روزنامه شرق در گزارشی که به خواستگاری و ازدواج انترنتی اختصاص دارد از قول یک مشاور خانواده نوشت: «اگرچه فضای مجازی و گروههای مختلف در قالب کانالهای گسترده با این نگاه و رویکرد شکل گرفتهاند که به خانوادهها اطلاعات و آگاهی داده و از آنها محافظت کنند اما در مجموع فضای مجازی محیطی مناسب و مساعد برای دوستیابی، ازدواج و مسائل مهم زندگی نیست و ظرفیت فرهنگی- آموزشی استفاده از آن در جامعه ایجاد نشده است. انجام ازدواج سفید یکی دیگر از اهدافی است که این روزها جوانان از آن استقبال و آن را اقدامی عادی ارزیابی میکنند، چنانچه در کانالهای همسریابی نیز تقاضا برای این ازدواج بسیار زیاد است».
این روانشناس، ازدواج سفید یا روابط غیرمسئولانه را ازدواج سیاه قلمداد میکند؛ «وقتی دو نفر متعهدانه، مسئولانه همراه با احترام به ارزشهای والای خانواده، وارد چرخه و مقدمات ازدواج میشوند، تلاش میکنند مطابق با چارچوبها و عاقلانه رفتار کنند، از خدمات مشاورهای بهرهمند شوند و حمایت خانواده را داشته باشند، اما اگر در ازدواج سفید با مشکلی روبهرو شوند امکان حمایت قانونی و دینی از آنها وجود ندارد. افراد در این رابطه میتوانند به راحتی از یکدیگر جدا شوند ضمن آنکه آسیبهای ناشی از این رابطه بسیار عمیق خواهد بود؛ چراکه افراد بههرحال از نظر حسی- عاطفی نسبت به یکدیگر علاقهمندی، وابستگی و دلبستگی پیدا کردهاند و شکست این رابطه ناراحتی، نگرانی و مشکلات روحی و روانی شدیدی ایجاد خواهد کرد.
به همین دلیل توصیه میکنیم که دختر و پسر هر دو با هوشمندی و منطق و آگاهی وارد رابطه شوند. چارچوبهای زناشویی در همهجای دنیا تأیید شده است؛ چراکه در آن یک رفتار مسئولانه تحت حمایت و پشتیبانی عرف و قوانین جامعه شکل میگیرد و خروجی آن رفتار در جامعه مورد تحسین و تشویق واقع میشود؛ اما در ازدواج سفید آسیبهایی از نظر حسی و روانی وارد میشود که آینده فرد را هم تحت تأثیر قرار میدهد. این فرد با برقراری ارتباط با فرد دیگری یا ازدواج، همیشه با ترس و دلهره، بیاعتمادی و نگرانی عمیق روبهرو بوده و به آینده، شعور، جایگاه، باور، ارزشها و نگرشهای فرد آسیبهای فراوانی وارد میشود».