۰
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۹:۳۵

کسبه پاساژها و بازار تحمل کنند

استاندار مرکزی گفت: کسبه پاساژها و بازارهای استان مرکزی برای بازگشت به فعالیت های اقتصادی خود تا اول اردیبشهت ماه تحمل کنند.
استاندار مرکزی گفت: کسبه پاساژها و بازارهای استان مرکزی برای بازگشت به فعالیت های اقتصادی خود تا اول اردیبشهت ماه تحمل کنند.
سید علی آقازاده امروز یکشنبه ۲۴ فروردین در حاشیه جلسه قرارگاه پدافند زیستی استان بیان کرد: استان مرکزی که روزهای اول شیوع کرونا دومین یا سومین استان مبتلا با شمار بالای بیماران بود، امروز در 24 فروردین ماه جزو استان های دوازدهم یا سیزدهم کشور هستیم و این امر نشان می دهد که استان در موضوع مبتلایان، درمان، پیشگیری و همکاری مردم به سرعت پله های بهبودی را طی کند.
وی تصریح کرد: میانگین میزان بهبودی مبتلایان در استان های کشور 51 درصد است اما این شاخص در استان مرکزی 71 درصد است که نشان از عملکرد خوب استان در برنامه های بهبود و پیشگیری دارد، همچنین میزان ابتلا به ویروس کرونا در استان امروز در قیاس با اواخر اسفندماه به یک سوم رسیده است. در روزهای ابتدای شیوع ویروس در کشور آمار استان مرکزی به روزی حدود 45 ابتلا می رسید اما به حدود 15 نفر رسیده است.

آقازاده با بیان اینکه بیش از 90 درصد مردم استان مرکزی در غربالگری سلامت شرکت کرده اند، گفت: این حجم از مشارکت موفقیت خوبی برای استان قلمداد می شود.

وی در خصوص فاصله گذاری هوشمند بیان کرد: این اقدام از 23 فروردین ماه در استان مرکزی آغاز شده است. تعدادی متخلف در این راستا شناسایی شده اند و بدون هیچ گونه تعارف و چشم پوشی برخورد لازم با آنها صورت می گیرد. افرادی که در فعالیت های اقتصادی خود از پروتکل های بهداشتی تخطی کنند قطعا مشمول برخورد می شوند و این برخورد صرفا مخصوص اصناف نیست، بلکه واحدهای تولیدی، شرکت های خصوصی و حتی دستگاه های اجرایی را نیز شامل می شود.

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه مشکلات صنوف، بازاریان و کسبه را درک می کنیم، افزود: استان مرکزی خود را تابع مصوبات ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا می داند و امروز صبح رییس جمهور مجدد تاکید کرد که استان ها باید مطابق مصوبات این ستاد عمل کنند، این هفته نیز کسبه مجتمع های تجاری و بازار تاریخی اراک باید تحمل کنند حتما در مورد تخصیص بسته های تشویقی و ترغیبی برای حمایت از اصناف و کسبه تلاش خواهیم کرد و امیدواریم بتوانیم از اول اردیبهشت ماه با رعایت پروتکل های بهداشتی پاساژها و بازارهای استان را باز کنیم.
وی در ارتباط با طرح تکریم مومنانه اظهار کرد: براساس این طرح جلسه ستاد استانی شب گذشته برگزار و مقرر شد دو کمیته تحلیل و پایش آمار ویژه افرادی که می توانند در این راستا کمک دریافت کنند و کمیته تامین منابع مالی به سرپرستی دو معاونت استانداری مرکزی(معاونت سیاسی و معاونت اقتصادی با همکاری سپاه و ائمه جمعه و فرمانداران)فعال شوند.
آقازاده با تاکید بر اینکه این طرح کاملا مردمی و با کمک خیرین پیش خواهد رفت، گفت: تلاش خواهد شد منابع مالی که در اختیار استان است متمرکز شود و کار در قالب طرح ستاد مساوات یا طرح مومنانه پیش رود. هدف تامین 100 هزار بسته حمایتی و معیشتی برای 100 هزار خانوار(25 درصد خانوارهای استان مرکزی) است تا برای ماه مبارک رمضان آماده شود، البته خیرین همیشه از مسئولان جلوتر بوده اند و امیدواریم در این زمینه نیز پیش قدم باشند.
استاندار مرکزی اضافه کرد: استان مرکزی حدود 12 میلیارد تومان برای این 100 هزار بسته که شامل برنج، مرغ، ماکارونی و روغن است نیاز دارد که امیدواریم خیرین حمایت لازم را داشته باشند.
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز در این جلسه با بیان اینکه استان مرکزی در مقایسه با سایر استان های کشور در زمینه بهبود بیماران مبتلا به کرونا و همچنین کاهش تدریجی آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری موفق تر عمل کرده است، اظهار کرد: خوشبختانه در راستای مقابله با این بیماری تا کنون از ظرفیت خیرین استان و حتی خیرین خارج از استان نیز به خوبی استفاده شده است و مردم و کسبه نیز در این زمینه نهایت همکاری را با مسئولین استان داشته اند.

وی افزود: اگر می خواهیم به مانند چین به طور کامل این بیماری را کنترل کنیم باید همه رفت و آمد ها و فعالیت های تجاری را متوقف کنیم که متاسفانه شرایط کشور چنین اجازه ای به ما نمی دهد و خود بنده نیز در این مورد نظر چندان مساعدی نداشتم.

وی تصریح کرد: با رعایت اصول اولیه بهداشتی، جداسازی افراد سالم از افراد مبتلا، غربالگری عمومی و... می توان این بیماری را کنترل کرد و من اعتقاد دارم برخوردهای سلبی با مردم مدت زیادی دوام نخواهند داشت و ممکن است پس از برداشته شدن این گونه برخوردها، مجددا شاهد حضور مردم در جامعه و رشد احتمالی این بیماری باشیم. با مردم باید از در رفاقت و همکاری، توجیه و تحلیل درست و همچنین توضیح کامل صورت مسئله وارد شد که مردم خودشان هم درد را متوجه شوند و هم درمان را.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در ادامه بر ضرورت حفظ سرمایه های استانی تاکید کرد و گفت: هر شخصی در هر پست و منصبی که هست، باید از سرمایه های مهم این استان به خوبی حراست کند و اگر قرار به فروش این سرمایه ها هم هست، به مانند واگذاری هپکو عمل نشود که در آینده برایمان دردسر ساز شود.

آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد: سرمایه های کشور در شرایطی مانند الان که در وضعیت خاصی قرار داریم می توانند برای دولت درآمدزایی کنند. بحث واگذاری بنابر اصل 44، مشروط تصویب شده است و شایستگی طرفین، قیمت مناسب، مدیریت مناسب و سایر شرایط ملزوم باید به خوبی در این بحث مورد توجه قرار بگیرند.

وی افزود: مجلس آینده نیز باید هوشیارانه عمل کند و منافع دولت و مردم را به خوبی مد نظر داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اظهار کرد: بنابر تصمیم ستاد ائمه جمعه سراسر کشور، رزمایش مواسات از نیمه شعبان تا عید سعید فطر در سراسر کشور برگزار خواهد شد و در این طرح به کسانی که به نوعی آسیب دیده اند و در بحث هزینه های درمانی، اشتغال، فوت یکی از اعضای خانواده و... با مشکلی مواجه هستند، کمک خواهد شد. ما در نظر داریم تا پایان ماه مبارک شعبان صد هزار بسته حمایتی برای افراد نیازمند تهیه کنیم که طبق پیش بینی ها برآورد می شود هر بسته حدود 120 هزار تومان و در مجموع 12 میلیارد تومان هزینه نیاز داشته باشد.

وی ادامه داد: این بسته ها شامل حدود 10 کیلو برنج، سه کیلو مرغ، یک کیلو ماکارونی و دو کیلو روغن هستند و در صورت توان به این اقلام اضافه خواهد شد. این طرح با همکاری مسئولین استانی، ائمه جماعت هر بخش و شهرستان، نیروهای بسیج و امداد و سایر نیروهای خدماتی در سطح استان برگزار خواهد شد که نوعی لبیک به ندای مقام معظم رهبری در روز نیمه شعبان خواهد بود.

آیت الله دری نجف آبادی با بیان اینکه درصد کمک رسانی و نیازمندی هر شهرستان استان با توجه به شرایط آن ممکن است، متفاوت باشد، بیان کرد: امیدواریم با تکمیل بانک اطلاعاتی افراد نیازمند و شناسایی دقیق این افراد، بتوانیم این بسته ها را بسته به نوع نیاز مردم در همه شهرستان های استان توزیع کنیم. این بسته ها بر اساس امکانات و رعایت اولویت، در اختیار هر شهرستان قرار خواهند گرفت و من یقین دارم که اجرای این طرح با مشارکت همه مردم نشان دهنده وحدت کلمه و انسجام مردم استان خواهد بود.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: مردمی که 6200 شهید در دوران دفاع مقدس تقدیم این انقلاب کرده اند، مطمئنا به ندای رهبر خود نیز لبیک خواهند گفت و با مشارکت خود این بسته های حمایتی را در اختیار مردم نیازمند قرار خواهند داد. من از همه کسانی که در این زمینه توانایی دارند تقاضا دارم در حد توان خود به ندای رهبری لبیک بگویند تا بتوانیم در مدت دو هفته آینده همه این اقلام را تهیه کنیم و در اختیار نیازمندان قرار دهیم.

وی با بیان اینکه بودجه سال 99 کشور از نظر منابع با مشکل مواجه خواهد بود، بیان کرد: با توجه به تحریم های آمریکا، تاثیرگذاری کرونا بر بازار و سایر مشکلات کشور، مطئمنا در سال جاری با شرایط اضطراری روبرو خواهیم بود. البته باید در نظر داشت که این بیماری در کنار همه مشکلات خود، به اندازه چندین کتاب و دانشگاه به ما درس آموخت و تجربه های خوبی را در اختیار ما قرار داد.
کد مطلب: 127219
برچسب ها: کرونا
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *