۰
شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۳۴

پروفیل ساختمانی چیست؟

در واقع پروفیل یک مقطع توخالی شکل می‌باشد که در حوزه های مختلفی ازجمله پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پروفیل ها باتوجه به نوع تولید، ظاهر و جنس به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که فرآیند تولید هرکدام از آنها به صورت کاملا مختلفی سپری می‌شود. پروفیل ها در دو نوع باز و بسته در دو روش تولیدی نوردگرم و نورد سرد مونتاژ می‌شوند. در حوزه ساختمانی استفاده از پروفیل ها در اجرای سازه های اسکلت فلزی و درب و پنجره بسیار رواج دارد و همواره نقش تعیین کننده‌ای را در همه مراحل دارد، از این رو سعی داریم انواع روش های تولید را برای شما معرفی کنیم.
پروفیل ساختمانی چیست؟

انواع پروفیل ساختمانی

انواع پروفیل های ساختمانی به چند دسته مختلف از نظر ظاهری و کاربرد تقسیم می‌شوند که همگی در پروژه های ساختمانی کاربرد و تاثیر فراوانی دارند. این پروفیل ها شامل پروفیل آبرو، قوطی ناودانی‌، پروفیل تسمه، تیرآهن، پروفیل زد و سپری هستند، که به مراتب در اجرای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. بیشترین مصرف را در بین تمامی قوطی های ساختمانی. تیرآهن و پروفیل آبرو به همراه نبشی دارد. همچنین این پروفیل ها به لحاظ ساختاری و جنس نیز دارای انواع مختلفی هستند که عمدتا از آنها استفاده بسیار زیادی می‌شود.

انواع قوطی به لحاظ ظاهری

قوطی های ساختمانی را می‌توان به لحاظ ساختار ظاهری، آنها را در دو دسته کاملا متفاوت قرار داد. این نوع از پروفیل ها به دلیل کاربرد های مختلف در شکل های گوناونی شکل ظاهری گوناگونی به خود گرفته‌اند که در زیر بیشتر به این دو نوع پروفیل اشاره خواهیم کرد.

پروفیل باز:

قوطی های مانند پروفیل  Z و تیرا آهن که دارای مقطع و سطح باز هستند را پروفیل باز می نامند. این نوع از پروفیل ها تفاوت زیادی با قوطی های مقطع باز دارند و می‌توانند در بخش های مختلفی از ساختمان ازجمله اسکلت فلزی از آنها استفاده کرد.

پروفیل بسته:

پروفیل بسته به قوطی های گفته می‌شود که دارای شکل ظاهری مربع و مستطیلی توخالی به شکل مقطع بسته هستند. این نوع از پروفیل ها در دو روش تولیدی به صورت جوشکاری و به صورت اجرای و عبور آن از حفره و شکل پذیری تولید می‌شود.

انواع پروفیل ساختمانی به لحاظ وزنی

قوطی های ساختمانی در دو نوع مقطع مربعی و مستطیلی هستند که وجود ضخامت و سایز های مختلف موجب به وجود آمدن دو نوع پروفیل به لحاظ وزنی می‌شود. این وزن ها شامل پروفیل سبک و سنگین است. پروفیل های سبک که دارای مقدار ضخامت کمتر از ۱٫۵ میلی متر هستند. جزو پروفیل های سبک قرار می‌گیرند و قوطی های بیشتر از ضخامت ۱٫۵ میلی متر جزو پروفیل های سنگین می‌باشند.

مشخصات فنی قوطی ساختمانی

قوطی ساختمانی در انواع مدل های باز و بسته در چهار نوع ضخامت ۲، ۲٫۵، ۳ و ۴ میلی متری در اندازه استاندارد ۶ متری در همه اندازه ها تولید و عرضه می‌شود. این نوع از پروفیل ها از جنس های مختلفی بهرمند هستند، که سایز آنها در کوچکترین ابعاد شامل سایز ۱۰*۲۰ ضخامت ۲ میلی متر و مقدار وزن ۵٫۷کیلوگرم است. در مقابل بزرگترین ابعاد قوطی ساختمانی سایز ۱۴۰*۱۴۰ در ضخامت ۴ میلی متر و نیز مقدار وزن ۱۰۲٫۷ است. هرکدام از این نوع پروفیل ها باتوجه به ویژگی و کاربرد های خود در بخش های گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربرد پروفیل ساخاتمانی

