۰
شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۴۵

ظریف: چاره‌ای جز حل مشکلات در کنار هم نداریم

معاون راهبردی رئیس جمهور گفت: به مردم خیلی بدهکاریم. مردم برای مشکلات راه‌حل‌ها دارند، مشکلات را می‌دانند و باید طرف مشورت ما باشند. نباید منتظر دستور تهران باشیم. دستور از مردم می‌رسد. آن‌ها هستند که ما را سرپا نگه داشته‌اند. اگر آن‌ها را باور کنیم به راه حل می‌رسیم.
ظریف: چاره‌ای جز حل مشکلات در کنار هم نداریم
به گزارش مردم سالاری آنلاین،  محمدجواد ظریف در مراسم تودیع و معارفه استاندار اصفهان که امروز شنبه، ۲۸ مهرماه در سالن نگین اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: مردم استان اصفهان حق زیادی به گردن همه ما دارند و حق دارند به آن‌ها خدمت کنیم. ما صاحب اختیار آن‌ها نیستیم و این مردم هستند که در تمام ۴۵ سال گذشته ایستادگی کرده‌‍اند، اما از کشور انقلابشان روی برنگردانده و در تمام هجوم‌ها از کشورشان دفاع کرده‌اند.

بنابر روایت ایسنا، وی افزود: به مردم خیلی بدهکاریم. مردم برای مشکلات راه‌حل‌ها دارند، مشکلات را می‌دانند و باید طرف مشورت ما باشند. نباید منتظر دستور تهران باشیم. دستور از مردم می‌رسد. آن‌ها هستند که ما را سرپا نگه داشته‌اند. اگر آن‌ها را باور کنیم به راه حل می رسیم و آن‌ها لایق بهتر از این‌ها هستند.

معاون راهبردی رئیس جمهور بیان کرد: امیدواریم انتخاب آقای جمالی‌نژاد سبب وفاق در استان اصفهان باشد. امروز بزرگان جبهه اصلاحات و اصول‌گرا اصفهان را در جلسه می‌بینم. همه ما در یک کشتی هستیم و مشکلاتی چون معیشت، آب، آلودگی هوا برای همه ما وجود دارد. با این وفاق به همه چیز خواهیم رسید. آری به اتفاق جهان می‌توان گرفت.

ظریف ادامه داد: در این روزگار چاره‌ای جز حل مشکلات در کنار هم نداریم. نه تنها اصفهان، بلکه در کنار هم با خوزستان، چهارمحال و تمام کشور. مشکل آب مشکل کل کشور است. با استفاده از همه اقشار مردم اصفهان و مدیران جوان کشور که روح تازه‌ای به استان و کشور می‌دهند، موفق باشند.

وی افزود: از زحمات آقای مرتضوی قدردانی می‌کرد. برای مردم اصفهان روزگاران بهتری را از خداوند مسئلت می‌کنم.

تأکید رئیس جمهور بر واگذاری امور استان‌ها به خودشان

همچنین محمد جواد ظریف صبح امروز با حضور در اتاق بازرگانی اصفهان و در جمع مدیران این استان گفت:‌ من نکاتی را که مطرح شد به رئیس جمهور انتقال می‌دهم و امیدوارم انتقال این نکات به دولت و پزشکیان از طریق من و همکارانم در معاونت راهبردی، شروعی برای روند شنیدن و بررسی این موضوعات باشد.

بنابر روایت ایرنا، وی تصریح کرد: باید به مردم برگردیم زیرا مردم راهکارها را در اختیار دارند و آن‌ها را می‌فهمند، چون مشکل متعلق به خودشان است باید اجازه بدهیم مردم خودشان راهکارها را هم انتخاب کنند.

ظریف به اهتمام رئیس جمهور برای سپردن موضوعات استان‌ها به خود استان اشاره کرد و گفت: آقای پزشکیان انصافاً باور دارند که باید تصمیم را به استان‌ها سپرد و راهکار را هم از استان‌ها خواست.
معاون راهبردی رئیس جمهور به ساختار اتاق‌های فکر استانی در این معاونت اشاره کرد و افزود: این اتاق‌ها دو محور دارند، یکی تمرکززدایی یعنی در استان‌ها برای استان‌ها فکر شود و دیگر اینکه در این فکر، باید همه ذی‌نفعان حضور داشته باشند.

