در پایان جلسه علنی نوبت شب شنبه مجلس شورای اسلامی در بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه۹۳ نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورا ی اسلامی پیشنهاد حذف تبصره ای از لایحه بودجه را مطرح کرد.
بر اساس این تبصره ۳ هزار میلیارد تومان از اعتبارات وزارت ارتباطات برای ارتقاء سیگنال رسانی در سطح کشور به صدا و سیما اختصاص می یابد.
واعظی وزیر ارتباطات در هنگام بررسی این بند از لایحه بودجه در صحن مجلس حضور یافته و در مخالفت با این بند گفت: ما همه امکاناتمان را به صدا و سیما اختصاص داده ایم. وزارت ارتباطات ۱۵۰ میلیارد تومان بابت اجازه کانالها از صدا و سیما طلبکار است.
وزیر ارتباطات اظهار داشت: مقرر شده بود که ۳ هزار میلیارد تومان از بودجه برای توسعه مخابرات روستاها به وزارت ارتباطات اختصاص یابد که دولت از ما خواست ۵۰۰ میلیارد تومان از این بودجه را به دولت بدهیم چون کمبود داشت. بنابراین وزارت ارتباطات از این محل ۲۵۰۰ میلیارد تومان بودجه دارد که شما می خواهید ۳۰۰ میلیارد تومان آن را به صدا و سیما اختصاص دهید.
وی تاکید کرد: با اختصاص این بودجه به صدا و سیما وزارت ارتباطات نمی تواند به اهداف برنامه پنجم دست یافته و مشکلات روستاها و مناطق محروم را حل کند.
واعظی اظهار داشت: صدا و سیما می گوید که مقام معظم رهبری نظرشان این است که به رسانه ملی کمک شود، آیا نظر مقام رهبری این است که از محل بودجه وزارت ارتباطات صورت کمک صورت گیرد؟
وی تا کید کرد: خواهش می کنم به این بند رای نداده و با حذف آن موافقت کنید زیرا با برداشت این ۳۰۰ میلیارد تومان از بودجه وزارت ارتباطات باید چندین بودجه این وزارتخانه حذف شود.
محمدرضا میرتاج الدینی معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: سیگنال رسانی و دیجیتالی کردن از برنامه های مهم صدا و سیما است، سیگنال رسانی زمینی یا فیبر نوری بحث امنیتی هم دارد.
وی تاکید کرد: سازمان صدا و سیما در جلساتی که با شورای نظارت، دولت و کمیسیون تلفیق داشته اعلام کرده که ۸۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه دارد .
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: دو تا سه سال است که صدا و سیما تلاش دارد فیبر نوری را فعال کند. اگر زمانی تهدید جدی از سوی غرب به ایران اعمال شود و ماهواره ها قطع شود ۳۵ درصد پوشش داخلی برنامه های صدا و سیما را از دست خواهیم داد یعنی روستاها و شهرستانها برنامه های صدا و سیما را نخواهند داشت.
وی در پایان تاکید کرد: کشیدن فیبر نوری زمینی در راستای برنامه های وزارت ارتباطات برای توسعه مخابرات است و از نمایندگان خواست که با حذف این تبصره مخالفت کنند.
در ادامه غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مردم تهران و رئیس کمیسیون تلفیق در دفاع از این تبصره و مخالفت با حذف آن گفت: امسال قانونی تصویب کردیم که بر اساس آن وزارت ارتباطات درآمد ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی را بدست آورد.
وی خطاب به وزیر ارتباطات گفت: اینکه می فرمایید ۵۰۰ میلیارد تومان از این درآمد را دولت گرفته است، نمی دانم دولت بر اساس چه حکم قانونی این مبلغ را از وزارت ارتباطات گرفته است.
مصباحی مقدم اظهار داشت: آنچه صدا و سیما می خواهد هزینه کند خارج از وظایف وزارت ارتباطات نیست. صدا و سیما می خواهد زیرساخت های مخابراتی کشور را توسعه دهد.
وی با بیان اینکه تهدیدات جدی متوجه سیگنال رسانی صدا و سیما است گفت: اگر الان یک نقطه در یک جایگاه ماهواره ای اجاره ای که در اختیار ایران است قطع شود اگر زیر ساخت ها به مراکز مربوط به صدا و سیما نرسد برنامه های رسانه ملی قطع خواهد شد.
مصباحی مقدم گفت: ما در برابر تهدید باید مقاومت خود را نشان دهیم باید زیر ساخت مخابراتی ما به مراکز صدا و سیما برود.
وی در پایان خطاب به واعظی اظهار داشت: این کار جزو وظایف شماست من تعجب می کنم که شما از زیر بار وظایفتان شانه خالی می کنید.
در پایان نمایندگان با ۵۴ رای موافق، ۱۳۵ رای مخالف، ۷ رای ممتنع از مجموع ۲۰۰ نماینده حاضر در مجلس با حذف این تبصره مخالفت کردند.
ادامه بررسی این بند به جلسه روز یکشنبه مجلس موکول شد.