به گزارش
مردم سالاری آنلاین،آیت الله رحمت اظهار کرد: در حکم «محاربه» میان فقها اختلاف نظر بسیار وجود دارد و بحثی طولانی است، اما آنچه که امام خمینی (ره) مطرح فرمودند عبارات معروفی است از جمله اینکه «محارب» اگر «قاتل» باشد، حکم او «اعدام» است و در صورتی که جرم ارعاب و ترساندن باشد، حکم آن «نفی بلد» یا «قطع دست و پای مخالف» است.
وی درباره برخی از احکام محاربه گفت: مراقبت میخواهد که بحث و احکام محاربه سیاسی نباشد. بحثهای محاربه، جدای از بحثهای سیاسی است.»
رحمت تصریح کرد: ضروری است که مراجع عظام نظر خود درباره احکام محاربه که این روزها اجرایی میشود را اعلام کنند. همچنین حوزههای علمیه باید این احکام را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
وی تأکید کرد که قاضی پروندههایی با حکم محاربه، اگر مجتهد باشد، باید نظر اجتهادی خود را در مورد این مساله مطرح کند.
وی معتقد است: امروز مساله اصلی این است که پروندههایی که به عنوان محاربه ساخته میشود، چه پروندههایی است و چگونه تشکیل و نوشته میشود و به دست قاضی میرسد؟ مجریان احکام محاربه چه کسانی هستند؟ و این حکم چگونه اجرا میشود؟ آیا قاضی در حکم دادن مستقل است؟ آیا مطالبی که از متهم اخذ شده در چه شرایطی است؟
رحمت در پایان گفت: به نظر من حکم جرمهایی مانند ترساندن مردم، بستن خیابان و زخمی کردن شخص مقابل اعدام نیست و من گمان نمیکنم هیچ مجتهدی حکم اعدام برای چنین متهمی صادر کند. حکم این مجرمان یا متهمان از «نفی بلد» یا «قطع دست و پای مخالف» است.
منبع:شفقنا