سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: با تمام وجود آماده بازگشایی مدارس هستیم و با اتحاد، همدلی و همصدایی همه از جمله خانوادهها سال تحصیلی را آغاز میکنیم.
به گزارش ایرنا، علیرضا کاظمی روز پنجشنبه در آیین آغاز انتخابات انجمن اولیا و مربیان در دبیرستان دخترانه شایسته تهران، افزود: امسال نیز مانند دیگر سال ها، سال تحصیلی تقارن با هفته دفاع مقدس دارد که امیدواریم با استفاده از این ظرفیتها و دستاوردهای خوب، برای آغاز سال تحصیلی تلاش کنیم.
وی ادامه داد: حضور امروز ما در این مراسم و یک هفته مانده به سال تحصیلی که تقریبا بی سابقه است پیام بسیار مهمی را به جامعه می دهد که آموزش و پرورش دو آمادگی دارد که یک آمادگی آغاز باشکوه سال تحصیلی با کمک همه همکاران، عوامل اجرایی و اولیا و مربیان و پیام دوم آماده سازی فضاهای تعلیم و تربیت برای بازگشایی مدارس و حضور تدریجی در این فضا است.
وی معتقد است: چون غیبت دانشآموزان فضای غمبار و غمگینی را در سطح جامعه ایجاد کرده است باید تلاش کنیم در محیطی امن و سالم زمینه حضور دانشآموزان را فراهم کنیم.
کاظمی با بیان اینکه آسیب های اجتماعی در جامعه روح نشاط و شادی را از جامعه گرفته است، گفت: برای ایجاد نشاد و شادی در جامعه نیاز به همدلی و همکاری همه داریم، اما آنچه که در بازگشایی مدارس مهم است تامین سلامت و امنیت دانشآموزان است و این مهمترین دغدغه ماست.
وی تصریح کرد؛ با تمام وجود آماده بازگشایی مدارس هستیم و با اتحاد و همدلی و همصدایی سال تحصیلی را آغاز خواهیم کرد.
کاظمی در ادامه نقش اولیا و مربیان در شکل گیری تربیت دانش آموزان و نظام تعلیم و تربیت بسیار موثر دانست و یادآورشد: معتقدیم که نهاد خانواده اساسی ترین نقش را در تعلیم و تربیت دارد و زمانی به نتیجه می رسیم که همه نهادها با هم همدل باشند البته مهمترین بستر شکل گیری نقش در خانواده است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: کمک اولیا و مربیان می تواند در تعلیم و تربیت بسیار تاثیر گذار باشد. اگر نقش اولیا و مربیان به نقش تشریفاتی و شعاری تبدیل شود به عنوان نقطه آسیب ما در مدرسه است باید این نقش ها در فضای آموزشگاهها به خوبی تبیین شود.
وی تصریح کرد: در زیست بوم جدید نقش اولیا تغییر کرده است پدران و مادران به سمت معلم یاری هم حرکت کردند و در بسیاری از خانواده ها معلم یار مدارس بوده و حتی نقش معلم و مکمل را هم ایفا کردند و این از فرصت های ارزشمندی بود که کرونا در اختیار نظام و جامعه قرار داد و خانواده ها به اهمیت و سختی کار معلمان پی بردند البته توانمندی های خودشان را هم ارتقا دادند.
وی معتقد است این کمک بیشتری از سوی خانواده ها بود که به تعلیم و تربیت شد چون کرونا خسارات فراوانی از نظر اجتماعی به جامعه به ویژه نسل آینده وارد کرد و افت تحصیلی دانشآموزان ، آسیب های فضای مجازی، آسیب های اجتماعی و خطراتی که دانش آموزان ما را تهدید کرد ما را به این نتیجه رسانده است که باید زمینه حضور دانشآموزان را فراهم کنیم.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اکثر کشورهای دنیا آخرین جایی را که تعطیل کردند و اولین جایی را که بازگشایی کردند مدارس بود چون خسارت به حوزه آموزش به مراتب بیشتر از آسیب به دیگر بخش ها است و امروز بیش از ۱۰۷ کشور دنیا مدارس به صورت حضوری دارند.
کاظمی افزود: البته دغدغه سلامتی دانش آموزان اولویت اصلی ماست و پیگیری اتمام واکسیناسیون معلمان، اولیا و مربیان، رانندگان سرویس مدارس و دانش آموزان در دستور کار دولت است لذا ما با این همه اقدامات سال تحصیلی را با شاد آغاز می کنیم تا ضرورت ها را بیان کنیم و زمینه های حضور اطمینان بخش را با نظارت خود والدین مطرح کنیم و زیرساخت های بهداشتی را تامین می کنیم و تصمیم را به اولیا و مربیان و مدیر و شورای مدرسه واگذار می کنیم.
وی تصریح کرد: با مدارس بزرگ می توان با رعایت پروتکلهای بهداشتی زمینه حضور حداقلی دانش آموزان را تجربه کنیم تا دانش آموزان مهارتهای زندگی را یاد بگیرند و به سبک زندگی واقعی برگردند و از رفتارهای معلمان درس فراگیرند البته باید به سمت عادی سازی فعالیتهای آموزشی پیش برویم.