۰
چهارشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۴۷

قطعات شکسته لامپ‌های فلورسنت حاوي جيوه و سمی هستند

کارشناس بهداشت محیط و پرتوهای معاونت امور بهداشتی آذربایجان‌غربی گفت: قطعات شکسته لامپ‌ها به‌ویژه لامپ‌های فلورسنت مثل مهتابی و کم مصرف حاوي جيوه و سمی هستند.
قطعات شکسته لامپ‌های فلورسنت حاوي جيوه و سمی هستند
«حجت کارگر» در گفت‌وگو با ایسنا،با بیان این‌که، شکسته شدن این قبيل لامپ‌ها سبب انتشار جیوه به داخل هوا و در نتيجه مسمومیت مي‌شود، افزود: تماس جیوه با بدن، تاثیر منفی بر دستگاه عصبی و مغز دارد.

وی با اشاره به این‌که هر لامپ کم مصرف از ۳ بخش حباب، کیت و سرپیچ تشکیل شده است، افزود: در این لامپ‌ها با عبور جریان برق اتم‌های جیوه تحریک و پرتوهای فرا بنفش تولید می‌شود و لایه فلورسنت بخش داخلی این لامپ حاوی فسفر این پرتو را به نور مرئی تبدیل می‌کند.

کارشناس بهداشت محیط و پرتوهای معاونت امور بهداشتی آذربایجان‌غربی با بیان این‌که عارضه اصلی این لامپ‌ها تشعشع پرتوهای فرا بنفش است، ادامه داد: در برخی افراد حساس یا مبتلا به بیماری‌های پوستی این لامپ‌ها سبب تشدید علائم می‌شوند.

کارگر با اشاره به این‌که لامپ‌های کم مصرف از تغییر فرکانس برخوردارند، اظهار کرد: این امر سبب آغاز میگرن و یا شروع حمله‌های تشنجی در افراد صرعی و بروز بیماری‌های شبکیه چشم می‌شود.

وی در خصوص نحوه جمع‌آوری لامپ‌های شکسته فلورسنتی، گفت: در صورت شکسته شدن لامپ‌های کم مصرف باید در ابتدا پنجره‌ها را باز و سپس به مدت ۱۵ دقیقه از اتاق خارج شد هم‌چنين برای جمع کردن خرده‌های باقی‌مانده‌ي لامپ‌ها از نوار چسب استفاده و سپس سطوح را با دستمال یا حوله‌ای مرطوب پا ک كرد.

کارشناس بهداشت محیط و پرتوهای معاونت امور بهداشتی آذربایجان‌غربی افزود: هرگز از جارو برقی یا دستی برای تمیز کردن استفاده نکنید چون سبب پخش شدن جیوه به سایر قسمت‌های منزل می‌شود هم‌چنين هرگز لباس‌ها و پارچه‌های به‌کار گرفته شده برای تمیز کردن قطعات شکسته شده اجسام فلورسنتی را در ماشین لباسشویی نریزيد.

كارگر درخصوص راه‌های صحیح استفاده ازلامپ‌های کم مصرف يادآور شد: بايد نور لامپ فلورسنت را با نور زرد لامپ معمولی ترکیب کرد تا ضمن ایجاد روشنایی مطلوب تا حدود زیادی از خطر تابش خالص این نورها کاسته شود.
کد مطلب: 254
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *