به گزارش مردم سالاری آنلاین، آن طور که آمارها نشان میدهد میزان تولید خودرو در نیمه نخست سال ۱۱.۴درصد و فروش خودروهای داخلی ۲۵.۷درصد افزایش یافته است.
این افزایش میزان تولید و فروش در نیمه نخست سال منجر به ثبات قیمت خودرو شده بود چرا که کفه عرضه و تقاضا را تا حدودی متعادل کرده بود. اما آن طور که آمارها نشان میدهد ظرف روزهای گذشته شیب قیمتها در بازار خودرو دوباره صعودی شده و با وجود آنکه میانگین رشد قیمتها ارقام چندان بالایی را نشان نمیدهد، اما در برخی محصولات قیمتها با رشدهای زیادی مواجه شده است. این رشد قیمت با نوسانهای قیمت ارز همزمان بوده است.
میزان رشد قیمتها
بررسی نوسان قیمت ۶۰محصول پرفروش داخلی از دهم شهریور ماه تاکنون که قیمتها شیب صعودی بهخود گرفته، نشان میدهد که قیمت این خودروها بهطور میانگین ۳درصد رشد کرده است؛ با این حال میزان رشد قیمت در برخی محصولات فراتر از نرخ میانگین است.
این اطلاعات نشان میدهد که قیمت ۲ محصول از جمله هایما و سمند بهترتیب ۱۱.۷و ۱۱.۱درصد افزایش یافته است. این بهمعنای آن است که در ۳۵روز گذشته قیمت هایما اس ۵ اتوماتیک ۹۵ و سمند EF۷ دوگانهسوز ۴۶میلیون تومان رشد کرده است.
از جمله خودروهای پرمصرف داخلی که در ۳۵روز گذشته با رشد قیمت زیادی مواجه شده میتوان به دنا پلاس اتوماتیک توربو و پژوپارس دوگانهسوز اشاره کرد. قیمت دناپلاس در این مدت ۳۶ و پژوپارس دوگانهسوز ۲۸میلیون تومان افزایش یافته است.
همچنین قیمت کوئیک دندهای و کوئیک دندهای R نیز ۱۳میلیون تومان افزایش یافته است. از دیگر خودروهای پرفروش و پرمصرف داخلی که در این مدت با رشد زیادی مواجه شدهاند میتوان به پژو ۲۰۶ تیپ ۲ و رانا پلاس اشاره کرد. در ۳۵روز گذشته قیمت ۲۰۶تیپ ۲بالغ بر ۱۵میلیون و رانا پلاس ۱۷میلیون تومان افزایش یافتهاست.
دلایل رشد
آن طورکه آمارها نشان میدهد رشد قیمت خودرو در بازار در دورهای اتفاق افتاده که بازار ارز نیز با نوسان مواجه شده است. طبق آمارها قیمت ارز از دهم شهریور ماه امسال از مرز ۳۰هزار تومان عبور کرده و در این دوره قیمت خودرو هم مسیر صعودی در پیش گرفته است. کارشناسان نیز بر این باورند که علت رشد قیمت خودرو در شرایطی که میزان تولید افزایش یافته، نوسانهای بازار ارز است.
اسد کرمینایب، کارشناس بازار خودرو در اینباره میگوید: در روزهای گذشته شاهد نوسانهای نرخ ارز در بازار بودیم و از آنجا که ارز، یک فاکتور مهم در نرخ خودرو محسوب میشود، شاهد افزایش یک تا ۳درصدی نرخ خودرو در بازار هستیم.
سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی پایتخت نیز با تأیید این موضوع گفت: وقتی نرخ ارز افزایش مییابد افرادی که خودرو در اختیار دارند عجلهای برای فروش نخواهند داشت، اما خریداران واقعی ناچارند خودروی مورد نیازشان را با صرف هزینه بالاتر خریداری کنند.
او توضیح میدهد: وقتی کالای مصرفی تبدیل به کالای سرمایهای شود با کوچکترین نوسانی چه در بخش ارز و چه در بخش اخبار مواجه شود، دچار تلاطم قیمتمیشود.