مهر :
گلبن سهراب، با اشاره به اینکه چندین گونه مگس مختلف از آفتهای میوه گیلاس محسوب میشوند، اظهار کرد: این مگسها از مگسهای خونی کوچکتر هستند و تخمهای آنها زیر پوست گیلاس قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه معمولاً در هر گیلاس فقط یک تخم گذاشته میشود که بین ۵ تا ۸ روز به لارو یا همان کرم تبدیل میشود، افزود: این کرمهای کوچک به یک سمت هسته میروند که فرآیند آن بین ۱۰ روز طول میکشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: اگر از حشره کشهای مناسب استفاده نشود در بیشتر باغها بیش از ۷۰ درصد گیلاسها آلوده به کرم هستند.
سهراب ادامه داد: کرمهای داخل میوه گیلاس سمی نیستند و نمیتوانند در بدن انسان زنده بمانند بنابراین مصرف تصادفی آنها هیچ خطری برای سلامت ندارد.
وی توصیه کرد: گیلاسهای آلوده به آفت و کرم معمولاً روی آب شناور میمانند.
سهراب، همچنین درباره کپکهای خاکستری یا آبی که وارد هسته میوه هلو میشوند نیز توضیح داد: انواع کپکها و قارچهایی که وارد هسته هلو شده و موجب تغییر رنگ آن میشوند میتوانند با تولید سم سلامت انسان را به خطر بیندازند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمان با بیان اینکه کپک خاکستری و یا سایر انواع قارچها موادی هستند که در برخی میوههای رسیده مشاهده میشود، ادامه داد: زمانی که هلو را باز میکنید اگر هسته و اطراف آن کپک زده است، بهتر است از آن استفاده نکنید.
وی افزود: معمولاً میوههایی که روی درخت دچار کپک زدگی میشوند به این دلیل که در حال اتصال با شاخه شکافهای عمیقی دارند، مکان مناسبی برای ورود حشرات، کپکها، قارچها و باکتریها هستند.