در ابتدای این مراسم محمد مهدی عسگرپور مدیر عامل خانه سینما به نمایندگی اصناف خانه سینما درباره پرتو مهتدی گفت: پرتو مهتدی برای سینمای ایران تلاش بسیاری کرد و او مردی سختکوش و خستگی ناپذیر بود و شاید در عرصه ترجمه آثار سینمایی و نقد کسی به پای او نرسد.
وی در ادامه افزود: نکته دیگر اینکه پرتو تنها یک مترجم نبود بلکه روابط عمومی قوی در عرصه سینمای بین الملل داشت و سینمای ایران را به شایسته ترین شکل ممکن به دنیا معرفی کرد به همین دلیل معتقدم تا زمانی که سینمای ایران وجود دارد مهتدی هم با آثاری که ترجمه کرده زنده خواهد ماند و شاگردانی که تربیت کرده رد پای او در سینما را حفظ خواهند کرد.
فریدون جیرانی منتقد و فیلمساز سینمای ایران دیگر سخنران این جمع بود. این فیلمساز با اشاره به همکاری خود با پرتو مهتدی گفت: پرتو نوشتن را از مجله فیلم شروع کرد و در آن زمان همه ما با هم بودیم و بعد از اینکه دامنه حضور مجلات سینمایی رشد کرد در هفته نامه سینما با هم همکار بودیم و ۱۵ سال به شکل مستقیم با یکدیگر کار می کردیم.
این فیلمساز که با فیلم «خواب زده ها» در جشنواره سی و دوم فیلم فجر حضور دارد، افزود: پرتو مهتدی انسانی عاشق، آگاه، توانا و قدرشناس بود اما متاسفانه قدر این بزرگ آنگونه که باید ادا نشد در واقع هیچگاه قدر انسان های شایسته به درستی شناخته نمی شود.
شاهین امین دوست و همکار پرتو مهتدی گفت: این مترجم تسلط خوبی به تاریخ سینما داشت و در روابط انسانی دوستی مهربان و دوست داشتنی بود و بدون هیچ تظاهری دوست داشتن و ابراز محبت خود را بیان می کرد. جامعه منتقد سینمایی ایران مرد بزرگی را از دست داد.
ابوالحسن داودی فیلمساز نیز درباره آشنایی خود با این مترجم سینمایی گفت: از سال ۱۳۵۲ پرتو مهتدی را می شناسم. در آن زمان که بسیاری از دوستان پر مدعای سینما نمی دانستند سینما چیست، پرتو مهتدی سینما را می شناخت و بی دریغ همه آنچه را باید در اختیار سینما می گذاشت. پرتو مهتدی آزاد زندگی کرد ولی میتوانست بیش از آنچه بود از دنیا طلب کند اما ترجیح داد آزاد و راحت زندگی کند. پرتو با سینما زندگی کرد و تا آخرین لحظه هم دلش برای این عرصه می تپید.
این فیلمساز در ادامه افزود: در روزگاری زندگی می کنیم که خیلی فرصت با هم بودن نداریم و به همین دلیل است که می شنویم دوستانمان از جمع ما می روند و ما را ترک می کنند. سال گذشته خبر تلخ رفتن مسعود بهنام را شنیدیم و این روزها پرتو مهتدی و مازیار پرتو فیلمبردار را از دست دادیم.
در ادامه این مراسم فرشته طائرپور تهیهکننده سینما گفت: پرتو مهتدی از سینمای ایران در جشنواره های بین المللی آبروداری کرد و مطمئن هستم مدیران بسیاری از جشنواره های خارجی از رفتن پرتو مهتدی متالم هستند.
این تهیه کننده خطاب به علیرضا رضا داد دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر که در جمع حاضر حضور داشت، گفت: امسال اولین سال است که پرتو مهتدی در جشنواره فیلم فجر حضور ندارد. به همین دلیل از علیرضا رضاداد دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر می خواهم تمهیدی فراهم کند تا بزرگداشت این مترجم و منتقد سینمایی در این دوره از جشنواره برگزار شود.
در این مراسم علی عبدالعلی زاده و علی علایی از دوستان نزدیک پرتو مهتدی درباره همکاری و دوستی با او سخن گفتند.
در این مراسم علاوه بر علیرضا رضادداد دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر، جمعی از سینماگران چون همایون اسعدیان، بهرام درخشانی، ابوالحسن داودی، رضا کیانیان، فرهاد توحیدی، محمد مهدی عسگرپور، حبیب ایل بیگی، غلامرضا موسوی، محمد تهامی نژاد، همایون امامی، فریدون جیرانی، سامان مقدم، احمد امینی منوچهر شاهسواری، فرشته طائرپور و ...حضور داشتند.
همچنین عباس بهارلو، شاهین امین، کیوان کثیریان، سحر عصر آزاد، علی علایی، سعید مستغاثی، حسین سلطان محمدی از جمله منتقدان حاضر در این جمع بودند.