به گزارش
مردم سالاری آنلاین،وحید اسکندری مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی سازمان حج و زیارت درباره آخرین وضعیت حاجی ایرانی زندانی شده در عربستان اظهار کرد: با پایان ماموریت تیم سازمان حج و زیارت در عربستان، پیگیری آزادی حاجی زندانی در عربستان از اختیار این سازمان خارج شده و پیگیریها از طریق دستگاه دیپلماسی درحال انجام است.
او گفت: دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت تا آخرین روز ماه محرم در عربستان فعال بود و از این طریق مسأله حاجی زندانی در عربستان را از نزدیک پیگیری میکرد، اما با پایان اعتبار ویزای نمایندگان این دفتر و تعطیلی این دفتر در عربستان، نمایندگان سازمان حج و زیارت ناچار به ترک این کشور شدند و موضوع آزادی حاجی دستگیر شده، تا آن زمان حل نشده باقی ماند، اما وزارت خارجه پیگیر این پرونده است و قرار شده موضوع از طریق دستگاه دیپلماسی پیش برود و سازمان حج و زیارت هم از این طریق پیگیر پرونده است. البته که ما هم با وزارت حج عربستان در اینباره مکاتبات خود را ادامه میدهیم.
وزیر خارجه ۱۴ مردادماه، درحالی از دستگیری یک زائر ایرانی در عربستان خبر داد که حج ۱۴۰۱ پایان یافته بود و یک هفته از بازگشت تمام زائران به کشور میگذشت. امیرعبداللهیان در گفتوگویی تلفنی از وزیر خارجه عراق خواسته بود پیام ایران را برای آزادی و انتقال شهروند ایرانی به عربستان برساند.
زائر دستگیرشده «خلیل دردمند» از دُرچه اصفهان است که همراه مادرش به حج تمتع رفته بود و پس از انجام مناسک حج در روز عید قربان توسط نیروهای امنیتی عربستان سعودی در مسجدالحرام دستگیر و به زندان منتقل شد. گفته شده است او به علت انداختن عکسی از سردار شهید قاسم سلیمانی با کعبه، توسط نیروهای سعودی بازداشت و زندانی شده است.
با توجه به تعطیلی دفاتر کنسولی و سفارت ایران در عربستان و حضور نداشتن نمایندهای از ایران در این کشور، وزیر خارجه کشورمان موضوع آزادسازی این شهروند ایرانی را از طریق وزرای امور خارجه عراق و عمان پیگیری کرده است.
امیر عبداللهیان چندی پیش در دیدار با خانواده این حاجی ایرانی زندانیشده در عربستان، گفته بود: در این رابطه قولهایی مبنی بر مساعدت از طرف عربستان دریافت کردهایم.
غریبآبادی - معاون امور بینالملل قوه قضائیه - نیز از ادامه پیگیریها برای آزادی حاجی ایرانی در عربستان خبر داده و گفته است: اعتقاد داریم این حاجی ایرانی بیگناه و هیچ جرمی مرتکب نشده است.
روابط کنسولی و دیپلماتیک ایران و عربستان پس از تعرض به سفارت عربستان در ایران، قطع شده است. ایران در سالهای گذشته با وجود مذاکره و توافقهای ضمنی برای بازگشت زائران ایرانی به عمره، برقراری روابط کنسولی و دیپلماتیک دو کشور را برای پیشگیری و پیگیری موارد مشابهه آنچه درباره حاجی ایرانی زندانیشده اتفاق افتاده، مشروط کرده است.