به گزارش
ایبنا به نقل از لیتهاب، اولین بار خبر سیستم عجیب و غریب نگهداری کتاب در کتابخانه دانشگاه ییل آمریکا توسط «دیوید مک» معاون مجله خبری بازفید در شبکه اجتماعی توئیتر در رسانههای اجتماعی این کشور جنجال آفرید و بعد با توضیح مسئولان این کتابخانه اطلاعات بیشتری درباره این سیستم به اطلاع عموم رسانده شد.
دیویدمک در پستی در شبکه توئیتر از وجود سیستمی جالب و شاید عجیب در کتابخانه مرکزی دانشگاه ییل برای نگهداری از کتابهای کمیاب و نایاب خبر داده بود که مجهز به گازی مخصوص است که در صورت بروز نشانههای حریق این گاز در فضا منتشر شده و آتش را خاموش میکند ولی در عین حال تمام افراد داخل کتابخانه را میکشد.
این پست توئیتری در تاریخ 13 نوامبر سال 2018 منتشر شد و جنجالهای زیادی ایجاد کرد و حالا ظاهراً مسئولان کتابخانه دانشگاه ییل جزئیات سیستم نگهداری کتابها را اعلام کردند.
مک نوشته بود که گاز استفاده شده در سیستمهای اطفای حریق برای نگهداری از کتابها جان انسانها را قربانی میکند ولی مسئولان کتابخانه این مسئله را رد کردند و مجبور شدند جزئیاتی از این سیستم اطلاعرسانی کنند. به گفته مسئولان این کتابخانه گاز منتشر شده به هیچ وجه برای انسانها خطری نداشته و تنها تنفس را محدود میکند.
بر اساس اخبار و اطلاعات منتشر شده کتابخانه ییل دارای گنجینهای از کتابهای نایاب و کمیاب از قرون گذشته است که به صورت محدود در اختیار دانشجویان این دانشگاه قرار میگیرد. نظریه کتابخانه قاتل که در شبکههای اجتماعی علیه دانشگاه ییل رواج پیدا کرده بود از سوی مسئولان این دانشگاه تکذیب شده است.
«استفن جونز» مدیر خدمات کتابخانهای دانشگاه ییل در گفتوگو با رسانهها گفته است که گاز موجود در سیستم اطفای حریق کتابخانه مرکزی ترکیبی از گازهای هلیم و اینرگن است که در صورت بروز حادثه آتشسوزی در ترکیب با اکسیژن هوا مانع گسترش آتش میشود.
به گفته این مقام مسئول در کتابخانه مرکزی دانشگاه گاز موجود در سیستم اطفای حریق کتابخانه طوری طراحی شده است که در مواقع بروز حادثه تنها در میان قفسههای کتابخانه جریان یافته و در ضمن ثابت شده است که هیچ آسیبی به انسان هم نمیزند. این گاز تنها سطح اکسیژن محیط را کاهش داده و مانع گسترش آتش میشود.
جونز افزود: گاز مذکور تنها به صورت محدود سطح اکسیژن محیط را کاهش داده و مقدار اکسیژن باقی مانده در محیط برای تنفس افراد کافی است.