به گزارش مردم سالاری آنلاین، مسعود پزشکیان در نخستین سخنرانی دوران ریاست جمهوریاش در مجمع عمومی سالیانه سازمان ملل، ضمن اشاره به بحرانهای منطقه از جمله تجاوز اسرائیل به غزه و لبنان، درباره رویکرد ایران تاکید کرد که ایران هیچ گاه به دیگر کشورها حمله نکرده و بر گفت و گو برای حل منازعات تاکید کرد. فیلم کامل سخنرانی پزشکیان در سازمان ملل را ببینید.
سال گذشته رئیسجمهور خدمتگزار کشورم سید ابراهیم رئیسی از همین جایگاه با شما سخن گفت؛ او در راه خدمت به مردم ایران به شهادت رسید.
مردم جهان در یک سال گذشته ماهیت رژیم اسرائیل را دیدهاند. سردمداران این رژیم در ۱۱ ماه بیش از ۴۱ هزار نفر از مردم غزه را به خاک و خون کشیدهاند.
به مردم آزادیخواه سراسر جهان میگویند «یهودستیز»! به مردمی که علیه ظلم آنها بپاخاستهاند میگویند تروریست
علت خونریزی در دنیا غیر از این است که متجاوزی به ملت دیگر تجاوز کرده است؟
مردم ما در انتخاب من به شعار محوری وفاق ملی رای دادند. این شعار منطبق با دستور خداوند در قرآن کریم است.
انسان ها همه از ریشه هستند و پیامبران آمدند که اختلافات را بر مبنای کدام حل و فصل کنند.
من قصد دارم موانع و چالش ها را برطرف و مناسبات کشورم را بر اساس ملزومات واقعی دنیای امروز ساماندهی کنم
من قصد دارم بنیان های استوار برای ورود کشورم به عصر جدید و نقش آفرینی سازنده و موثر در نظام در حال ظهور جهانی پایه ریزی کنیم.
ما در کنار مردم کشورهای شما که در خیابانها علیه اقدامات اسرائیل تظاهرات می کنند، ایستادهایم و جنایت علیه بشریت را محکوم میکنیم.
جامعه جهانی فورا خشونت را متوقف کند و هر چه زودتر آتشبسی دائمی برقرار گردد. وحشیگری دیوانهوار اسرائیل در لبنان پیش از آن که منطقه و جهان را به آتش بکشاند متوقف شود.
رژیم اسرائیل در غزه شکست خورده و با جنایت و وحشیگری و تلاش برای گسترش جنگ نمیتواند افسانه شکستناپذیری خود را بازسازی کند.
طبیعی است جنایات کور و تروریستی چند روز گذشته و تجاوز گسترده علیه لبنان که هزاران انسان بیگناه را به خاک و خون کشیده بیپاسخ نمیماند.
مسئولیت عواقب این جنایات با دولتهایی است که در برابر تلاشهای بینالمللی برای پایان دادن به این فاجعه وحشتناک میایستند و هنوز نام خود را مدافع حقوق بشر مینامند.
مردم جهان در یک سال گذشته دیدهاند سردمداران رژیمصهیونیستی چگونه جنایت میکنند و در یازده ماه بیش از ۴۱ هزار مردم بیگناه را در غزه به خاك و خون کشیدهاند
صهیونیستها به نسلکشی، کودك کشی، جنایت جنگی و تروریسمِ دولتی میگویند «دفاع مشروع»! به بیمارستان و مهدکودك و مدرسه میگویند «هدفِ مشروعِ نظامی» به مردم آزادیخواه و شجاعی که در غرب و شرق جهان به نسل کشی آنها اعتراض میکنند، میگویند «یهودستیز! ».
به مردم مظلومی که پس از هفت دهه اِشغال و تحقیر، علیه آن ها به پا خاستهاند میگویند «تروریست!» ولی این اسرائیل است که دانشمندان، دیپلماتها و مهمانان ما را در سرزمین ما ترور کرده و از داعش و گروههاي تروریستی پنهان و آشکار حمایت کردهاست؛ در مقابل ایران از جنبشهای آزادی بخش و مردمی حمایت کرده است، که چهار نسل است قربانی جنایات و استعمارگري رژیم اسرائیل بودهاند.
به تاریخ معاصر منطقه نگاه کنید! ایران هرگز آغازگر هیچ جنگی نبوده و تنها در برابر تجاوز دیگران قهرمانانه از خود دفاع نموده و متجاوزان را پشیمان ساخته است!
ایران، سرزمین هیچ ملتی را اِشغال نکرده است؛ چشم به منابع هیچ کشوري نداشته است؛ و بارها برای ایجاد صلح و ثبات پایدار در منطقه طرحهای گوناگون به همسایگان و مجامع بینالمللی پیشنهاد داده است.
تنها راه پایان دادن به کابوس هفتاد ساله ناامنی در غرب آسیا و جهان، بازگرداندن حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین است.
پیشنهاد میکنیم که تمامی مردم فلسطین، چه کسانی که اکنون در سرزمین مادریشان حضور دارند و چه آنهایی که مجبور به ترك خانه و کاشانه شدهاند، در یک همه پرسی سراسري، آینده خود را تعیین کنند.
ما معتقدیم با چنین سازوکاري میتوان به صلحی پایدار رسید. تنها از این طریق است که مسلمان، یهودي و مسیحی میتوانند در سرزمینی واحد و در آرامش و به دور از نژادپرستی و آپارتاید در کنار هم زندگی کنند.
جمهوری اسلامی ایران مصمم به تامین و تضمین امنیت خود است، نه ایجاد ناامنی براي دیگران.
