وی درباره ارزیابی خود از تاثیر کسری تجاری بر نوسانات بازار ارز و تورم بیان کرد: قطعا در بحث ارز کشور تاثیر دارد، یک روزی ارز صادراتی و وارداتی ما به اصطلاح یر به یر بود؛ حال بیشتر هم نبود اما کسری نداشتیم، ارز نفتی هم میآمد پوشش میداد اما این را الان نداریم و خودش تاثیرگذار است.
انارکی خاطرنشان کرد: جلساتی را با رئیس بانک مرکزی وزرای صنعت، اقتصاد و جهاد داشتیم و بحث کردیم تا بتوانیم این کسری را جبران کنیم، کمترش کنیم یا به صفر برسانیم. امسال هم وضعیت هنوز خوب نیست.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای درباره اینکه آیا با توجه به شرایط تحریمی، امیدی به بهبود وضعیت تراز تجاری وجود دارد و چگونه میتوان این تحریمها را در روند تجارت خارجی ایران مدیریت کرد، عنوان کرد: علاوه بر این قوانین دست و پاگیر داخلی هم مطرح است، بله بحث عدم تعاملات منطقه و جهانی هم وجود دارد. قطعا وقتی شما با کشورهای منطقه تعامل نداشته باشید، برگشت ارز مشکل ایجاد کند و هزینه داشته باشد نتیجهاش همین است دیگر.
انارکی در پاسخ به اینکه پیشبینی شما از روند کسری تجاری در سال آینده با توجه به شرایط موجود چیست، گفت: اگر اصلاح نشود و همتی برای این کار نباشد، دیپلماسی اقتصادی خوب عمل نکند، مذاکرات اقتصادی و رایزنیهای فرهنگی سُفرای ما در کشورهای مختلف نتواند بحثهای اقتصادی را دنبال کند، با مشکل مواجه میشویم. به هر حال بحثهای سیاسی جدا است اما سُفرای ما باید اقتصادی باشند و بحثهای اقتصادی را دنبال کنند اگر همچنان فشارها تحریمها روی ما باشد، همین وضعیت است.