سرپرست دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به پیامدهای اجتماعی چالش مومو در فضای مجازی گفت: این چالش میتواند سلامت روان یا حتی زندگی کودکان را با خطر مواجه کند و والدین میتوانند درصورت احساس خطر و احتمال وقوع بحران قریبالوقوع برای کودکان خود برای دریافت مشاوره با شماره تلفن ۱۴۸۰ و در صورت مشاهده اقدامات عملی و خطر برای کودکان با شماره تلفن ۱۲۳ تماس بگیرند.
محمود علیگو روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با یادآوری اینکه خط اورژانس ۱۲۳ برای رسیدگی به مواردی مانند کودکآزاری، خودکشی و همسرآزاری درنظر گرفته شده، افزود: اعتماد بیش از حد به محتواهای منتشر شده در فضای مجازی، عدم آگاهی کامل از قابلیتهای فضای مجازی و استفاده ناصحیح از فضای مجازی از آسیبهای فضای مجازی است که باید نسبت به آن توجه داشت.
وی اضافه کرد: متاسفانه هرگونه محتوایی در فضای مجازی به سرعت فراگیر میشود و افراد هر مطلبی را بدون تعقل در فضای مجازی میپذیرند و اگر والدین از همان ابتدا آموزشهای لازم در رابطه با فضای مجازی را به فرزندان خود بیاموزند، کمتر با آسیبهای اجتماعی ناشی از فضای مجازی مواجه میشویم.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور اظهار داشت: متاسفانه چالش «مومو» با دستیابی به اطلاعات گوشی فرد از این اطلاعات پنهانی به عنوان نقطهضعف کودک استفاده میکند و با توجه به روحیه حساس کودکان، آنها از ترس آشکار شدن اطلاعات یا ترس روانی ناشی از آگاه بودن فردی به تمام اطلاعات شخصی آنها، تحتتاثیر قرار میگیرند و این احتمال وجود دارد که دست به اقدامات تهدیدکننده برای سلامت خود یا اطرافیان بزنند.
علیگو از خانوادهها خواست تا نسبت به بهرهوری از فضای مجازی، آموزشهای لازم را به کودکان خود ارائه دهند و خود نیز به عنوان الگویی در این زمینه برای فرزندانشان باشند.
وی اضافه کرد: سوءاستفادهکنندگانی که با ساخت اکانتهای جعلی نیز کودکان را به چالش مومو دعوت میکنند در حقیقت به نوعی مرتکب کودکآزاری میشوند و طبق قانون با آنها برخورد میشود.
مومو یک اکانت واتس آپ است که در ابتدا کاربر یک لینک تماس از سوی مومو دریافت و پس از شروع به گفت وگو از سوی حساب کاربری مومو فرد به رفتارهای خطرناک دعوت می شود.