ما خواهان صلح براي همه هستیم و با هیچکس سر جنگ و دعوا نداریم. ما خواستار صلح و امنیت پایدار براي مردم اوکراین و روسیه هستیم.
جمهوري اسلامی ایران ضمن مخالفت با جنگ و تاکید بر لزومِ توقفِ سریع درگیریهای نظامی در اوکراین، از هرگونه راه حل صلح آمیز حمایت میکند و معتقد است تنها از طریق گفتوگو این بحران خاتمه مییابد.
ما از ضرورت اتحاد منطقه و تشکیل یک «منطقه قوی» سخن گفته ایم. «منطقه متحد و قوی» بر چند اصل استوار است.
اول اینکه بپذیریم همسایه هستیم و به لطف همسایگی همواره در کنار هم باقی خواهیم ماند. حضور قدرتهای خارجی در منطقه موقتی و منشا بیثباتی است. توسعه و پیشرفت ما و شما به یکدیگر گره خورده است. برون سپاری امنیت به کشورهای فرامنطقهای به سود هیچ یک از ما نیست.
دوم اینکه نظم جدید منطقه باید فراگیر و به سود همه همسایگان باشد. نظمی که منافع تک تک کشورهای همسایه را تامین نکند، نمیتواند پایدار باشد.
سوم اینکه کشورهای همسایه و برادر نباید منابع ارزشمند خود را در جهت رقابتهاي فرسایشی و مسابقه تسلیحاتی هدر دهند. منطقه ما از جنگ، تنشهای فرقهای، تروریسم و افراط گرایی، قاچاق مواد مخدر، کمبود آب، بحران پناهندگان، تخریب محیطزیست و مداخلات خارجی رنج میبرد.
ما میتوانیم با هم به این چالشهای مشترك، برای تأمین آینده بهتر نسلهای بعدی رسیدگی نماییم.
خروج یکجانبه ترامپ از برجام نشانگر دیدگاه تهدیدمحور در عرصه سیاسی و نگاه قدرت محور در عرصه اقتصادی بود.
سیاست فشار حداکثری زمانی علیه ایران به کار گرفته شد در صورتی که ایران به همه تعهدات خود عمل کرد.
ایران و قدرتهای جهانی با نگرشی فرصتمحور به برجام دست یافتند و ما در برابر شناسایی حقوق ایران و رفع تحریمها، بالاترین سطح از نظارتها در حوزه هستهای را پذیرفتیم.
خروج یکجانبه ترامپ از برجام نشانگر دیدگاه تهدید محور در عرصه سیاسی و نگاه قدرت محور در عرصه اقتصادی بود.
در اینجا خطاب به مردم آمریکا میگویم: این ایران نیست که در کنار مرزهای شما پایگاه نظامی ساخته است.
ایران نیست که کشور شما را تحریم کرده و مانع از روابط تجاری شما با جهان شده است. ایران نیست که مانع از دسترسی شما به دارو میشود.
این ایران نیست که مانع دسترسی شما به نظام بانکی و پولی جهان شده است. ما نیستیم که سران ارتش شما را ترور کردهایم، بلکه آمریکاست که عزیزترین سردار نظامی ایران را در فرودگاه بغداد ترور کرده است
من به همه دولتهایی که راهبردی غیرسازنده در قبال ایران در پیش گرفتهاند این است که از تاریخ درس بگیریم. ما میتوانیم از این محدودیتها فراتر رویم و دوران جدیدی را آغاز کنیم.
این دوران جدید با به رسمیت شناختن دغدغههاي امنیتی ایران و هم چنین کار مشترك بر سر مسألههای مشترك شروع میشود.
رئیسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل: ما آماده تعامل با اعضاي برجام هستیم. اگر تعهدات برجامی به طور کامل و با حسن نیت اجرا شود، میتوان در مورد دیگر مسائل هم وارد گفتوگو شد.
تحریمها، سلاحی مخرب و غیرانسانی هستند که با هدف فلج کردن اقتصاد کشور اعمال میشوند.
محرومیت از دسترسی به داروهای حیاتی، یکی از دردناكترین پیامدهای تحریمها است که جان هزاران انسان بیگناه را به خطر میاندازد. این اقدام، نه تنها نقض آشکار حقوق بشر، بلکه جنایتی علیه بشریت است .
ملت ما، در طول سالهاي گذشته، با تحمل سختیهاي فراوان ناشی از تحریمها، نشان داده است که در برابر ظلم و ستم ایستادگی میکند.
پیام من به همه دولتهایی که راهبردی غیر سازنده در قبال ایران در پیش گرفتند این است که از تاریخ درس بگیریم.
ما میتوانیم از این محدودیتها فراتر رویم و دوران جدیدی را آغاز کنیم؛ این دوران جدید با به رسمیت شناختن دغدغههای امنیتی ایران و همچنین کار مشترک بر سر مسئلههای مشترک شروع میشود.
اگرچه زخمهای ناشی از تحریمها بر پیکره جامعه ما عمیق است اما مواجهه با این تجربه تلخ، ما را به ملتی قویتر با ارادهای پولادین و خودباور تبدیل کرده است.
ایران آمادگی دارد برای ساختن دنیایی بهتر با قدرتهای جهانی و همسایگانش مراودات اقتصادی اجتماعی سیاسی و امنیتی موثر و از جایگاه برابر داشته باشد.
پاسخ مناسب به چنین پیامی که از ایران صادر میشود اعمال تحریمهای بیشتر نیست بلکه اجرای تعهدات قبلی در رفع تحریمها برای بهبود واقعی شرایط اقتصادی مردم ایران است و زمینه سازی برای توافقهای بیشتر.