ظریف ادامه داد: اتاق‌های فکر استانی چهار ستون دارد که یک ستون آن مدیران دولتی است. رئیس جمهور در همه جلسات تأکید می‌کنند که ما به استاندارها اختیار می‌دهیم و از آن‌ها برنامه و کار می‌خواهیم.

وی تصریح کرد: ستون دوم اتاق‌های فکر نخبگان دانشگاهی هستند. نخبگانی که باید به جامعه ما فکر تزریق کنند. به نظر ما این فکر از مساله شروع می‌شود نه از راه حل. ما باید ابتدا مساله را بشناسیم و بعد برای آن راه حل پیدا کنیم و اگر قرار بود راه حل‌های گذشته کار را درست کنند، شده بود.

تضعیف بخش خصوصی، کشور را ضعیف می‌کند

معاون راهبردی رئیس جمهوری افزود: ستون سوم اتاق‌های فکر، بخش خصوصی است. بخش خصوصی ایران هم سابقه دارد و هم موفقیت‌های زیادی دارد. من بارها گفته‌ام اگر به کشورهای تحت تحریم مانند ایران نگاه کنید، اینکه ما مشکلات کمتری داریم، به سبب بخش خصوصی قوی است که این مشکلات را حل کرده است.

وی گفت: بخش چهارم اتاق‌های فکر، جامعه مدنی است. امروز انسان در جامعه بین‌المللی کنشگر شده و واحد ملل دیگر بی‌معنی شده است و می‌گویند جامعه جهانی. از دهه جدید بحثی داریم که دنیا فرا بین‌المللی شده است. نه آن جهانی شدن که مشکلاتی هم ایجاد می‌کند بلکه این مطرح است که دیگر دولت تنها کنشگر نیست و فرد هم در جامعه جهانی مطرح است.

باید مردم را به حوزه کنشگری برگردانیم

معاون رئیس جمهور افزود: باید به افراد اجازه کنشگری بدهیم و بشنویم که ۵۰ درصد جامعه ما در انتخابات شرکت نکردند. ما باید به این‌ها نقش بدهیم و امید بدهیم که به حوزه کنشگری برگردند. سازمان های مردم نهاد و احزاب از جمله گروه‌هایی هستند که در جامعه می‌توانند فعال باشند و کمک کنند.

مبنای وفاق گفت وگو است نه تحمیل نظر

ظریف تصریح کرد: مبنای وفاق گفت وگو است نه تحمیل نظر. مبنای وفاق موعظه نیست و ما باید گوش کنیم و بشنویم. اگر بخواهیم مشکل زاینده رود را حل کنیم، هم ما اصفهانی‌ها باید بشنویم که شهرکردی‌ها و بقیه چه مشکلاتی دارند و هم آن‌ها مشکلات ما را بدانند.

وی افزود: ما آماده هستیم تا گوش کنیم و بشنویم. اول باید بفهمیم که اشتباه کردیم. بابت اشتباهاتی که کردیم باید عذرخواهی کنیم و من خودم باید برای خیلی کارها عذرخواهی کنم و بعد به مردم امید بدهیم. باید کاشتن بذر ناامیدی را متوقف کنیم تا مهاجرت را متوقف کنیم و وفاق ایجاد کنیم. باید یاد بگیریم که گوش کنیم.

در ابتدای این نشست تعدادی از مدیران بخش خصوصی و دولتی به بیان مشکلات اصفهان پرداختند و از آن جمله به ضرورت تکمیل طرح قطار سریع‌السیر تهران ـ قم ـ اصفهان، مقابله با فرونشست زمین، احیای زاینده رود و ارتقای جایگاه گردشگری اصفهان در سطح منطقه اشاره کردند.

کد مطلب: 225065
برچسب ها: محمدجواد ظریف
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *