۰
چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۲۰

حملات سعید جلیلی به دولت‌های پزشکیان و روحانی

سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: زمانی عده‌ای می‌گفتند اگر بخواهیم واکسن هم بیاوریم باید موضوع FATF حل شود، اما تجربه‌ سه سال دولت شهید رئیسی نشان داد می‌توان از این موانع کاذب به راحتی عبور کرد.
حملات سعید جلیلی به دولت‌های پزشکیان و روحانی
به گزارش مردم سالاری آنلاین ؛ سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در هفتاد و هفتمین جلسه‌ حکمت سیاسی اسلام در قرآن، اظهار کرد: متاسفانه ما در سال‌های منتهی به سال ۱۴۰۰، چندین سال رشد صفر یا حتی منفی داشتیم که این موضوع باید جبران شود. امروز وظیفه‌ همه‌ ماست که در مسیر پیشرفت، در حد توان خود به دولت کمک کنیم. باید تجربه‌های موفق پیگیری شوند و از طرفی، از تکرار تجربه‌های تلخ جلوگیری کرد. در برخی موارد، این تجربیات تلخ به دلیل موانع کاذبی بود که مطرح می‌شد. زمانی عده‌ای می‌گفتند اگر بخواهیم واکسن هم بیاوریم باید موضوع FATF حل شود، اما تجربه‌ سه سال دولت شهید رئیسی نشان داد می‌توان از این موانع کاذب به راحتی عبور کرد.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: اینکه ما در لایحه‌ بودجه، رشد ۳/۵ درصد را پیش‌بینی کنیم، نگران کننده است. مطالبه‌ این مطلب، برای تقویت و کمک به دولت است. رشد ۸ درصد کاملا ممکن است و فقط یک شعار نیست. رشد اقتصادی ۸ درصد یعنی رفاه بیشتر مردم. نمی‌شود کشور را معطل دو یا سه کشور معاند کنیم. باید توجه داشت که نزدیک به ۲۰۰ کشور در جهان وجود دارد؛ ظرفیت‌های موجود در این کشورها را باید با قدرت دنبال کرد. ظرفیت‌هایی مانند ارزآوری دانشگاه‌ها و دیپلماسی اقتصادی، ادله ای برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد هستند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در صحنه‌ اندیشه سیاسی، یکی از مسائلی که بسیار مورد نزاع قرار می‌گیرد، بحث شادکامی مردم است، خاطرنشان کرد: در گذشته و حتی امروز، برای سنجش میزان توسعه‌ و موفقیت کشورها، از معیارهایی همچون میزان تولید ناخالص ملی یا درآمد سرانه استفاده می‌شد، اما باید توجه داشت که همه‌ شاخص‌های پیشرفت یک کشور، چنین مسائلی نیست. امروز در جهان مشاهده می‌شود که برخی کشورها بالاترین شاخص‌های توسعه‌ اقتصادی را دارا هستند، اما از طرفی، بیشترین میزان خودکشی نیز در این کشورها اتفاق می‌افتد.

جلیلی ادامه داد: برای ورود به بحث شادکامی در اندیشه سیاسی اسلام، باید ابتدا تعریفی از خوشبختی ارائه داد. برای ارائه‌ تعریفی درست از خوشبختی، باید نگاه صحیحی به هستی داشت و دانست که آیا مقصود ما از خوشبختی در همین حیات دنیا حاصل می‌شود یا حیات دیگری نیز وجود دارد که باید به آن توجه داشت؟ اندیشه سیاسی اسلام، زندگی را در حیات دنیا خلاصه نمی‌کند، اما از طرفی نیز، آن را نادیده نمی‌گیرد. مدینه فاضله‌ای که قرآن کریم بیان می‌کند، ناظر به همین دنیاست.

وی همچنین گفت: علامه طباطبایی در تفسیر آیه‌ ۹۷ سوره‌ نحل (مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَیٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً ۖ وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ) می‌فرمایند که مقصود از «حیات طیبه» در این آیه، ناظر به همین دنیاست. به تعبیر قرآن کریم، هر گروهی بر مبنای مبانی خودشان شادمانی را تعریف می‌کنند. «کُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَیْهِمْ فَرِحُونَ» برای دست یابی به تعبیری درست از شادکامی، باید تعریف درستی از انسان نیز داشته باشیم. یکی از تمایزات و امتیازات اندیشه اسلام با اندیشه‌ غرب در موضوع انسان شناسی، توجه اندیشه‌ اسلامی به خصوصیت‌های فطری نوع بشر است. امتحان انسان در دنیا، در این است که کدام یک از ویژگی‌های فطری و طبیعی انسان بر دیگری غلبه پیدا می‌کند. تعبیرقرآن کریم از انسان‌ها، بر اساس فطرت واحد الهی آن‌هاست (وَإِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً)؛ اما در ادامه می‌فرماید که هر دسته‌ای، بر اساس انتخابی که در مبنا قرار دادن ویژگی‌های فطری یا طبیعی در زندگی خود می‌کنند، تعبیر متفاوتی از شادکامی خواهند داشت (فَتَقَطَّعُوا أَمْرَهُمْ بَیْنَهُمْ زُبُرًا).

جلیلی با اشاره به اینکه امروز خود غربی‌ها اذعان دارند که به بن بست رسیده‌اند، اظهار کرد: قرآن کریم در توصیف چنین جوامعی، می‌فرماید که برخی از این جوامع در واکنش به دعوت پیامبران، نسبت به پیشرفت‌های مادی خود احساس شادمانی داشتند و دعوت انبیاء را رد می‌کردند (فَلَمَّا جَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَیِّنَاتِ فَرِحُوا بِمَا عِنْدَهُمْ مِنَ الْعِلْمِ) اما شادمانی آن‌ها، موقت و غیر حقیقی است که امروز نمود آن را در جوامع غربی می‌توان دید. فوکویاما چند دهه پیش و به ویژه پس از فروپاشی مارکسیسم، بیان کرد که ما به پایان تاریخ رسیده‌ایم و جهان امروز، آرمان شهر مد نظر ماست؛ اما همین چند روز پیش، مقاله‌ای جدید منتشر کرد و در آن، از افول لیبرالیسم صحبت کرد. امروز غربی‌ها در همین موضوع زن، زندگی و آزادی که دو سال پیش ادعای طرفداری از آن‌ها را داشتند، به بن بست رسیده‌اند و حتی تحمل حمایت از مظلوم در دانشگاه‌های خودشان را نیز ندارند. غربی‌ها امروز در مقابل قتل‌عام ۵۰ هزار زن و کودک، نه تنها سکوت می‌کنند بلکه با همه‌ قوای خود به پشتیبانی از جنایتکاران برمی‌خیزند.

وی در پایان گفت: دین آمده است که شادکامی و خوشبختی حقیقی را هم در زندگی دنیا و هم در زندگی آخرت برای ما به ارمغان بیاورد. تمام آیات قرآن کریم قبل از آن که نسبت به فرجام بد هشدار بدهد، نسبت به فرجام نیک بشارت می‌دهد. درست است که شادکامی ابدی در آخرت حاصل می‌شود، اما به تعبیر قرآن کریم، در حیات دنیوی نیز این شادکامی برای مومنین پدید می‌آید. شهید سید حسن نصر الله بر اساس همین نگاه و مبنای قرآنی خود خطاب به دشمن صهیونیستی آیه‌ «فَلْیَضْحَکُوا قَلِیلًا وَلْیَبْکُوا کَثِیرًا» را بیان کرد.

کد مطلب: 227002
برچسب ها: سعید جلیلی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *