: ما نیاز به حمایت داریم. خود من سال‌هاست دنبال ایجاد یک آکادمی بزرگ فوتبال پایه در ایران هستم ولی به ما کمک نمی‌شود. هر جا برای گرفتن زمین اقدام کردیم، حمایت نشدیم. اگر سرمایه گذاری در فوتبال پایه رخ بدهد، اتفاقات خوبی خواهد افتاد.

" آیا عملکرد وینگادا در تیم امید راضی کننده بوده است"؟ مهدوی کیا در پاسخ به این سئوال هم گفت: نتایج که خیلی بد است. ما از قرقیزستان و ویتنام حتی گل هم نخورده بودیم. این زنگ خطری است برای فوتبال ما که تیم‌های دیگر در حال پیشرفت هستند. مشکلی که الان می بینم این است که اگر قرار بود با تمام قوا برویم، می‌رفتیم مثل ۹۸ بانکوک. آن زمان هیچ تیمی هم برای ما فرقی نداشت. ما با هدف قهرمانی رفته بودیم ولی این دوره هدف معلوم نبود. اگر قرار بود با تیم زیر ۲۱ سال و المپیک می‌رفتیم فدراسیون باید پای این می ایستاد. قطعا اضافه شدن هفت بازیکن در روزهای آخر موثر بوده است. فدراسیون باید پافشاری می‌کرد تا تیم المپیک می رفت. هدفگذاری را باید از ماه‌ها قبل انجام می‌دادبم که آیا هدف مدال آوری بود یا کسب تجربه. این تداخل بین فدراسیون و کمیته ملی المپیک این وضعیت را ایجاد کرد. کادر فنی هم نمی‌تواند بی تقصیر باشد. حریف و شرایط تاکتیکی و نتایح قابل قبول نیست. ما همه مشکلات فوتبال پایه را نباید در این نتیجه خلاصه کنیم. از چند سال پیش باید پیش بینی این اتفاقات را می‌کردیم.
کد مطلب: 41575
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *