طبق گزارشها، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان از دیدار با ژنرال قمر جاوید باجوا، رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان که به ریاض سفر کرده، خودداری کرده اما وزارت امور خارجه پاکستان اصرار کرده که روابط "برادرانه" دو کشور "تغییری نکرده است."
به گزارش ایسنا، گفته میشود مناسبات عربستان سعودی و پاکستان اخیرا با تنشهایی همراه بوده است.
روز دوشنبه ژنرال باجوا و سرلشکر فیض حمید، رئیس سازمان اطلاعاتی پاکستان به ریاض سفر کردند. گفته شد دلیل این سفر، رفع تنش و ترمیم روابط دو کشور بوده که طی این سالها روابط بسیار نزدیکی داشتهاند.
روابط دو کشور پس از انتقاد وزیر امور خارجه پاکستان از عربستان به خاطر آنچه موضع "ناکافی" بر سر کشمیر علیه هند خوانده شد، با تنش همراه شد.
پاکستان میگوید عربستان با مناقشه منطقه کشمیر با بی اشتیاقی برخورد کرده است.
ژنرال باجوا پس از "امتناع" ولیعهد عربستان برای دیدار با او، با برادر محمد بن سلمان که معاون وزیر دفاع است، دیدار کرد. او همچنین با همتای سعودی خود هم ملاقات کرد.
وزیر امور خارجه پاکستان از "کوتاهی سازمان همکاری اسلامی از حمایت از کشمیریها" هم انتقاد کرده است. مقر سازمان همکاری اسلامی در خاک عربستان است و این کشور بر این نهاد نفوذ دارد.
به گزارش بی.بی.سی شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان در سخنانی که خبرگزاریها آن را منعکس کردند گفته بود "امروز پاکستان که همیشه آماده فدا کردن جان خود برای مکه و مدینه است، به عربستان سعودی نیاز دارد تا نقش پیشرویی را در موضوع کشمیر بازی کند. اگر آنها حاضر به ایفای این نقش نیستند، من از عمران خان (نخستوزیر پاکستان) میخواهم که با یا بدون عربستان سعودی پیش برود. "
خبرگزاریهای هند میگویند در زمان حضور ژنرال باجوا در عربستان، شاه محمد قریشی با سفیر قطر، رقیب عربستان دیدار داشته است.
این منابع خبری میگویند عربستان سعودی، ناخشنودی خود را از همکاری پاکستان با ترکیه ابراز کرده و خواهان توقف پخش سریال ارطغرل از تلویزیون پاکستان شده است.
سریال تاریخی قیام ارطغرل، ساخت ترکیه، در پاکستان طرفداران بسیاری پیدا کرده است. عمران خان، نخستوزیر از هواداران این سریال است.
همچنین گفته شده عربستان سعودی به پاکستان در مورد پیوستن به ائتلاف ترکیه، مالزی و ایران هشدار داده است. پیشتر منابع خبری گفته بودند پاکستان تحت فشار عربستان در نشست سازمان همکاری اسلامی در مالزی که ایران و ترکیه هم حضور داشتند شرکت نکرده بود.
به نظر تحلیلگران، عربستان نگران انزوای خود بین کشورهای منطقه مانند ایران، ترکیه و قطر بود و تصور میکرد اجلاس مورد بحث تلاشی برای ایجاد یک بلوک اسلامی تازه است.
رسانههای هند همچنین گزارش دادهاند که عربستان ممکن است از اهرم فشار اقتصادی علیه پاکستان استفاده کند. عربستان سال پیش گفت بیش از بیست میلیارد دلار در قالب قراردادهای مختلف در پاکستان سرمایهگذاری خواهد کرد اما ادامه تنشها، ممکن است این سرمایهگذاری را به خطر بیندازد.
پاکستان به دلیل وضعیت نابسامان اقتصادی و کسری شدید بودجه به حمایت و سرمایهگذاری خارجی نیاز دارد.
یکی از قراردادهای دو طرف به ارزش هشت میلیارد دلار مربوط به ساخت یک پالایشگاه نفتی در بندر گوادر پاکستان در ساحل دریای عمان است.