; ?>; ?> واکنش نرگس آبیار به انتقادات - مردم سالاری آنلاين
۰
جمعه ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۵۰

واکنش نرگس آبیار به انتقادات

ساخت سازه با استفاده از بلوک و سیمان در باغ تاریخی عفیف آباد شیراز برای ساخت دکور فیلم «سوشون» واکنش‌هایی داشت که در پی آن، نرگس آبیار کارگردان فیلم اعلام کرد که این سازه‌ها را به مکان دیگری منتقل می‌کند؛ این اظهارات با استقبال فعالان میراث‌فرهنگی همراه شد.
واکنش نرگس آبیار به انتقادات
ساخت سازه با استفاده از بلوک و سیمان در باغ تاریخی عفیف آباد شیراز برای ساخت دکور فیلم «سوشون» واکنش‌هایی داشت که در پی آن، نرگس آبیار کارگردان فیلم اعلام کرد که این سازه‌ها را به مکان دیگری منتقل می‌کند؛ این اظهارات با استقبال فعالان میراث‌فرهنگی همراه شد.
نرگس آبیار کارگردان این فیلم در توضیحاتی در شبکه‌های اجتماعی گفت: در رابطه با پروژه سووشون که بر اساس رمان شاخص سیمین دانشور شکل گرفته، لازم است که توضیحاتی را عنوان کنم. حدود یک سال پیش تصمیم گرفتم که فیلمنامه‌ای را بر اساس این رمان تهیه کنم و سریالی را بر اساس آن در شیراز بسازم.
این کارگردان ادامه داد: هرچند که ساخت این فیلم در شیراز هزینه‌های بسیاری را به گروه تولید تحمیل می کرد اما با اصرار من قرار شد که برای انجام این پروژه به شیراز سفر کنیم تا صحنه های این فیلم در شیراز فیلمبرداری شود.
وی افزود: در واقع هدف ما این بود که معماری بناها و اتمسفر زیبای شیراز بتواند در سریال نشان داده شود. چراکه از نظر من شهرک‌های سینمایی در تهران برای نمایش تهران قدیم ساخته شده است.
آبیار گفت: شیراز معماری متفاوت و شگفت‌انگیزی دارد و به نظر من سریال سووشون که متعلق به مردم شیراز است باید در همین شهر و در بناهای متعلق به همان دوره فیلمبرداری شود. در نتیجه ما از بین باغ‌های شیراز، ضلع جنوبی باغ عفیف آباد را برای کار فیلمبرداری انتخاب کردیم تا بتوانیم به فیلمبرداری صحنه های مربوط به یک منزل مسکونی در این مکان بپردازیم.
وی بیان کرد: به دلیل بزرگ بودن فضا احتیاج به یک دیوار داشتیم که البته دیواری که درحال حاضر ساخته شده پِی ندارد و همچنین نیاز به وجود یک حوض داشتیم که با پلاستیک ضخیمی این حوض را ایجاد کرده و زیر آن را پوشانده‌ایم.
آبیار عنوان کرد: به پیشنهاد طراح صحنه و با کسب مجوزهای لازم و رعایت نکات ضروری به منظور حفظ بنا قرار شد روی بنا را با پلاستیک و پارچه بپوشانیم و دو گوشواره ایجاد کنیم.
وی گفت: این گوشواره بر روی اسکلت فلزی قرار دارد و با زمین یک متر و با دیوار بیست سانتی‌متر فاصله دارد و حتی اطراف این اسکلت را بلوکهای سیمانی چسبانده‌اند. کارشناسان مختلفی از این طرح دیدن کردند و معتقد بودند که این طرح هیچ ضرر و آسیبی برای عمارت باغ عفیف آباد به دنبال ندارد.
آبیار بیان داشت:اما من خودم فعال میراث فرهنگی هستم و سالها برای سرزمین آبا و اجدادی خود تلاش کرده‌ام لذا به احترام مردم که نگران آسیب به عمارت باغ عفیف آباد هستند الحاقات را به جای دیگری منتقل خواهیم کرد.
وی گفت: من فقط یک کارگردان هستم و این گروه مانند سازمانی است که هر کدام از این افراد وظایفی دارند. کسب مجوز و انجام نامه نگاری با ادارت مختلف و پیشبرد این مسایل برای ساخت بنا، الحاقات و دکور با گروه تولید است و کارگردان فقط می‌تواند نظر خود را در خصوص خواسته‌هایی که دارد بیان کند.
آبیار ابراز کرد:من امیدوارم با ساخت این سریال گوشه‌ای از تاریخ و فرهنگ غنی مردم شیراز و معماری شگفت انگیز بناها در این شهر را به مردم جهان بشناسیم. این کار نیاز به کمک و همدلی مردم شیراز دارد و امیدواریم این امر محقق شود.
مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی و گردشگری فارس نیز در این باره گفت: طی روزهای اخیر تصاویر ساخت و سازهای باغ عفیف آباد جهت تهیه لوکیشن یک فیلم خاطر اهالی شیراز، دوستداران میراث فرهنگی و محافظان بناهای تاریخی این خاک را آزرد.
مسعود منیعاتی با اشاره به موج انتقادها به این اقدام افزود: با کمال احترام و ارزش بسیار نسبت به نگاه های نگران همه عزیزان در سراسر ایران و شیراز طی صحبتها و رایزنی هایی که از طرف انجمن دوستداران میراث فرهنگی و گردشگری فارس با عوامل تولید این فیلم و سرکار خانم آبیار صورت گرفت نتیجه بر آن شد که  سازه های الحاقی آسیب رسان از این بنای تاریخی حذف شود و چنانچه قصدی بر دکور قابل حمل باشد با نظر متخصصان و دوستداران میراث فرهنگی شکل پذیرد.
منیعاتی خطاب به کارگردان این فیلم ادامه داد: خانم آبیار شما نیز فرزند برومند و بانوی توانای همین خاک هستید و مسلما نمیتوان بر تلاش شما جهت معرفی هنرمندان و میراث این شهر به ویژه سیمین دانشور عزیز و اثر گرانبهای ایشان یعنی سووشون چشم پوشید.
او بیان کرد: بسیار سپاسگزاریم که به دغدغه مردم این شهر و کشور اهمیت داده و بااعلام تصمیم بر حذف الحاقیات آسیب زا به دغدغه های علاقه مندان به آثار تاریخی و ملی پاسخ گفتید. 
مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی و گردشگری فارس تصریح کرد: قطعا این شهر، مردم و آثار تاریخی آن با قلب و رویی گشاده پذیرای شما،  همراه و همدل عوامل در تهیه این اثر ارزشمند برای شیراز خواهند بود.
چندی پیش انتشار عکس‌هایی از ساخت و سازهای عجیب در باغ عفیف آباد واکنش های مختلفی به دنبال داشت که اداره کل میراث فرهنگی استان فارس در پاسخ به این واکنش ها اعلام کرد که ساخت یک سازه در باغ تاریخی عفیف‌آباد شیراز برای ساخت یک فیلم سینمایی تاریخی و به صورت موقت است.
باغ عفیف آباد یا باغ گلشن که اینک در اختیار ارتش است، بنای ساختش در اواخر قرن سیزدهم هجری قمری در زمان صفویه نهاده شد. این محل با شماره ۹۱۳ و در سال ۱۳۵۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
کد مطلب: 160861
برچسب ها: نرگس آبیار
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *