داعش چندین حمله به منطقه زراعی کلاجو، از توابع اداری استان سلیمانیه و در مجاورت با استان دیالی داشته است که به گفته تحلیلگران، این حملات تلاشی برای ایجاد شکاف در منطقه مرزهای امن است که داعش در طول سالهای قدرت خود نتوانسته بود خللی را در امنیت آن ایجاد کند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، به نقل از بغداد الیوم، این حملات داعش، مسئولان را واداشته است تا خواهان احیای همکاری امنیتی مشترک میان کردستان و استان دیالی برای دور کردن خطر شوند.
برخلاف نوار مرزی دیالی که امن نیست، به ویژه از سمت دو استان صلاح الدین و کرکوک، اما مرزهای دیالی با کردستان دارای یک وضعیت استثنائی از سال ۲۰۰۳ بوده است، چراکه حتی در زمان شدیدترین فروپاشیهای امنیتی چه در سال ۲۰۰۶ و پس از آن کنترل القاعده یا پس از ژوئن ۲۰۱۴ و کنترل داعش، پای تندروها به این منطقه نرسیده بود.
در همین حال، جعفر حسن، تحلیلگر امنیتی میگوید: حملات به کلاجو قابل پیشبینی نبود. این مرزها از سال ۲۰۰۳، امنترین مرزها بودند حتی القاعده نیز با اینکه سه برابر مناطق تحت کنترل داعش را تحت تصرف داشت، به آنجا دستش نرسیده بود.
داعش سه حمله به آن منطقه داشته است که در پی آن، نیروهای امنیتی از آسایش و پیشمرگها کشته شدند که آخرین این حملات، در هشتم آوریل جاری بود که به کشته و زخمی شدن چهار نیروی پیشمرگ انجامید.
جعفر حسن میگوید: کردستان نیروهای پیشمرگ را به کلاجو فرستاده است تا اوضاع را تحت کنترل خود درآورند. حملات داعش یک زنگ خطر از اوضاع منفی است که ممکن است در این منطقه بسیار حیاتی زده شود، منطقهای که دروازه کردستان به سمت دیالی و از آنجا به بغداد از طریق مسیرهای خاکی است که یک شریان تجاری مهم را شکل میدهند.
حسن تصریح کرد: شکافی که داعش تلاش دارد آن را به سمت کردستان باز کند، باعث شد که تصویر مرزهای امن برای نخستین بار در هم بشکند. حملات مکرر داعش یک معنی دارد و این است که داعش مقرهای امنی دارد که به این گروه برای حرکت کردن و مخفی شدن کمک میکند، خطرناک بودن اوضاع در این امر نهفته است چراکه عاملان حمله کلاجو هنوز بازاشت نشدهاند.