۰
پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۰۹

گونه جدید کرونا اینبار از نیویورک

گونه جدید کرونا در آمریکا از برخی جنبه ها شبیه گونه های کشف شده در آفریقای جنوبی و برزیل است و قدرت زیادی در شیوع دارد.
گونه جدید کرونا در آمریکا از برخی جنبه ها شبیه گونه های کشف شده در آفریقای جنوبی و برزیل است و قدرت زیادی در شیوع دارد.
به گزارش جماران به نقل از رویترز، متخصصان آمریکایی اعلام کردند که گونه جهش یافته جدیدی از ویروس کرونا کشف کردند که با روندی سریع در شهر نیویورک شیوع پیدا کرده است.
تیم هایی از مرکز فناوری کالیفرنیا و دانشگاه کلمبیا تأکید کردند که گونه جدید که B.1.526 نامیده شده است برای نخستین بار در نمونه هایی که در نیویورک در ماه نوامبر گذشته جمع آوری شده بود، کشف شد و از آن زمان به بعد به شکل گسترده ای در شهر نیویورک شیوع پیدا کرد.
تا اواسط فوریه جاری نیز میانگین موارد گونه جدید به  12 درصد از مجموع مبتلایان شهر (بر اساس داده های تیم دانشگاه کلمبیا) یا 27 درصد (بر اساس داده های تیم مرکز فناوری کالیفرنیا)رسید.
متخصصان دانشگاه کلمبیا تأکید کردند که گونه جدید ویروس کرونا از برخی جنبه ها شبیه گونه های جهش یافته ای است که اخیرا در آفریقای جنوبی و برزیل کشف شدند و باور بر این است که قدرت شیوع بیشتری دارد.
در همین حال،نتایج حاصل از اولین تحقیق بزرگ و مستقل دربارۀ تزریق واکسن فایزر در دنیای واقعی (و نه آزمایشگاهی) حاکی از آن است که تزریق واکسن تولید شرکت فایزر‌-بیون‌تک برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا بسیار موثر بوده است.
تا کنون بیشتر داده‌های به دست آمده در بارۀ کارایی این واکسن، حاصل آزمایش‌های بالینی و تحت شرایط کنترل شده بوده است و نتایج جدید به دست آمده، احتمالا باعث خواهد شد تا عدم اطمینان‌ها به این واکسن بطور قابل توجهی کاهش یابد.
تحقیقاتی که طی دو ماه اخیر در سرزمین های اشغالی فلسطین به عنوان یکی از مناطق با بالاترین سرعت واکسناسیون در جهان انجام شد، نشان داد که تزریق دو دوز از واکسن فایزر باعث شده علائم ابتلا به کووید۱۹ در همه گروه های سنی به میزان ۹۴ درصد کمتر شود و به همین اندازه نیز از میزان ابتلای شدید به این بیماری کاسته شود.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در نشریه پزشکی «نیوانگلند»، تحقیقات انجام شده روی حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر همچنین نشان داد که تزریق یک دوز از این واکسن نیز تا ۵۷ درصد در پیشگیری از ابتلای آنها به این بیماری موثر بوده است.
نتایج اخیر بسیار نزدیک به نتایج مطالعاتی بود که سال گذشته در جریان انجام آزمایش‌های بالینی این واکسن به دست آمد و نشان داد که تزریق دو دوز از این واکسن تا ۹۵ درصد از ابتلا به کووید۱۹ جلوگیری خواهد کرد.
«ران باسیلر» پژوهشگر ارشد این گروه تحقیقاتی اعلام کرد: «برای ما هم جای تعجب داشت زیرا انتظار نداشتیم در دنیای واقعی، با توجه به زنجیرۀ سرماخوردگی و اینکه جمعیت مسن‌تر و بیمارتر هستند، به همان اندازۀ آزمایشات بالینیِ کنترل شده، به چنین نتایج خوبی دست یابیم.»
در گزارش این تحقیق، به چگونگی عملکرد واکسن فایزر در برابر انواع جهش یافته ویروس کرونا اشاره‌ای نشده است.
 
کد مطلب: 145529
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *