به گزارش مردم سالاری آنلاین، پس از اینکه آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد تقاضا برای نفت در جهان در سال جاری میلادی به رقم بیسابقهای خواهد رسید، قیمت نفت در معاملات آخرین روز کاری بازارهای جهانی افزایش یافت و چهارمین هفته متوالی افزایشی را ثبت کرد.
آژانس بینالمللی انرژی همچنین هشدار داد، کاهش تولید اعلام شده توسط تولیدکنندگان اوپک پلاس میتواند کسری عرضه نفت را تشدید کند و به مصرف کنندگان آسیب بزند.
هر بشکه نفت برنت با ۲۲ سنت افزایش ۸۶.۳۱ دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با ۳۶ سنت کاهش ۸۲.۵۲ دلار معامله شد.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش ماهانه خود اعلام کرد، تقاضا برای نفت در جهان در سال ۲۰۲۳ روزانه ۲ میلیون بشکه افزایش می یابد و به رکورد ۱۰۱.۹ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که دلیل اصلی آن استفاده بیشتر از سوی چین پس از برداشتن محدودیتهای کرونایی است.
بر اساس این گزارش، تقاضا برای سوخت جت نیز ۵۷ درصد در سال ۲۰۲۳ رشد خواهد داشت.
اما اوپک روز پنج شنبه وجود خطرات برای کاهش قیمت نفت با توجه به تقاضا در تابستان را بخشی از دلیل تصمیم خود برای کاهش بیشتر تولیدش اعلام کرد.
آژانس بینالمللی انرژی با اشاره به افزایش تولید یک میلیون بشکه ای کشورهای خارج از اوپک در مقابل کاهش ۱.۴ میلیون بشکه ای تولیدکنندگان این گروه، اعلام کرد، انتظار دارد عرضه نفت در جهان تا پایان سال جاری میلادی ۴۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد.
جان کیلداف، تحلیلگر بازار نفت گفت: « روایت دوباره افزایش تقاضا و کمی عرضه، بازار را فرا گرفته است و این همان چیزی است که قیمت نفت را تقویت میکند.»
از دیگر عوامل تقویتکننده قیمت نفت، تعداد دکلهای نفت و گاز آمریکا بوده است؛ این تعداد شاخصی برای تعیین عرضه در آینده محسوب میشود که بنا بر اعلام بیکر هیوز، بزرگترین شرکت خدمات نفتی جهان، برای سومین هفته متوالی کاهش یافته است.
تعداد دکلهای نفتی آمریکا در هفته گذشته ۵۸۸ دکل کاهش یافته است و که کمترین تعداد از ژوئن ۲۰۲۲ به شمار میرود. این در حالی است که تعداد دکلهای نفتی یک دکل کم شده و به ۱۵۷ دکل رسیده است.
از طرفی کاهش شاخص دلار آمریکا نشان میدهد که بانک مرکزی آمریکا به پایان چرخه افزایش نرخ بهره نزدیک میشود.
اما ارزش شاخص دلار در روز جمعه افزایش یافت که قیمت کالایی که با دلار قیمتگذاری میشوند را افزایش میدهد و این امر باعث شد تا رشد قیمت نفت محدود شود.
منبع:خبر آنلاین