کاربرد پروفیل ساختمانی بسیار گسترده و وسیع می‌باشد و در انواع پروژه ها از آن استفاده می‌کنند. در صنعت ساختمان سازی به دلیل اجرای پروزه های مختلف فلزی و بتنی  استفاده از پروفیل ها موجب سهولت در اجرا و خروجی باکیفیت سازه می‌شود. این پروفیل ها در انواع مدل های باز و بسته تولید می‌شوند و دارای ضخامت های گوناگون هستند. که باتوجه به تولید در انواع مختلف، استفاده از آنها به دلیل تنوع بالا می‌باشد. از پروفیل های ساختمانی به طور کلی در بخش های زیر استفاده می‌شود.

1. تولید و ساخت انواع درب و پنجره 
2. استفاده در اجرای اسکلت های فلزی 
3. اجرای ستون و سقف سوله ها 
4. استفاده در مونتاژ چارچوب در 
5. تولید انواع نرده های فلزی 
6. اجرای سقف های شیروانی 

مهم ترین نکات خرید پروفیل

برای خرید و استفاده از پروفیل توجه به چند مورد مهم می‌تواند فرآیند خرید بهتری را به عمل بیاورد و در نتیجه در انتخاب درست پروفیل ها از نظر ضخامت و کیفیت ما را همراهی بکند. یکی از مهم ترین نکاتی که باید آن را حتما مد نظر قرار بدهید خزرید از شرکت های معتبر است. در واقع خرید پروفیل از شرکت های معتبر چندین ویژگی را به همراه دارد و می‌تواند خریدی رضایت بخش به همراه تضمین کیفیت بالا و قیمت های مناسب را به دنبال داشته باشد. حتما قبل از خرید نکاتی مهمی مانند کیفیت در تولید، ضخامت و اندازه پروفیل و سایز مقطع آن را به خوبی مورد بررسی قرار بدهید تا هیچ گونه نقصی در آن وجود نداشته باشد.

عوامل موثر در قیمت قوطی ساختمانی

عوامل متعدی در قیمت پروفیل به دلیل ساختار و جنس های متنوع تاثیر گذار است، که از جمله این موارد می‌توان به عوامل زیر اشاره کرد. توجه داشته باشید که این موارد ها بیشترین تاثیرگذاری را در نوسان قیمت پروفیل ساختمانی دارند:

• هزینه های تولید: هزینه های تولید یکی از عوامل مهم و تاثیرگذاری است که در تعیین قیمت پروفیل بیشترین تاثیرگذاری را دارد. در صورت استفاده از مواد باکیفیت و ورق های آلیاژ بالا در تولید قوطی قیمت آن نیز افزایش می‌یابد. 
• نوسان قیمت بازار آهن: به دلیل تورم و افزایش قیمت ها در بازار آهن قیمت مواد اولیه نیز افزایش می‌یابد که این موضوع در قیمت نهایی و تمام شده پروفیل برای فروش نیز موثر است و باعث افزایش قیمت های زیادی می‌شود. 
• میزان عرضه و تقاضا: از عوامل های دیگری که بر روی قیمت قوطی تاثیر دارد. میزان عرضه و تقاضا برای خرید می‌باشد. هنگامی که میزان تقاضا بسیار بالا باشد قیمت آن نیز به دلیل افزایش میزان خرید در بازار آهن افزایش می‌یابد. 
• مقدار ضخامت و وزن: قیمت پروفیل ها با توجه به واحد کیلوگرم مشخص می‌شود و وزن آن تعیین کننده در مقدار قیمت نهایی است. در صورتی که پروفیل دارای ضخامت بیشتری باشد. قیمت آن نیز افزایش می‌یابد. 

منبع : modernsazan.com

کد مطلب: 221066
برچسب ها: ساختمان
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *