۰
شنبه ۳ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۵۲

تأثیر ویروس کرونا بر عملکرد جنسی مردان

یک متخصص اورولوژی، در مورد تاثیر ویروس کووید ۱۹ بر عملکرد جنسی مردان، توضیحاتی ارائه داد.
یک متخصص اورولوژی، در مورد تاثیر ویروس کووید ۱۹ بر عملکرد جنسی مردان، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سعید آراسته، درباره آثار ابتلا به کووید ۱۹ بر سیستم تناسلی مردان، گفت: اگرچه عمده مطالعات انجام‌شده بر عوارض این ویروس، بر میزان و چگونگی آسیب به اندام‌های حیاتی، به ویژه ریه متمرکز بوده است، اما مطالعات محدود اولیه نشان دهنده این احتمال است که ابتلا به ویروس کرونا می‌تواند باعث درگیری سلول‌های هورمون‌ساز و اسپرم‌ساز بیضه‌ها شود.
این فلوشیپ پیوند کلیه، با اشاره به ضرورت گذشت زمان و مطالعات بیشتر و گسترده‌تر درباره عوارض ابتلا به بیماری کووید ۱۹، افزود: با توجه به ناشناخته بودن ویروس کرونا هنوز نمی‌توان با قطعیت درباره عوارض بلندمدت این ویروس صحبت کرد و مطالعات اندک فعلی بروز عوارض جدی در عملکرد جنسی را نشان نمی‌دهند. اما از آنجا که گیرنده‌هایی که ویروس از آنها برای ورود به سلول استفاده می‌کند، در سطح سلول‌های سازنده هورمون جنسی مردانه، یعنی تستوسترون نیز وجود دارند، این احتمال مطرح شده که ممکن است ابتلا به این ویروس عوارض ماندگاری بر عملکرد جنسی و تناسلی مردان داشته باشد.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، با اشاره به مطالعات انجام‌شده درباره ویروس‌های هم‌خانواده کرونا، مانند سارس، گفت: یکی از عوارض ابتلا به این ویروس‌ها تب شدید است. افزایش دمای بدن می‌تواند باعث آسیب به سلول‌های هورمون‌ساز و اسپرم‌ساز بیضه‌ها شود، اما این آسیب معمولاً ماندگار نیست و طی چند ماه برطرف می‌شود. اما، اگر ابتلا به این ویروس‌ها باعث ایجاد التهاب در بیضه شود، آثار مخرب آن طولانی مدت خواهد بود.
آراسته ادامه داد: البته باید دوباره یادآوری کنم که این فرضیات حاصل تعمیم مطالعات انجام شده درباره ویروس‌های مشابه است و هنوز درباره عوارض بلندمدت این ویروس مطالعات جامع و گسترده انجام نشده است.
وی با اشاره به عوارض روانی شیوع کرونا، افزود: اپیدمی و سپس پاندمی کرونا و انتشار خبرهای مربوط به بیماری کووید ۱۹ موجب بروز ترس و اضطراب در افراد شده است. استرس و فشار عصبی نیز می‌تواند باعث اختلال در عملکرد جنسی شود. بنابراین، باید به این جنبه از شیوع بیماری نیز توجه کرد. استرس و اضطراب ناشی از اخبار بد، ترس از ابتلای خود و خانواده به این ویروس، تغییر در الگوی زندگی و روابط معمول و نگرانی از آینده عوامل استرس‌زایی هستند که می‌توانند باعث کاهش میل جنسی و اختلال در عملکرد جنسی شوند.
آراسته، بر اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی تأکید کرد و گفت: بسیار مهم است که همه ما اصول بهداشتی مربوط به جلوگیری از انتقال ویروس کرونا، مانند شسشتوی دقیق و منظم دست‌ها، حفظ فاصله اجتماعی و خودداری از ترددها و گردهم‌آیی‌های غیرضروری را رعایت کنیم.
این متخصص اورولوژی افزود: بازگشت به کار و شروع مجدد فعالیت واحدهای تجاری و خدماتی نباید باعث بی‌توجهی ما به موازین بهداشتی شود، زیرا خطر ابتلا به این ویروس همچنان به صورت جدی وجود دارد. بنابراین، بیش از هر چیز، باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به خودمان کمک کنیم که از ابتلا به این ویروس و عوارض احتمالی آن در امان بمانیم.
کد مطلب: 129906
برچسب ها: ویروس کرونا
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *