۰
دوشنبه ۹ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۰۵

مادران باردار و دغدغه های کرونایی

فوق تخصص خون و آنکولوژی در استان کردستان گفت: مادران باردار از نظر ابتلا مثل سایر افراد جامعه هستند، اما از نظر علایم بالینی ایجاد شده، شدیدتر بوده و به همین دلیل باید بیشتر مواظب خود باشند.
 فوق تخصص خون و آنکولوژی در استان کردستان گفت: مادران باردار از نظر ابتلا مثل سایر افراد جامعه هستند، اما از نظر علایم بالینی ایجاد شده، شدیدتر بوده و به همین دلیل باید بیشتر مواظب خود باشند.
مراد ویسی فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: کرونا ویروسی است که از نظر ژنومی، ساختار بزرگتری دارد و بر همین اساس به راحتی از طریق قطرات منتقل می شود، در دوران بارداری یکسری تغییراتی در سیستم بدن به وجود می آید که موجب افزایش خطر ابتلا به کرونا در مادران باردار می شود.
 شدت علایم بالینی در مادران باردار نسبت به افراد جامعه بیشتر است
وی تغییرات سیستم ایمنی، قلبی، تنفسی و افزایش حجم خون را از جمله تغییرات دوران بارداری ذکر کرد و افزود: مادران باردار از نظر ابتلا مثل سایر افراد جامعه هستند، اما از نظر علایم بالینی ایجاد شده، شدیدتر بوده و به همین دلیل باید بیشتر مواظب خود باشند.
فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان با توجه به اینکه تغییرات مربوط به سیستم قلبی و تنفسی و افزایش حجم خون بیشتر در دهه های دوم و سوم بارداری اتفاق می افتد، عنوان کرد: انتظار می رود که علایم بالینی بیشتر در این دوران ایجاد شود، اما اینکه ویروس کرونا در سه ماهه اول که دوران تمایز و ایجاد ارگان های مختلف است، بتواند تغییرات و یکسری ناهنجاری ها را ایجاد کند هنوز ثابت نشده است.
وی در رابطه با مراقبت های دوران بارداری در دوران کرونا بیان کرد: قرنطینه به طور جدی، ایمنی جمعی و استفاده از ماسک با رعایت فاصله اجتماعی سه استراتژی مورد استفاده در سراسر جهان برای مقابله با کرونا است که استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی در کشور ما در حال اجرا شدن است، این استراتژی نه تنها برای مادران باردار بلکه برای تمامی آحاد جامعه توصیه می شود.
برای چک اپ به مراکز بهداشتی برویم؟
مرادی در خصوص لزوم مراجعه مادران باردار به مطب هاو مراکز درمانی برای انجام چکاب های لازم، توضیح داد که در دوران شیوع کرونا به طور قطعی میزان مراجعات به بیمارستان ها و مطب ها کم شده و متاسفانه سایر مریض ها هم با وجود مشکلاتی که دارند، زمانی به مراکز درمانی مراجعه می کنند که کار خاصی نمی توان برای بیمار انجام داد و این خود به نوعی نگرانی برای مردم تبدیل شده است.
وی ادامه داد: همانطور که گفته شد بیشترین نگرانی ها در دوران بارداری مربوط به سه ماهه اول که دوران تشکیل آنومالی است، بوده و بر همین اساس چکاپ در این دوران و سه ماهه آخر بارداری نیز بسیار حایز اهمیت است، اما چکاپ ها باید با فواصل طولانی صورت گیرد مگر اینکه مادر علایم بالینی داشته باشد و مجبور باشد که زودتر مراجعه کند.
به عقیده این فوق تخصص آنکولوژی و خون در کودکان، محیط بیمارستانی و درمانی محیط های ریزفاکتوری برای کرونا هستند، در نتیجه بهتر است که مادران باردار کمتر به این مراکز مراجعه کنند، اما در صورت لزوم باید با استفاده از ماسک و دستکش به مطب ها مراجعه کرده و با پزشک ها نیز در تماس باشند.
وی با بیان اینکه علامت بالینی در مورد کودکان غیر اختصاصی بوده و ممکن است به صورت شیر نخوردن، اسهال، استفراغ و .. باشد لذا باید هشومند باشیم گفت: آمارها نشان می دهد که شدت علایم بالینی و مرگ و میر در کودکان نسبت به بزرگترها کمتر است.
به گفته مرادی، کودکان ناقلان خوبی برای بزرگسالان به ویژه پدر بزرگ ها و مادربزرگ ها هستند و این نگران کننده است.
کرونا از طریق جفت انتقال می یابد؟
فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان انتقال ویروس کرونا از طریق جفت را غیر ممکن ذکر کرد و افزود: اگر چه این مهم هنوز به صورت صد درصد اثبات نشده است، اما تا کنون از ۲۱ مادر باردار مبتلا در کردستان، هیچ نوزاد بیماری متولد نشده است و این نشان می دهد که انتقال درون رحمی وجود ندارد و فعلا نگرانی در این مورد نیست.
زایمان طبیعی یا سزارین؟
مرادی در رابطه با تاثیر نوع زایمان بر انتقال بیان کرد: هنوز ثابت نشده است که زایمان طبیعی ریسک مبتلا شدن به کرونا را بیشتر از سزارین ایجاد کند، اما نگرانی که وجود دارد این است که طول زایمان طبیعی بیشتر است و به خاطر ارتباطی که با ترشحات دارد ممکن است خطر ابتلا شدن را بیشتر کند که هنوز ثابت نشده است و به طور کل نوع زایمان را متخصص زنان و زایمان باید مشخص کند.
زایمان در منزل بهتر است؟
وی افزود: به طور قطعی در بیمارستان های کردستان نیز همانند سراسر کشور بر اساس پروتکل وزارت بهداشت، بخشی برای مادران باردار سالم و بخشی نیز برای مادران مشکوک به کرونا در نظر گرفته شده است و مادران باردار نباید از مراجعه به بیمارستان هراس داشته باشند، در نتیجه به هیچ عنوان زایمان در منزل توصیه نمی شود، چرا که قبل از زایمان بر اساس شرح حال و علایم بالینی مادر، تست کرونا انجام می شود و تفکیک ها بر اساس جواب آزمایشات صورت می گیرد.
مرادی در رابطه با مراقبت های بعد از زایمان در دوران کرونا خاطرنشان کرد: مراقبت ها در مادرانی که مشکل کرونا ندارند به صورت عادی صورت می گیرد، اما در مادران کرونا مثبت، اقدامات درمانی بر اساس دستور متخصص عفونی و متخصص زنان صورت می گیرد و نوزاد نیز باید تا دو هفته و در صورت امکان در اتاقی مجزا از مادر جدا شود.
به گفته مرادی انتقال کرونا از طریق شیر دهی نیز تا کنون ثابت نشده است،لذا شیر مادر باید با رعایت پروتکل های بهداشتی دوشیده و از جوشاندن آن نیز خودداری شود، چرا که آنتی بادی های موجود در شیر مادر می تواند برای کودک موثر باشد.
کد مطلب: 131938
برچسب ها: مادران باردار
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *