یک نماینده مجلس گفته است مشکلات اقتصادی جوانان را به سمت و سوی «ازدواج سفید/ همباشی سیاه» سوق داده است، حال سوال اینجاست چرا باید یک قانونگذار، آسیب اجتماعی را به عنوان پدیده اجتماعی معرفی کند.
به گزارش فارس، پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در نشستی پیرامون ازدواج سفید/ «همباشی سیاه » گفته است: به نظر میرسد آنها (دختر و پسر) ترجیح میدهند به این شیوه در کنار یکدیگر باشند و مباحث اقتصادی برای این گروه بسیار پر رنگ است. فرض بر این است که مشکل اقتصادی جوانان را به این شکل به یکدیگر گره میزند تا به هم خانگی روی بیاورند. وی تصریح کرده است: باید وجود این شیوه زندگی را در جامعه جدی بگیریم و به عنوان پدیده نوظهور جامعه مدرن به دنبال خشونتزدایی و ساماندهی کودکان حاصل از ازدواجهای سفید باشیم. گلسا حسینی کارشناس ارشد حقوق زنان و جامعهشناس در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری فارس در واکنش به اظهار نظر این نماینده مجلس گفت: با توجه به تحولات اخیر کشور که ما با حمله و هجمه اقتصادی مواجه شدهایم، شاید این تحولات باعث شده که خانم سلحشوری به عنوان نماینده مجلس بحث «همباشی سیاه » را مطرح کرده است و میگوید چون مشکلات اقتصادی زیادی است نباید از کنار این مسأله به سادگی بگذریم.
جابهجایی مفهوم آسیب و پدیده نوظهور بودن ازدواج سفید
این جامعه شناس در ادامه اظهار داشت: از این نماینده مجلس که به عنوان قانونگذار انتخاب شده و فرصت دارد قوانین را برای حل معضلات جامعه طراحیکند، انتظار نداشتم که یک آسیب را به عنوان پدیده نوظهور قرن بشناسد، چون با این استدلال باید آمادگی این را داشته باشیم که اعتیاد، فحشا، دزدی و هر فساد دیگری شکل پذیرفته شده به خود بگیرد. به گفته این فعال حقوق زنان، این نماینده مجلس که معتقد به ازدواج سفید است باید پاسخگو باشد که در جایگاه خودش آیا شرایط ازدواج را تسهیل کرده است؟
یک پیماش در سال ۹۴ از سوی وزارت کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نام «ارزشها و نگرشهای ایرانیان» انجام گرفته است، نتایج این پیمایش که در سال ۹۵ منتشرش شده حاکی از این است که در خصوص زندگی دختر و پسر بدون ثبت ازدواج رسمی ۶۲.۳ افراد نظری کاملا مخالف، ۲۹ درصد مخالف، ۴.۲ نظری نداشتند،۱.۹ موافق، ۰.۸ درصد کاملا موافق هستند.
آنچه از نتایج این نظرسنجی میتوان نتیجه گرفت این است که حدود ۹۷ درصد شرکتکنندگان در این پیمایش مخالف این سبک زندگی هستند.
بهعلاوه اینکه ۲.۷ دهم درصد موافق و کاملا موافق این سبک زندگی احتمال خیلی کمی دارد که با این شرایط زندگی کنند در واقع حدس و گمان درخصوص این نوع همباشی زیاد است.
انتظار جامعه از سلحشوری به عنوان نماینده مجلس این است که یک طرح جامع و محکم برای حل معضلات ازدواج داشته باشد، نه اینکه یک نسخه غربی برای همباشی را که موجب معضلات متعدد در حوزه خانواده شده است را در کشور ما مطرح کند.