شرکت ایران خودرو در شش ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۲ حدود ۱۱۲ همت درآمد عملیاتی کسب کرده که از این میزان زیان خالصی معادل ۲۲.۴ هزار میلیارد تومان شناسایی کرده که با افزایش ۱۴۲ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل همراه شده است.
شرکت سایپا نیز در ۶ ماهه تابستان ۱۴۰۲ مبلغ ۳۷ هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی به دست آورده که در نهایت زیان ناخالص ۴۷۰۰ میلیارد تومانی را شناسایی کرد این در حالی بود که سایپا در ۶ ماهه نخست سال گذشته به سود ناخالص هزار میلیارد تومانی دست یافته بود.
رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: بورس تهران در اولین روز آبان ماه در حالی منفی شد که انتظار میرفت با توجه به انتشار صورتهای مالی شرکتها، روند مثبتی را شاهد باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: خودروییها را شاید بتوان یکی از اصلیترین متهمان روز منفی بورس تهران دانست.
وی افزود: با توجه به حجم بالای گزارشها، انتظار میرود اثر این گزارشها به تدریج در روزهای آتی در بازار دیده شود. ناظران انتظارات مثبتی نسبت به گزارشهای مالی دارند. از این رو، در صورت تحقق این انتظارات، میتوانیم شاهد رشد قیمتها باشیم.
گلستانی تصریح کرد: با توجه به حجم بالای گزارشها، انتظار میرود اثر این گزارشها به تدریج در روزهای آتی در بازار دیده شود. ناظران انتظارات مثبتی نسبت به گزارشهای مالی دارند. از این رو، در صورت تحقق این انتظارات، میتوانیم شاهد رشد قیمتها باشیم.
در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص کل بورس، ۱۰ هزار و ۳۱۹ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۲۱ هزار و ۸۹۳ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی ۵۱ صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با ریزش ۴ هزار و ۲۴۹ واحدی در رقم ۶۸۵ هزار و ۸۹۸ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی ۶۲ صدم درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس با افت ۱۶۴ واحدی به رقم ۲۴ هزار و ۸۶۶ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با نزول هزار و ۳۱۹ واحد به سطح ۱۲۲ هزار و ۱۶۶ واحد رسید.
* افزایش خروج پول حقیقی از بازار سرمایه
روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای پنجمین روز متوالی منفی شد و ۳۸۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به دیروز بیش از ۵ برابر بیشتر شده است.
امروز نماد ونوین (بانک اقتصاد نوین)، شبندر (پالایش نفت بندرعباس) و سپید (سپید ماکیان) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در میان گروهها نیز، گروههای پالایشی، فلزات اساسی و خودروییها بیشترین خروج سرمایه حقیقی را ثبت کردند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای حفاری (حفاری شمال)، وبملت (بانک ملت) و زملارد (کشاورزی و دامپروری ملارد شیر) تعلق داشت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۲۲۸ هزار و ۸۴۴ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۲۲۲ هزار و ۴۱۹ میلیارد تومان بود که ۹۷ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۷ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۳ هزار و ۶۶۰ میلیارد تومان رسید.
در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت ۱۷۳ نماد و تعداد نمادهای منفی ۶۱۲ نماد بوده است. حدود از ۷۷ درصد نماد ها قرمز بودند.
در معاملات دوشنبه، ۳۹ نماد صف خرید داشتند و ۸۴ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد ۳۴ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۹۶ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش ۱۰۰ درصدی به ۳۴۹ میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات به ۲۳.۵ میلیون تومان و سرانه فروش آنها به ۲۷.۵ میلیون رسید.