; ?>; ?> کرمانشاه بیکار، تهران پرجمعیت؛ سیستان و بلوچستان کم‌سواد - مردم سالاری آنلاين
۰
پنجشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۰۰
گزارشی از آخرین آمار جمعیتی، نرخ بیکاری و سواد :

کرمانشاه بیکار، تهران پرجمعیت؛ سیستان و بلوچستان کم‌سواد

با این اوصاف مسئولان باید در خصوص هرگونه تصمیم گیری تمامی جنبه های لازم را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهند چرا که در شرایط کنونی که خانواده‌ها از عهده هزینه‌های یک فرزند هم برنمی‌آیند چگونه می‌توانند مایحتاج اولیه 2 تا 3 فرزند را تهیه کنند؟
کرمانشاه بیکار، تهران پرجمعیت؛ سیستان و بلوچستان کم‌سواد
براساس اعلام مرکز آمار ایران میزان جمعیت کشور ۷۷ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۶۶۹ نفر اعلام شده است همچنین، در آمار گیری فوق میزان نرخ بیکاری کشور ۱۰.۵ درصد، نرخ رشد جمعیت ۱.۲۹ درصد، نرخ مشارکت اقتصادی ۳۵.۴ درصد و نرخ باسوادی ۸۴.۷۵ اعلام شده است. این در حالی است که بر اساس تصمیمات مسئولین سیاست افزایش جمعیت اتخاذ شده است و مجلسی‌ها به دنبال یافتن راه‌های مختلف برای اجرایی کردن این سیاست هستند.


البته این تصمیم مقامات ارشد از این منظر که کشور با کمبود جمعیت مواجه است و برای بقا نیاز به سیاست‌های افزایش جمعیتی دارد می‌تواند درست باشد اما مطمئنا هر تصمیمی تنها در یک جمله خلاصه نمی‌شود و ابتدا باید بسترهای لازم از جمله اشتغال و درآمد، خدمات درمانی، محیط زیست و توسعه اقتصاد کشور مهیا شود همچنین، بر اساس تحقیقاتی که ناسا انجام داده است ایران تا ۳۰ سال آینده از یک منطقه نیمه خشک به یک منطقه خشک تبدیل می‌شود و بر اساس پیش‌بینی این مرکز تحقیقاتی ایران توانایی خود را در کشت محصولات کشاورزی از دست خواهد داد و به وارد کننده صرف کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی تبدیل خواهد شد که این مهم باید مدنظر تصمیم گیران کلان کشور قرار گیرد.


با این اوصاف مسئولان باید در خصوص هرگونه تصمیم گیری تمامی جنبه های لازم را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهند چرا که در شرایط کنونی که خانواده‌ها از عهده هزینه‌های یک فرزند هم برنمی‌آیند چگونه می‌توانند مایحتاج اولیه ۲ تا ۳ فرزند را تهیه کنند؟


براین اساس برای بررسی دقیق این مهم به سایت مرکز آمار مراجعه کرده ایم تا اطلاعات لازم به تفکیک هر شهر را از لحاظ وضعیت اشتغال، جمعیت، سواد و میزان مشارکت اقتصادی را طبقه‌بندی کرده و مشاهده کنیم که چه شهرهایی دارای بیشترین پتانسیل برای افزایش جمعیت هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا بر اساس اعلام مرکز آمار کرمانشاه، لرستان، گیلان وکهگیلویه‌ و بویراحمد ۴ استانی هستند که بیشترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده اند همچنین کرمان، یزد، سمنان و خراسان جنوبی دارای کمترین نرخ بیکاری هستند.


کرمانشاه دارنده رتبه اول بیکاری در کشور


براساس همین امار استان کرمانشاه با یک میلیون و ۹۴۵ هزار و ۲۲۷ نفر جمعیت با نرخ رشد بی‌کاری ۲۰.۷ درصدی جدول اولین رتبه بی‌کاری در کشور است، همچنین نرخ رشد جمعیت در این استان ۰.۶۹ درصد، نرخ مشارکت اقتصادی ۳۵.۴ درصد و نرخ باسوادی ۸۱.۷۲ درصد برآورد شده است. همچنین استان لرستان با یک میلیون و ۷۵۴ هزارو ۲۴۳ نفر جمعیت و ۱۹.۸ درصد نرخ بی کاری در جایگاه دوم قرار گرفته‌ است و براساس اعلام نرخ رشد جمعیت این استان ۰.۴۴ درصد، نرخ مشارکت اقتصادی ۳۳.۳ درصد و نرخ باسوادی ۸۰.۴۴ درصد است.


بر اساس اعلام مرکز آمار، گیلان با ۱۹ درصد بیکاری سومین استان ازمیان ۳۱ استان است که بیشترین نرخ بی‌کاری را به خود اختصاص داده است و این در حالی است که جمعیت گیلانی ها نیز به نسبت دو استان دیگر بیشتر است بطوری که اکنون ۲ میلیون و ۴۸۰ هزار و ۸۷۴ نفر را در دل خود جای داده است. همچنین نرخ رشد جمعیت در گیلان۰.۶۲ درصد، نرخ مشارکت اقتصادی ۳۶.۹ درصد و نرخ باسوادی ۸۴.۲۹ درصد است.

اما سکوی چهارم با ۱۷.۹ درصد نرخ بیکاری به کهگیلویه‌ و بویراحمد اختصاص یافته است که جمعیتی حدود یک سوم استان کرمانشاه را در خود جای داده است و تعداد جمعیت آن حدود ۶۵۹ هزار نفر است. همچنین نرخ رشد جمعیت در این استان ۰.۷۶ درصد، نرخ مشارکت اقتصادی ۲۸.۷ درصد و نرخ باسوادی در این استان ۸۱.۹۱ درصد است.


کرمانی ها در صدر رتبه کمترین نرخ بیکاری


گفتنی است استان کرمان در حالی با ۵.۲ درصد کمترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است که تعداد جمعیت این استان با ۲ میلیون‌ و ۹۳۸ هزارو ۹۸۸ نفر از چهار استانی که بالاترین نرخ بی کاری را دارند بیشتر است همچنین نرخ رشد جمعیت این استان ۲.۷ درصد، نرخ مشارکت اقتصادی ۳۵.۲ درصد و نرخ باسوادی ۸۲.۲۰ درصد اعلام شده است.
استان یزد با یک میلیون و ۷۴ هزار و ۴۲۸ نفر و نرخ بیکاری ۵.۶ درصد، نرخ رشد جمعیت ۱.۶۳ درصد، نرخ مشارکت اقتصادی ۳۴.۲ و نرخ باسوادی ۸۷.۷۸ درصد دومین استان از لحاظ تعداد درصد بیکاری شناخته شده است.
بر اساس این گزارش، نرخ بی کاری در استان سمنان ۶ درصد اعلام شده است و تعداد جمعیت این استان ۶۳۱ هزار و ۲۱۸ نفر، نرخ رشد جمعیت ۱.۳۷ درصد، نرخ مشارکت اقتصادی ۳۷.۳ درصد و نرخ باسوادی ۸۸.۴۰ درصد است.
همچنین خراسان شمالی با ۶.۷ درصد نرخ بی‌کاری چهارمین استان از نظر کمترین میزان بیکاری شناخته شده است و تعداد جمعیت این استان نیز ۶۶۲ هزار و ۵۳۴ نفر، نرخ رشد جمعیت ۰.۸۱ درصد، نرخ مشارکت اقتصادی ۳۵.۲ و نرخ باسوادی استان فوق ۸۲.۴۸ درصد اعلام شده است.


تهرانی ها در صدر جداول بیشترین میزان جمعیت و نرخ باسوادی قرار دارند


بدون نیاز به آمارگیری هم بر همه مبرهن است که استان تهران با یک اختلاف فاحش گوی سبقت را از دیگر استان‌ها در میزان جمعیت ربوده است و بر اساس اعلام مرکز آمار جمعیت این استان ۱۲ میلیون و ۱۸۳ هزار و ۳۹۱ نفر برآورد شده است و علاوه بر پرجمعیت ترین استان با ۹۰.۴۶ درصد نرخ باسوادی، باسوادترین استان کشور نیز به حساب می‌آید همچنین، نرخ رشد جمعیت تهران ۱.۴۴ درصد، نرخ بیکاری ۷.۳ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی ۳۳.۷ درصد اعلام شده است.
همچنین خراسان رضوی با حدود ۶ میلیون نفر رتبه دوم را در پرجمعیت‌ترین استان کشور دارد و نرخ بیکاری در آن ۹.۷ درصد، نرخ رشد جمعیت ۱.۴۰ درصد، نرخ مشارکت اقتصادی ۳۶ درصد و نرخ باسوادی ۸۶.۳۰ درصد است.

گفتنی است استان ایلام با ۵۵۷ هزار و ۵۹۹ نفر کم جمعیت ترین استان کشور است و میزان نرخ بیکاری در این استان ۱۱.۱ درصد اعلام شده است و سمنان با ۶۳۱ هزار و ۲۱۸ نفر از لحاظ کم‌جمعیت‌ترین استان کشور در رتبه دوم قرار دارد و کهگیلویه و بویر احمد با ۶۵۸ هزار و ۶۲۹ نفر و نرخ بی‌کاری۱۷.۹ درصدی در رتبه سوم و خراسان جنوبی با ۶۶۲ هزارو ۵۳۴ نفر و ۶.۷ درصد نرخ بیکاری رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است.


سیستان محروم در صدر جدول استان های بی سواد


بر اساس اعلام مرکز آمار استان سیستن‌وبلوچستان با ۲۸.۴۴ درصد، بی سوادترین استان کشور را به خود اختصاص داده است و استان کردستان با ۲۲.۳ درصد بی‌سواد در جایگاه دوم قرار گرفته است و ۱۹.۵۶ درصد از جمعیت استان لرستان نیز فاقد سواد هستند آخرین رتبه بی سوادی در اختیار استان اردبیل با ۱۹.۲۳ درصد نرخ بی سوادی قرار دارد.



منبع: ایلنا
کد مطلب: 39972
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *