مصطفی کواکبیان در دیدار اعضای حزب مردم سالاری با یادگار امام(ره) گفت: ما به این نتیجه رسیدهایم که بعضی بنبستهای در مسیر جمهوری اسلامی باید با بازنگری در قانون اساسی حل شود. به اضافه اینکه حاکمیت مردم و جمهوریت نظام باید بیشتر تقویت شود که الان تا حدی تضعیف شده است. رفراندوم قانون اساسی سال 58 و بازنگری آن در سال 68 بود و از سال 68 بالغ بر 30 سال گذشته و هیچ تغییری در این قانون داده نشده است.
به گزارش خبرنگار جماران، دبیرکل حزب مردمسالاری اظهار داشت: در بحث سیاست خارجی و روابط بینالمللی ما نگرانیهای جدی داریم و تیم جدید بایدن تا حالا سه بار پالسهایی دادهاند که حاضر هستند بنشینند. یک بار گفتند ما با تروئیکای اروپایی میآییم ولی ناظر هستیم و هنوز به برجام برنگشتهایم. یک بار دیگر هم آنها گفتهاند ما بیاییم ببینیم بر سر چه چیزی باید بحث کنیم و ظاهرا این هم پذیرفته نشده است. آخرین مورد هم سه روز پیش بود که اعلام کردند ما گام به گام حاضریم. یعنی مثلا شما یک گام از پنج گام خود برگردید و ما هم بخشی از تحریمها را بر میداریم و ظاهرا این هم جواب منفی گرفته است.
وی افزود: متأسفانه انگار خود دولت هم جدی نیست. سوال ما از دولت فعلی این است چرا به پیشنهاد مذاکره مستقیم و طرح گام به گام دولت بایدن پاسخ داده نمیشود. جالب است که برای تفاهم با آژانس بینالمللی انرژی اتمی من شنیدم که مصوبه شورای عالی امنیت ملی را مقام معظم رهبری هم تأیید کرده بودند. یعنی اساسا مصوبه شورای عالی امنیت ملی بدون تأیید رهبری قابل اجرا نیست. اینها گفتند ما نظارتهای فراپادمانی را نمیپذیریم ولی در چهارچوب پادمان حاضریم با همدیگر هماهنگ کنیم. جالب است که آقای قالیباف هم در جلسه شورای عالی امنیت ملی حضور داشته است.
کواکبیان ادامه داد: بعد یکدفعه 221 نفر در مجلس گفتند که بی خود توافق کردهاند و رئیس جمهور و مسئولین اجرایی باید به دستگاه قضایی معرفی شوند و رهبری هم واکنش نشان داده که باید یک صدا از کشور برخاسته شود. شاید بعضیها دلسوزانه هم بگویند ولی متوجه نیستند. مثلا نماینده گفته بود اگر FATF راست میگوید قاتل شهید فخریزاده را اعلام کند؛ چه ربطی دارد؟!
وی یادآور شد: بعضی افراد واقعا از مسائل سر در نمیآورند. بعضیها فکر میکنند اگر گشایش اقتصادی ایجاد و تحریمها برداشته شود، اقبال مردم به اصل انتخابات و اصلاح طلبان زیاد میشود؛ پس ما نباید این کار را انجام بدهیم. واقعا این حماقت است که آدم به خاطر یک دستمال قیصریه را کلا آتش بزند.
دبیرکل حزب مردمسالاری با اشاره به اعلام کاندیداتوری از طرف حزب خود، گفت: من در کنگره حزب گفتم و الان هم میگویم که اگر جناب حاج سید حسن آقای خمینی تشریف بیاورد ما همراه ایشان هستیم. البته در صلاحدید شما دخالت نداریم ولی واقعا اگر آن جریان نخواهند برخورد حذفی کنند، حتما اقبال به شما بیشتر و موقعیت شما از بنده بهتر است البته در حزب ما روی سیدمحمد خاتمی و دکتر ظریف هم بحث شده بود ولی روی شما در حزبمان تقریبا هیچ بحثی نداشتیم.
وی تأکید کرد: این انقلاب هرچه دارد به وجود پر برکت اندیشههای امام راحل است. اما بعضی وقتها که بعضیها حرفهای بیربطی میزنند. مثلا درخصوص ورود نظامیها به انتخابات ریاست جمهوری، صریح بند (ل) وصیتنامه امام این است که نباید وارد شوند و حتی کلیپ سخنان رهبر انقلاب هم پخش شد که ایشان هم گفتند ما همان روش را داریم. ولی بعضیها میگویند از قرارگاه خاتم استعفا دادهاند؛ این معنی ندارد، باید از کل نهاد نظامی استعفا بدهد و بعد هم دیگر برنگردد.
کواکبیان در پایان گفت: هر جایی که درخصوص امام(ره) میخواهد بحث تخریبی مطرح شود، نظر حزب ما این است که باید از سوی مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) و شخص حضرتعالی موضعگیریهایی شود که خدای ناکرده عظمت و جلال بنیانگذار نظام کمرنگ نشود. این نکته را هم به عنوان دغدغه میگوییم که احساس میکنیم در این 42 سال بعضی افراد دنبال این هستند که امام(ره) کمرنگ شود. همه افتخارات همه ما به برکت وجود امام خمینی(س) است. حزب مردمسالاری روی اندیشههای امام(ره) حساس است.
عکسهای این دیدار را
اینجا ببینید.