عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت که با خرید و فروش برق در بورس انرژی کمکی به توسعه نیروگاههای بیشتر در کشور می شود.
محسن علیزاده در گفتوگو با ایسنا نبود زیرساختهای لازم برای توسعه را یکی از معضلات و مشکلات در عدم توسعه متوازن اقتصادی و صنعتی در کشور خواند و گفت: انرژی یکی از مهمترین زیرساختهای لازم برای توسعه است. برق هم بخشی اعظمی از انرژی مورد نیاز صنایع و واحدهای تولیدی ما را به خود اختصاص میدهد.
وی یادآور شد: در سالهای گذشته به دلیل عدم انجام تکالیف قانونی دولت در ماده ۵۸ برنامه ششم توسعه، نیروگاههای مورد نیاز کشور متناسب با ظرفیتها ایجاد نشد و همین باعث خاموشیهای مکرر در یکی دو سال گذشته شد. در کنار این موضوع، آلودگیهای محیط زیستی به دلیل مصرف سوخت مازوت در نیروگاههای حرارتی رخ داد و مشکلات بیشتری را ایجاد کرد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یکی از راههای برونرفت از این وضعیت را پرداخت مطالبات نیروگاههای بخش خصوصی دانست و گفت: بیش از ۵۱ درصد از نیروگاههای تولید برق کشور، نیروگاههای بخش خصوصی است منتهی حرف آنها این است که دولت برق خریداری کرده و با فرمول غلط و حتی با مبلغ بیشتر به صنایع فروخته بعد هم پول را از صنایع گرفته اما به نیروگاهها باز نگردانده است.
وی در توضیح راهکار برونرفت از این وضعیت گفت: در وهلهی اول قیمتگذاری دستوری در تولید و خرید انرژی نباید وجود داشته باشد و سپس باید اجازه دهیم قیمت انرژی را عرضه و تقاضا مشخص کند. پیشنهاد ما در اصلاح قانون بازار اوراق بهادار این است که تمام تولید شرکتها چه به صورت نفتی و چه انرژی در بورس انرژی عرضه شده و خرید و فروش صورت گیرد. این موضوع به شفافیت مالی در نیروگاهها کمک کرده و همچنین از قیمتگذاری دستوری جلوگیری کرده و به توسعه نیروگاهها کمک میکند.
علیزاده همچنین اظهار کرد: با عرضه برق در بورس انرژی و خرید و فروش آن تولید کننده برق را تولید میکند و از طریق بورس، انرژی به فروش میرسد. در نهایت هم واحدهای بزرگ صنعتی همچون سیمان و فولاد و معدن برق را از طریق بورس انرژی خریداری کرده و هزینهها را پرداخت میکند با روش خرید و فروش برق در بورس انرژی به توسعه نیروگاههای بیشتر در کشور هم کمک میشود.