رئیس هیات مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با عنوان اینکه این صندوق به دنبال حمایت از فعالان حوزه تولید و صادرات کشور است، افزود: تسهیل صادرات به کشورهای همسایه نظیر؛ عراق و سوریه در راستای سیاست های ابلاغی وزارت صمت و اهداف کلان صادرات کشور، در اولویت است و صندوق ضمانت صادرات ایران با ارائه خدمات موثر و تشویق فعالان حوزه صادرات کشور ، ترس و واهمه تولید کنندگان را برطرف خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی صندوق ضمانت صادرات ایران، دکتر عبدالله سجادی جاغرق در نشست تخصصی با صادرکنندگان استان مرکزی اظهار داشت:فعالان حوزه تولید و صادرات کشور در تمامی استانهایی که به عنوان قطب صنعتی کشور مطرح هستند، متاسفانه به دلیل فقدان حلقه های تعاملی ، از خدمات و حمایت های صندوق ضمانت صادرات بی اطلاعند و از این جهت با حلقه بسته ای از مشتریان روبه رو هستیم. در حالی که می توانیم از ظرفیت های و پتانسیل های ویژه فعالان و کارآفرینان حوزه صنعتی کشور به بهترین شکل برای گسترش صادرات بهره مند شویم.
وی بر لزوم فعالیت موثر کارگزاری ها به ویژه در استان مرکزی تاکید کرد و اظهار داشت: شاید دلیل عدم مراجعه صنعتگران برای استفاده از خدمات صندوق ضمانت صادرات ایران، برورکراسی ها باشد که صندوق ضمانت صادرات ایران به طور قطع اعلام می کند که از این پس با متوقف کردن بروکراسی های زائد و مانع ارائه خدمت به صنعتگران بسترهای حضور فعالان حوزه صنعت را به شکل مطلوبی فراهم خواهد کرد.
دکتر سجادی خدمات صندوق ضمانت را شامل بیمه نامه های صادراتی و ضمانت نامه های بانکی عنوان کرد و افزود: بیمه نامه های صادراتی برای تضمین پرداخت مبالغ صادراتی در اختیار صادر کننده ها قرار می گیرد به این معنا که طبق مفاد این بیمه نامه، اگر به هر دلیلی، طرف خارجی از پرداخت پول به صادر کننده امتناع کرد، صندوق ضمانت موظف به پرداخت پول به صادر کننده بوده و با دریافت مستندات جانشین وی در کشور هدف خواهد شد تا از طرق قضایی نسبت به بازیافت وجه اقدام کند.
وی همچنین اظهار داشت:ضمانت نامه های بانکی نیز از سوی صندوق ضمانت صادرات ایران به صادر کنندگانی که مایل به دریافت تسهیلات از بانک ها هستند، تعلق می گیرد به این نحو که صندوق با شرایط بهتری خدمات ضمانتی را به نفع آنها در وجه بانکی که می خواهد تسهیلات دهد، ارائه می کند.
وی افزود: بانک ها ملزم هستند برای صادرکنندگانی که با ضمانت صندوق معرفی می شوند، تا میزان 2 درصد سود تسهیلات وام را به نفع آنها کاهش دهند.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران بر لزوم آشنایی بیشتر صنعتگران با خدمات صندوق تاکید کرد و افزود: وجود تولیدکننده های خلاق و کارآفرین در کشور ظرفیت بسیار ارزشمندی است که می توانیم با استفاده از آن، سهم صادرات کشور را افزایش دهیم و قطعا تولیدکنندگان اگر بتوانند تولیدات خود رابه نحو شایسته و با امنیت خاطر صادر کنند، موجب افزایش ارزش افزوده، گردش منابع و تولید کار در کشور خواهند شد.
وی با اشاره به میزان خدمات دریافتی استان مرکزی افزود: استان مرکزی از بدو شروع به فعالیت صندوق تاکنون، به میزان 75 میلیون دلار خدمات دریافت کرده است که 90 درصد آن نیز در قالب ضمانت نامه بانکی بوده است .
وی با عنوان اینکه در حال حاضر متوسط سهم صادرات استان مرکزی 1.1 میلیون دلار است، اظهار داشت: استان مرکزی برای اینکه به استاندارد کشوری برسد، باید به میزان 20درصد صادرات خود از صندوق ضمانت صادرات ایران، خدمات دریافت کند و این در حالی است که تنها یک سوم حق و سهم خود را از این صندوق وصول کرده است.
دکتر سجادی به 3300 واحد صنعتی فعال در استان مرکزی اشاره کرد و اظهار داشت: سهم مشتریان صندوق ضمانت صادرات ایران از فعالان حوزه صنعتی استان مرکزی از بدو آغاز به فعالیت 22 نفر و در حال حاضر فقط 6 نفر است.
دکتر سجادی در پایان بار دیگر ضمن تاکید بر لزوم تعامل بیشتر صندوق با فعالان حوزه صادرات افزود: صندوق ضمانت صادرات ایران یک خدمات دهنده دولتی است که مکلف به حمایت از صادرکنندگان در سراسر کشور است و حمایت از تمامی تولیدکنندگان را افتخار خود می داند.