اسماعیل گرامیمقدم در گفتوگو با ایلنا، درباره استیضاح وزیر اقتصاد، اظهار کرد: استیضاح حق نمایندگان مجلس و جزو وظایف ذاتی آنهاست. آنها باید بر عملکرد دستگاههای اجرایی نظارت داشته باشند و سوال، تذکر، تحقیق و تفحص و استیضاح از ابزارهای نظارت نمایندگان مجلس است در واقع استیضاح حق قانونی نمایندگان مجلس است. با این حال باید توجه داشت که استیضاح باید به بهبود شرایط بینجامد و اگر قرار باشد شرایط را بدتر یا مبهم کند، آن استیضاح منطقی نخواهد بود.
وی ادامه داد: از دلایلی که میگوییم استیضاح وزیر اقتصاد ضرورت ندارد این است که دولت در ابتدای راه بوده و ۶ ماه بیشتر از روی کار آمدن دولت نمیگذرد. از این جهت این استیضاح عجولانه و شاید سیاسی باشد. نکته اصلی استیضاح این است که نمایندگان و سایر مسئولان میدانند که آقای همتی یک اقتصاددان حرفهای و مدیر اجرایی قوی است که هرجا بوده موثر واقع شده است. او اقتصاد را خوب درک میکند و کسی نمیتواند رد کند که همتی یکی از مدیران اقتصادی مجرب است که تجارب خوبی در حوزه اقتصادی و مالی در بانک مرکزی داشته پیش از این نیز او معاون وزیر اقتصاد بوده و شناخت خوبی از تار و پود اقتصاد ایران دارد.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: آیا وزیر اقتصاد کار غیرعادی انجام داده و خلاف روال اقتصاد ایران حرکت کرده است؟ پاسخ این پرسش را باید نمایندگان مجلس بدهند. اگر پاسخ آنها منطقی بود، استیضاح هم منجر به بهبود شرایط میشود ولی کیست که نداند اقتصاد ایران بیمار بوده و متاثر از تحریمهاست. به عنوان کسی که دارای مدرک دکترای اقتصاد توسعه است، معتقدم که هر وزیر اقتصاد دیگری به جای همتی باشد یا هر رئیس جمهوری به جای آقای پزشکیان باشد، تا مسئله تحریمها رفع نشود، نمیتواند مشکلات را ریشهای حل کند.
وی خاطرنشان کرد: تحریم یعنی صادرات بازدهی لازم را ندارد و پول فروش نفت ما به صورت کامل به خزانه باز نمیگرداند و خزانه خالی میشود و در این شرایط قیمت ارزهای خارجی در برابر ریال افزایش می یابد. در این شرایط دور زدن تحریمها تنها راهی است که میتواند به صورت قطره چکانی ارز وارد کشور کند. تهاتر هم میتواند بخشی از نیازهای ما را رفع کند.
گرامی مقدم گفت: با وجود متغیرهای غیرعادی در اقتصاد ایران، همتی بهتر میتواند برای کشور مفید باشد. جابجایی او به صلاح اقتصاد کشور نیست.