۰
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۱۴

وجود کرونا به همراه آنفلوآنزا در پاییز

کیانوش جهانپور روز دوشنبه در نشست خبری ویدیو کنفرانس درباره اظهارات برخی افراد در مورد ایجاد ایمنی گله‌ای (گروهی) در برابر ویروس کرونا گفت: بیش از ۶۰۰ هزار نفر در زیرمجموعه وزارت بهداشت شامل تعداد زیادی پزشک و پرستار و کارشناس سلامت فعال هستند و نظرات زیادی دارند که نظر وزارت بهداشت نیست. واحد شمارش انسان‌ها گله نیست و چیزی به نام ایمنی گله‌ای نداریم.
کیانوش جهانپور روز دوشنبه در نشست خبری ویدیو کنفرانس درباره اظهارات برخی افراد در مورد ایجاد ایمنی گله‌ای (گروهی) در برابر ویروس کرونا گفت: بیش از ۶۰۰ هزار نفر در زیرمجموعه وزارت بهداشت شامل تعداد زیادی پزشک و پرستار و کارشناس سلامت فعال هستند و نظرات زیادی دارند که نظر وزارت بهداشت نیست. واحد شمارش انسان‌ها گله نیست و چیزی به نام ایمنی گله‌ای نداریم.
به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: تلاش این نیست که به سمت ایمنی گروهی برویم و چیزی است که احتمال دارد با آن مواجه شویم. ولی استراتژی نظام سلامت این نیست که ایمنی گروهی ایجاد شود و اگر در جایی اتفاق بیفتد ممکن است یک بیماری بر همه ابزارهای بشر چیره شود و این موضوع یک جبر است و انتخاب نیست و چنین چیزی در دستور کار وزارت بهداشت قرار ندارد.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت گفت: در زمینه ویروس کرونا هم قرار نیست ایمنی گروهی رخ بدهد و شاید حداکثر تا ۱۵ درصد جمعیت کشور به این ویروس مبتلا شوند و همه تلاش‌ها برای شناسایی افراد مبتلا و اقداماتی مثل فاصله گذاری اجتماعی و آموزش‌ها و اعمال محدودیت‌ها و نظارت‌ها برای این است که به سمت ابتلای بخش زیادی از جامعه نرویم و زمان و فرصت را در اختیار داشته باشیم تا باری بر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تحمیل نشود.

وجود کرونا به همراه آنفلوآنزا در پاییز
جهانپور  در زمینه وجود ویروس کرونا به همراه آنفلوآنزای فصلی در پاییز و زمستان اظهار کرد: امیدواریم در هفته‌های آتی راحت‌تر بتوانیم با این بیماری برخورد کنیم. حتی امروز هم در موقعیت هفته اول اسفند قرار نداریم. بنابراین به همین نسبت هم چنین حسی نسبت به امروز داشته باشیم و وضعیت بهتر شود. امیدواریم در هفته‌های آتی به مهار بیماری نزدیک شویم. البته نمی‌توان زمانی برای آن پیش بینی کرد و نمی‌توانیم بگوییم شر این ویروس برای همیشه از سر بشر کم خواهد شد. پیش بینی این است که باید زندگی مسالمت آمیزی با این ویروس در سال‌های آتی داشته باشیم.
وی ادامه داد: فصل سرد معمولا آغاز آنفلوآنزای فصلی است و اگر کرونا هم وجود داشته باشد، باید درگیر هر دو ویروس باشیم.

همراهی ستادهای مختلف با وزارت بهداشت
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره همراهی و همکاری ستادهای مختلف با وزارت بهداشت بیان کرد: ما فقط در مورد حوزه سلامت می‌توانیم صحبت کنیم. هم بنیاد جانبازان و هم آستان قدس رضوی و به طور ویژه، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در کنار وزارت بهداشت قرار دارند و پشتیبانی زیادی انجام دادند. ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) هم از لحاظ سرعت و هم از لحاظ گستردگی و هم از نظر خدمات، کمک‌های زیادی به وزارت بهداشت انجام داده است.

علامت‌های پوستی برای کرونا خیلی شایع نیست
وی افزود: علامت‌های پوستی شایع نیست و این موضوع در زمینه کرونا شیوع ندارد. در پزشکی به این موارد، گزارش‌های موردی گفته می‌شود. به نسبت نابویایی و ناچشایی و در راس همه، تب و سرفه و تنگی نفس، راش‌های پوستی شیوع چندانی ندارد. در نتیجه خیلی نمی‌توان گفت که موارد مهم در زمینه تشخیص کرونا است. این موضوع خیلی عواقب خاصی نداشته و جای نگرانی چندانی هم ندارد.

شعار هفته سلامت امسال انتخاب شد
جهانپور درباره شعار هفته سلامت امسال در ایران گفت: از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه شاهد برگزاری هفته سلامت هستیم که شعار سازمان جهانی بهداشت برای امسال «حمایت از پرستاران و ماماها» انتخاب شده و با توجه به نظام سلامت کشور، شعار امسال برای ایران، «حمایت همگانی از مدافعان سلامت» انتخاب شده است. برنامه روزشمار آن نیز به زودی اعلام خواهد شد. محوریت هفته سلامت امسال، مدافعان سلامت و مقابله با کرونا خواهد بود.

آخرین وضعیت داروهای موثر در درمان کرونا
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت بیان کرد: در زمینه فاویپیراویر در چند دانشگاه مطالعه در حال انجام است که گزارش نهایی آن هنوز منتشر نشده و هرگونه تصمیم گیری برای استفاده از این دارو برای کووید ۱۹ مستلزم نتیجه مطالعات بالینی است. در حال حاضر درمان‌های دیگری مثل هموپرفیوژن در حال انجام است که اثربخشی نهایی آنها نیز مشخص نشده است. هیدروکسی کلروکین نیز از قبل در پروتکل بود و هنوز هم به عنوان دارویی که اثربخشی نسبی دارد استفاده می‌شود.
وی ادامه داد: هر دارویی که در زمینه کرونا در دنیا در حال مطالعه است، در ایران هم در حال کارآزمایی بالینی است. همچنان هیچ دارویی اثربخشی قطعی ندارد و مطالبی که در این زمینه منتشر می‌شود صحت ندارد.
جهانپور گفت: امیدها این است که حداقل بین ۹ ماه تا یک سال و نیم آینده واکسنی برای کرونا داشته باشیم و این احتمال است و قطعی نیست.

سامانه ثبت اصناف
جهانپور اظهار کرد: عموما مشکلی در زمینه ثبت اصناف در سامانه وجود ندارد. اگر افراد با فیلترشکن وارد این سامانه می‌شوند، امکان ثبت اطلاعات ندارند. این کار برای افزایش ضریب امنیتی است. در غیر این صورت باید موارد گزارش شود تا پیگیری کنیم.

مشکلات هویتی اتباع برای دریافت خدمات
وی بیان کرد: گاهی با مهاجران افغانستانی مواجه هستیم که برگه درست و هویت رسمی ندارند و این موضوع مشکلاتی ایجاد می‌کند. افرادی که بیمه سلامت یا برگه اقامت دارند که مشکلی ندارند و بقیه موارد باعث بروز مشکلاتی برای بیمارستان‌ها شده که هویت افراد قابل شناسایی نیست. حداکثر تلاش این است افراد خارجی هم خدمات را دریافت کنند و هزینه‌ای از آنها دریافت نشود. گاهی با هویت‌هایی مواجه هستیم که حتی همپوشانی هم دارند.
جهانپور افزود: بیمارستان‌ها باید تمام تلاش خود را انجام بدهند که موضوع رایگان شدن هزینه درمان بیماران مبتلا به کرونا انجام شود. اگر بیمار اتباع خارجی است و مبتلا به کرونا باشد، هزینه او رایگان است. ولی هر مشکل تنفسی و سندرم حاد تنفسی به معنی کرونا نیست.

مرحله دوم غربالگری آغاز می‌شود
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۷۲ میلیون نفر در مرحله اول غربالگری شده‌اند و مرحله دوم نیز آغاز می‌شود تا افراد از لحاظ سلامت و علائم احتمالی بررسی شوند. به جز این، افراد می‌توانند با سامانه ۴۰۳۰ تماس گرفته و خوداظهاری کنند یا به مراکز مراجعه حضوری داشته باشند. اگر افراد نیازی به تست داشته باشند در مراکز انجام و اقدامات لازم هم انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر تست سلولوژیک نهایی شود، می‌توان موارد بدون علامت را و سابق افراد را هم شناسایی کرد و بر این اساس مطالعات اپیدمیولوژیک هم خواهیم داشت. تست‌های سلولوژیک این کمک را به ما می‌کنند که اگر از هزار نفر، صد نفر مثبت باشند، می‌توان فهمید این افراد از ابتدا تا امروز در مواجهه با این بیماری قرار گرفته‌اند و این موضوع برای مطالعات اپیدمیولوژیک سودمندتر خواهد بود.

درج علت در گواهی فوت کرونایی‌ها
جهانپور در پاسخ به سوالی درباره موارد مطرح شده مبنی بر درج علت دیگری به جز کرونا در گواهی‌های فوت کرونایی‌ها اظهار کرد: در روزها و هفته‌های اول شیوع حتی در برخی کشورها گزارش‌های رسمی و غیررسمی وجود داشت که به صورت سیستماتیک خواسته بودند علت فوت چیز دیگری درج شود. در ایران چه کسی می‌تواند از پزشک بخواهد علت فوت را چیز دیگری درج کند؟ اگر پزشک چنین کاری انجام بدهد، به نوعی قصور است. اگر گواهی بر خلاف اطلاعات ثبت شود، خطا و تخلف محسوب می‌شود. اگر شخصی به پزشک توصیه کرده چیزی به جز کرونا را در گواهی فوت بنویسد، باید به ما گزارش بدهد که چه کسی به او توصیه کرده، تا پیگیری کنیم که منشا آن چیست.
وی ادامه داد: هیچ جایگاهی در جمهوری اسلامی ایران به پزشکانی که پای گواهی فوت مهر می‌زنند توصیه نکرده که اگر تشخیص کووید ۱۹ بوده، چیز دیگری درج کنند.

دانش آموزان تعطیل هستند، اما در خیابان‌ها حضور دارند
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: اگر بخواهیم از زاویه نظام سلامت نگاه کنیم، انتظار ما این است که تا آخر سال کل کشور تعطیل باشد و حتی با شیوه‌های مجازی و با استفاده از فناوری، همه مایحتاج در منازل تحویل داده شود. این آرزوی نظام سلامت است و وقتی می‌خواهیم خدمات بدهیم، ترجیح می‌دهیم افراد به این شکل در خیابان‌ها حاضر نباشند، اما این موضوع ممکن نیست.
وی ادامه داد: با واقعیت‌های اجتماعی و اقتصادی مواجه هستیم که باید آنها را در نظر بگیریم. قرنطینه کامل و لاک دان برای درازمدت قابل انجام نیست. این‌که افراد با فاصله گذاری هوشمند بیشتر تردد کنند نیز طبیعی است. زیرا با بازگشایی مشاغل، تردد افراد برای حضور در محل کار بیشتر می‌شود.
جهانپور افزود: امروز با موضوع دیگری روبه‌رو هستیم که اصلا ارتباطی به ترددهای ضروری و مشاغل ندارد. نزدیک به ۲۰ میلیون دانش آموز و دانشجو و معلم تعطیل هستند، اما آیا شهر عاری از دانش آموز و دانشجوست؟ این موضوع ربطی به فاصله گذاری اجتماعی و بازگشایی مشاغل ندارد. این ۲۰ میلیون حداقل یک چهارم جمعیت کشور است. این اتفاق نگران کننده است. نمی‌گوییم پروتکل‌ها همیشه و همه جا رعایت می‌شود. هر ایرانی یک کارشناس و ناظر بهداشتی است و می‌تواند مشاهدات خود در زمینه عدم رعایت فاصله گذاری را با موبایل یا کامپیوتر در سامانه سجام وارد کند. این اطلاعات محرمانه است و دادستان‌ها هم برای حفظ سلامت به عنوان مدعی العموم وارد می‌شود.

شرکت‌های هواپیمایی پروتکل‌ها را رعایت کنند
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت گفت: قسمت عمده پروازها به علت وجود نداشتن مسافر لغو شده ولی اگر سفرهای هوایی داخلی برای ترددهای ضروری برقرار است، پروتکل دارد و باید رعایت شود و شرکت‌های هوایی باید آن را رعایت کنند. اگر این پروتکل‌ها رعایت نشود، مردم می‌توانند موضوع را در سامانه سجام ثبت کنند.
جدول آمار ابتلای استانی مورد تایید نیست
جهانپور در پاسخ به سوالی درباره جدول‌های منتشر شده در فضای مجازی در مورد آمارهای تفکیک شده استانی ابتلا به ویروس کرونا گفت: این جدول‌ها بر اساس برخی اطلاعات پراکنده استانی جمع آوری می‌شود و به عنوان آمار تفکیک استان‌ها اعلام شده است. این جدول‌ها هیچ رسمیتی ندارد و آمارهای آن هم درست نیست. این عددها بر اساس مصاحبه‌های غیررسمی و غیرنهایی استان‌ها مطرح شده است. وزارت بهداشت چند هفته است که آمار تفکیکی استان‌ها را اعلام نکرده و این عدم انتشار تفکیکی استان‌ها هم بسیار مثبت بوده است. البته ممکن است به صورت مقطعی آمارهای استانی را اعلام کنیم.

پلاسما درمانی روشی قدیمی است
وی اظهار کرد: اگر نگوییم قدمت پلاسما درمانی به اندازه علم ایمنی شناسی است، کمتر هم نیست. این روش در کلیت موضوع خیلی کار عجیب و ابداع خاصی نیست. قبلا در مورد برخی بیماری‌های عفونی که واکسن و سرم خاصی نداشتند هم مورد استفاده قرار گرفته بود.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت ادامه داد: در این روش از پلاسمای افراد بهبود یافته استفاده می‌شود تا به بدن فرد مبتلا تزریق و به مبتلایان برای مقابله با بیماری کمک شود.
جهانپور گفت: در ماه‌های اول که بیماری شناخته شده نیست و درمان موثری ندارد، این روش می‌تواند کمک کننده باشد. در شهرها و دانشگاه‌های علوم پزشکی مختلف این روش آغاز شده و گزارش‌های اولیه مثبتی هم وجود دارد. با این حال میزان اثربخشی دقیق آن به انتشار گزارش‌های بالینی بستگی دارد.

سیستم تهویه هوای مترو
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت بیان کرد: در زمینه سیستم تهویه مترو بررسی‌هایی در حال انجام است. در یافته‌های کشورهای دیگر نیز چیزی مبنی بر تایید این‌که انتقال ویروس از طریق هوا و سیستم تهویه مترو وجود داشته باشد، گزارش نشده است. اگر این موضوع اثبات شود که انتقال و شیوع بیماری از طریق تهویه مترو برقرار است، راه حل‌هایی برای آن ارائه می‌شود.
کد مطلب: 127296
برچسب ها: کرونا
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *