; ?>; ?> احتمال پیک جدید کرونا در هفته‌های آینده - مردم سالاری آنلاين
۰
چهارشنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۱۶
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

احتمال پیک جدید کرونا در هفته‌های آینده

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه احتمال پیک جدید کرونا در هفته‌های آینده وجود دارد، گفت: براساس اطلاعات و آمار موجود جهشی در آمار مبتلایان به کرونا را در آینده شاهد خواهیم بود چون در تعطیلات نوروزی کرونا برای مردم عادی شد.
احتمال پیک جدید کرونا در هفته‌های آینده
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه احتمال پیک جدید کرونا در هفته‌های آینده وجود دارد، گفت: براساس اطلاعات و آمار موجود جهشی در آمار مبتلایان به کرونا را در آینده شاهد خواهیم بود چون در تعطیلات نوروزی کرونا برای مردم عادی شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نوروز ۱۴۰۱ پس از دو سال از شیوع کرونا که به مردم اجازه عید دیدنی و دید و بازدید نداده بود، امسال خلاف آن عمل شد، سفرهای نوروزی افزایش یافت، میهمانی درعید به راه بود و کرونا تا حدودی فراموش شد.
مردم در زمان شیوع کرونا آنگونه که دلشان می خواهد برای تعطیلات نوروزی برنامه ریزی نکردند تعطیلات نوروزی امسال که کرونا تا حدودی فروکش کرد، پروتکل های بهداشتی تا حدود زیادی کنار گذاشته شد، با وجود اینکه روبوسی عید از سوی بسیاری از کارشناسان ممنوع شده بود، اما در فضای مجازی دورهمی ها، اجتماع بزرگ و روبوسی ها هم به نمایش گذاشته شد.
این سهل انگاری ها و توجه نکردن به پروتکل‌های بهداشتی شاید در چنین روزی خود را نمایان نکند اما در هفته های آینده به گفته برخی اپیدمیولوژیست ها ممکن است ایران را وارد پیک جدیدی کند که شاید دوباره آژیر خطر را برای همه به صدا درآورد و آمار ابتلا یا بستری ناشی از کرونا روند افزایشی پیدا کند.
به همین منظور دکتر علیرضا ناجی رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز چهارشنبه در این باره و در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طی دو هفته اخیر تعداد شهرهای قرمز کرونایی در کشور افزایش یافته و حتی براساس آمارهای موجود جهشی در تعداد افراد بستری شده در مراکز درمانی و بیمارستانی نیز مشاهده شده است.
وی ادامه داد: براساس اطلاعات موجود میزان افراد بستری شده در مراکز درمانی آماری حدود۲ برابر دارد و این موضوعات همه به دلیل رفت و آمدهای قبل از عید و دید و بازدیدهای تعطیلات نوروزی است.
وی خاطرنشان کرد: مردم ایران پس از دو سال از شیوع کرونا دیگر بخاطر این شرایط به ستوه آمده بودند به همین دلیل سال ۱۴۰۱  بسیاری از مردم ضمن دید و بازدیدهای نوروزی مسافرت هایی به دیگر شهرها داشتند و در این زمینه آمارهای متعددی از این سفرها و برنامه های عید دیدنی را شاهد بودیم.
ناجی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ در تعطیلات نوروزی از مسافرت ها به صورت جدی استقبال شد و حتی براساس اطلاعات موجود بسیاری از سفرها و دید و بازدیدهای نوروزی به صورت متراکم انجام شد که این موضوع در تصاویر ارسالی مردم در شبکه‌ها و فضای مجازی به خوبی قابل مشاهده است.
 
 *احتمال اینکه افزایش آمار ابتلا یا بستری به کرونا ناشی از این سفرها را داشته باشیم وجود دارد و حتی ممکن است پیک جدیدی در راه باشد*
 
وی تصریح کرد: همه این موارد باعث شده است که در همه شهرهای کشور این موضوع دیده شود و شاید بخاطر همین موضوعات ما شاهد پیک جدیدی از کرونا در هفته های آینده باشیم .
ناجی اضافه کرد: احتمال اینکه افزایش آمار ابتلا یا بستری به کرونا ناشی از این سفرها را داشته باشیم وجود دارد و حتی ممکن است پیک جدیدی در راه باشد، باید بخاطر این شرایط با احتیاط بیشتری به این مساله اندیشید.
وی درباره بازگشایی مدارس پس از تعطیلات نوروزی نیز اظهار داشت: با توجه به اینکه در رفت و آمدهای عید نوروز بعد از مدت ها شاهد دید و بازدیدهای مردم پس از ۲ سال بودیم باید تا پایان فروردین ماه امسال مدارس باز می شد.
ناجی تصریح کرد: این رفت و آمدها، بازگشایی مدارس و برگشتن به شرایط عادی احتمال دارد پیک بعدی را به همراه داشته باشد که امیدواریم در حالت خوشبینانه این موضوع آمار ابتلا و بستری افزایش چندانی نداشته باشد.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در چنین شرایطی که تزریق واکسن دز سوم یا یادآور خیلی مهم است، برخی افراد هنوز دز اول و دوم خود را نیز تزریق نکرده اند که این مساله نگران کننده است، البته باید برای جلوگیری از ابتلای کودکان به کرونا نیز مساله واکسیناسیون در کودکان نیز جدی گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: اینکه برخی پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و ماسک بزنند اما در تجمعات و دید و بازدیدهای عید کمتر به این موضوع توجه کنند، خود زمینه خطر ابتلا را به همراه دارد چون  در ایام تعطیلات نوروزی تا حدودی کرونا برای برخی افراد عادی شده بود.
وی با بیان اینکه در مدارس نیز فقط استفاده از ماسک مهم نیست، اظهار داشت: شرایط فیزیکی به دانش آموزان اجازه نمی دهد که با این شرایط بتوانند پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند، اگرچه معتقدیم آموزش حضوری بسیار تاثیرگذارتر از آموزش در فضای مجازی است اما باید همه مسایل برای رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس، دانشگاهها و خوابگاهها  و مدارس جدی گرفته شود.
ناجی تاکید کرد: چون دز سوم واکسن کرونا بسیار مهم است پس باید آمار دانشجویان، معلمان و کارکنان را برای تزریق دز سوم استخراج کرد تا دز بوستر برای آنها تزریق شود.
وی به این موضوع که چرا باید شرط تزریق واکسن برای حضور دانش آموزان در مدارس برداشته شود، نیز اشاره کرد و افزود: برخی از والدین و خانواده ها نسبت به این قضیه واکنش نشان داده اند که ممکن است واکسنی که برای دانش آموزان تزریق شده مشکل دارد که شرط واکسن را برای حضور برداشته اند که در این زمینه باید مردم را توجیه کرد که تمام واکسن های موجود ایمن و مهم هستند و ضرری برای فرزندان آنان ندارد و نیاز است واکسن زده شود.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  ادامه داد: در حال حاضر همه کشورها به سمت واکسیناسیون پیش رفته اند و در دنیا کنترل کووید ۱۹ با واکسیناسیون است نه اینکه عفونت را کنترل کنیم بلکه باید با واکسیناسیون جلوی بیماری جدید و بستری شدن و مرگ و میر را باید گرفت.
وی خاطرنشان کرد: ما هم باید این سیاست افزایش میزان واکسیناسیون را دنبال کنیم و واکسن های دز بوستر یا یادآور را برای همه افرادی که ممکن است استفاده کنیم تا بتوانیم تا حدود زیادی این ویروس را کنترل شده بدانیم.
ناجی اضافه کرد: سویه اومیکرون خیز بلند و آمارهای بالایی از نظر ابتلا، بستری و مرگ داشت و می توان ادعا کرد که هیچ خانواده ای نبود که تحت تاثیر اومیکرون نبوده باشد  اما با این وجود گستردگی شبکه و ایمنی حاصل از واکسن بی تاثیر نبوده است و با تقویت این موضوع و واکسن های موثر می توان تبعات منفی آن را همچنان کاهش دهیم.
وی در عین حال اظهار داشت: باید به صورت جدی دز سوم کرونا برای همه مهم تلقی شود چون براساس آمارها نشان داده شد که اغلب افرادی که واکسیناسیون آنها کامل شده بود با نوع خفیف اومیکرون مبتلا شدند و  مرگ ناشی از آن نیز کمتر بود. اما با این وجود امیدواریم که دیگر پس از اومیکرون سویه جدیدی نداشته باشیم.
 
کد مطلب: 162537
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *