وی افزود: این موضوع تضاد منافع کشورها در کنترل آلاینده ها و در سطوح ملی و فرو ملی تضاد منافع سازمان ها را در پی دارد که این تضاد اجازه نمی دهد به زودی این کنترل انجام شده و سازگاری با جغرافیا شکل بگیرد یا ما درک درستی به زمین برای توجه به این میراث الهی داشته باشیم.
معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ادامهداد: پس به نوعی امروز موضوع حکمرانی جغرافیا در همه ابعاد مطرح می شود که ما با این جغرافیا در آینده چطور برخورد کنیم؟
فخری اضافهکرد: در واقع مفهوم حکمرانی جغرافیا قوانین و مقررات درست، همکاری بین سازمانی پیشرفته و درک و همکاری مردم است.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح تصریح کرد: تغییر اقلیم و مخاطرات ناشی از آن چالشی است که از روند های معمول تبعیت نمی کند و بشر را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
وی گفت: اصلی که همه به آن اعتقاد دارند این است که اظهار نظر علمی با قطعیت قابل قبول در مورد اقلیم یا هر پدیده جغرافیایی نیاز به علم، ابزار سنجش و پردازش، داده برداری مستمر و طولانی مدت دارد و اینها موضوعاتی است که در کشور ما باید به صورت جدی و پایهای به آن بپردازیم.
فخری افزود: اظهاراتی که بهتازگی و از پاییز تاکنون درباره بارندگی ها، تغییرات آب و هوایی و بارش برف در ترکیه و مقایسه آن با ایران پیش آمده، گاها کمتر به مسائل علمی توجه شده و بیشتر مسائل بدون پشتوانه علمی آمده است.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح اضافهکرد: راهکاراین موضوع، تامین داده به موقع و دقیق برای پایش تغییرات جغرافیایی است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به حساسیت نیروهای مسلح درباره دستکاری در اقلیم، از حدود ۱۰ سال پیش ماموریتی به سازمان های جغرافیایی محول شد تا این موضوع را پایش و بررسی کند.
فخری گفت: همکارانم در ۱۰ سال اخیر پارامترهای مختلفی که در این موضوع دخالت دارند را بررسی کردند که در سطح زمین، جو پایین، جو میانی و جو بالا نیاز به چه سنسورها و پردازشگر هایی وجود دارد تا حرف علمی زده شود و از گمانه زنی های غیر کارشناسی پرهیز کنیم.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح افزود: از سال ۸۱ به بعد موضوع تفسیر تصاویر ماهواره و پایش سرزمین را با این تصاویر شروع کردیم و رصدخانه ژئوفیزیک را بنیان گذاشتیم که تا کنون چهار سامانه از آن در حال بهرهبرداری است.
وی در بخش دیگری عنوان کرد: اطلس ملی مخاطرات طبیعی با کمک سازمان مدیریت بحران در حال تهیه است تا هشت مخاطره اصلی کشور را در این سامانه به صورت یکپارچه پردازش شود.
فخری ادامه داد: این سامانه که داده های هواشناسی و اقلیم شناسی در آن نقش زیادی دارد، به تصمیم سازی برای دستگاه های مختلف به ویژه سازمان مدیریت بحران کمک می کند.