; ?>; ?>
به گزارش مردم سالاری آنلاین، دکتر کوروش اعتماد در نشست خبری روایت سلامت در دولت مردمی، گفت: طبق آخرین گزارش کشوری در حوزه سرطان، میزان بروز آن تقریبا ۱۶۰ مورد جدید به ازای هر ۱۰۰ هزارنفر جمعیت است. این آمار از میانگین کشورهای دنیا بیشتر نیست.
وی با اشاره به بروز پدیده سالمندی، تصریح کرد: عوامل خطر در ارتباط با سرطان رو به افزایش است و جمعیت ما هم مستعد این هستند که سرطانها افزایش یابد و پیشگیری از آنها در دستور کار ما است به شکلی که در بسته پزشکی خانواده و بسته خدمات کنترل بیماریهای غیرواگیر ایراپن، تشخیص زودرس سه سرطان اصلی روده بزرگ، پستان و دهانه رحم در دستور کار قرار گرفت به این معنی که در نظام خدمات شبکه در تمام کشور این غربالگری رایگان در دسترس است و این خدمت به جمعیت بالای ۴۰ سال ارائه میشود اما استقبال از آن باید افزایش یابد.
وی افزود: طبق یک توافق اولیه که هنوز اجرایی نشده است، مقرر شد با سازمان بیمه سلامت مشوقهایی برای کارکنان دولت در نظر گرفته شود و امیدواریم روند بروز این سرطانها کاهشی شود.
اعتماد تاکید کرد: چند عامل خطر برای تمام بیماریهای غیرواگیر وجود دارد که شامل مصرف دخانیات، فعالیت فیزیکی کم، مصرف غذای ناسالم و سوء مصرف الکل است که اخیرا آلودگی هوا هم به این عوامل خطر اضافه شده است. این عوامل خطر در حال افزایش است اما در بعضی موارد مانند مصرف دخانیات هم هرچند روند افزایشی نبوده اما باید مداخلات کاهشی آغاز شود.
وی افزود: در کشور ما شاخص فعالیت فیزیکی در ۴۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال، میزان فعالیت کم است. بر اساس آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی متاسفانه هیچکشوری نتوانسته با اهداف از پیش تعیین شده برای کنترل بیماریهای غیرواگیر پیش برود اما ۲۲ کشور از جمله ایران توانستهاند پیشرو باشند که یکی از نقاط قوت هم دسترسی به نظام شبکه بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: در خصوص مرگ و میرها بالغ بر ۶۵ درصد مرگ و میرهای کشور مربوط به بیماریهای غیرواگیر است اما بار بیماری مجموع مرگ و میر و ناتوانی ناشی از بیماریها است که حدود ۸۰ درصد بار بیماریهای کشور مربوط به بیماریهای غیرواگیر است.باید به ناتوانیهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر توجه بیشتری شود؛ چون هزینههای زیادی دارد. از بین اینها ۲۰ درصد بیماریهای قلبی، ۱۰ درصد سرطانها و... هستند.
او در خاتمه گفت: در مورد سرطان رحم تعداد مواردی که سالیانه در کشور شناسایی میشوند ۱۰۰۰ مورد جدید در سال است که تعداد آن از اغلب سرطانها کمتر است. پراکندگی ویروس اچ پی وی در کشور به حدی نیست که توصیه به آزمایشات گسترده یا واکسیناسیون گسترده آن در دستورکار باشد. در انتظار انجام مطالعات هستیم تا درباره واکسیناسیون آن تصمیم گیری کنیم. هرگونه تست اچ پی وی نیاز به مشاوره قبل و بعد دارد تا در رفتار افراد اثرات منفی نداشته باشد. در حال حاضر اچ پی وی مشکل جدی سرطان دهانه رحم در ایران نیست.